13 Şubat 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Payroc, Integrity Payment Systems’ı satın aldı

Önde gelen ticaret hizmetleri ve ödeme organizasyonlarından biri olan Payroc, ödeme sistemlerinde tam hizmet çözümleri sunan Integrity Payment Systems’ı satın aldığını resmi bir basın bülteni ile duyurdu.

Yapılan bu satın almanın ardından Payroc’un ödemeler işinde önemli ölçüde genişleme kaydedeceği belirtildi. Chicago menşeli şirket, 27 binden fazla tüccara hizmet veriyor. Yıllık 8 milyar doların üzerinde işlem hacmine sahip olan firmanın Integrity’yi bünyesine katmasının ardından Chicago merkezli MB Financial Bank ile olan sponsorluk ilişkileri de derinleşecek.

Payroc CEO’su James Oberman, “Payroc çok özel bir ödeme platformu inşa etmeye odaklandı. Integrity ekibine hoş geldiniz diyor ve onları samimiyetle karşılıyoruz. İki şirketin güçlerini birleştirmesi, önemli bir büyümeyi de beraberinde getirecektir. MB Financial Bank ile ilişkileri ve ödeme işine olan bağlılıkları açısından çok heyecanlıyız” açıklamasını yaptı.


Shyft blockchain tabanlı KYC/AML ödeme ağlarını tanıttı

Küresel ekonomi odaklı altyapı sunan Shyft, Know Your Customer (KYC – Müşterini Tanı) ve Anti-Money Laundering (AML – Kara Para Aklama) konusundaki düzenleyici ve uyumluluk görevlerinin standartlaştırılması için açık kaynaklı blockchain çözümünü tanıttı.

Shyft Network’ün blockchain tabanlı sistemi, kullanıcıların veri güvenliğini derinleştirirken maliyetleri düşürmelerine ve etkinliklerini artırmalarına yardımcı oluyor. Kullanıcıların uyumluluk açısından verileri tatmin edici ölçüde ve güvenli bir şekilde edinmesini, depolamasını, sorgulamasını ve bunlarla çalışmasını sağlayacak.

Shyft Başkanı Joseph Weinberg yaptığı resmi açıklamada şu sözleri kullandı: “Son yıllarda finansal teknoloji sıçrayarak gelişiyor. Maalesef endüstri oyuncuları, terörist finansman gibi bozulma veya felaket gibi başarısızlıklara uğrama riski altında gelişmelere ayak uydurmak için mücadele ediyor. Finansal kurumlar, regülasyonlara uyumlu olmadıkları durumda önemli hukuki cezalarla ve itibari zararla karşı karşıya kalabilecekler. Her bir firma, uyumluluk yükümlülüğüyle karşı karşıya. Mali kurumlar tarafından düzenleyici uyumu ele almak için kullanılan mevcut süreçler kara para aklamanın durdurulmasında oldukça etkisiz.”

Weinberg, ürettikleri çözümlerin, tüm bu sorunların üstesinden gelecek seçeneklere sahip olduğunu ifade etti.


Coinsquare 30 milyon dolar yatırım aldı

Kanada’nın önde gelen ve en güvenli dijital para borsalarından biri olan Coinsquare, Canaccord Genuity Corp tarafından 30 milyon dolar fon elde ettiğini duyurdu. Sadece dört ay gibi kısa sürede 47,3 milyon dolar ek gelir sağlayan firmanın hisse değerlemesi de 30 milyon dolardan 430 milyon dolara yükseldi. En son finansman turundan elde edilen gelirin, platformu ana müşterilerin ihtiyaçlarına daha da duyarlı hale getirmeye odaklanan küresel bir büyüme planı ve çeşitlendirme stratejisi oluşturmak için kullanılacağı açıklandı.

Coinsquare CEO’su Cole Diamond, “Coinsquare olarak iş modelimizde muazzam bir yatırımcı potansiyeli gördük ve sadece dört ayda 47,3 milyon dolarlık bir artış sağladık. Dijital para ticaret platformlarından çok farklı bir bakış açısı edindik. Erken endüstride öncü ve bankacılık sektöründe deneyimli bir firma olarak Kanada’da son derece yüksek güvenlik standartlarına sahip özel bir platform kurduk” şeklinde konuştu.