Grafik işlemcisi üreticisi AMD’den (Advanced Micro Devices), kripto para madenciliği performansını yükseltecek güncelleme geldi.

Ekran kartı işlemcisi üreticisi AMD, kullanıcılarına yeni bir yazılım güncellemesi sundu. Yakın zaman önce piyasaya sürülen FarCry 5 isimli oyuna odaklı biçimde hazırlanan ekran kartı sürücü güncellemesi, diğer taraftan kripto para madenciliği meraklılarını da yakından ilgilendiriyor. Oyunlarda karşılaşılan grafik hatalarını düzelten ve FarCry 5 isimli oyunda performans artışı sağlayan grafik kartı sürücüsü güncellemesi aynı zamanda, blockchain tabanlı işlem hesaplamalarında yaşanan darboğazların ve performans düşüşlerinin de üstesinden geliyor.

AMD tarafından indirilmeye sunulan Radeon Software Adrenalin Edition 18.3.4 ekran kartı sürücü güncellemesi, kripto para madenciliğinde karşılaşılan performans düşüklüklerini düzeltiyor.

Madencilerin ilk tercihi yine ekran kartları

Kripto para madencilerinin büyük kısmının ekran kartı işlemcilerini kullandığı bilinen bir gerçek. Madencilik için özel olarak üretilmiş ASIC cihazları bulunmasına rağmen, tüketiciler tarafından ekran kartı işlemcileri her zaman daha fazla ilgi görüyor. Gerek çok amaçlı olmaları, gerekse her bütçeden insana hitap etmeleri daha fazla ilgi görmelerini sağlıyor. Ekran kartı işlemcisi üreten en ünlü firmalardan biri olan AMD de, özellikle fiyat/performans odaklı ürünleriyle dikkat çeken bir isim. Düşük bütçeli kullanıcılar, gerek ellerindeki para ile oyunlardan daha fazla performans almak, küçük ölçekte kripto para madenciliği yapmak için bu işlemcileri tercih ediyorlar.

Intel, Bitcoin Madenciliğini Hızlandıracak Donanım Patenti Alıyor

Nvidia’ya göre daha uygun fiyatlı ürün çözümleri sunan AMD, yakın zaman öncesine kadar yazılımındaki aksamalar nedeniyle kripto para madenciliğinde rakibine oranla daha düşük performans veriyordu. Popüler her yeni oyunun piyasaya sürüldüğü dönemlerde ekran kartı sürücülerini güncelleyen AMD, fırsat bu fırsat diyerek yeni güncelleme paketi içine blockchain tabanlı işlemlerin performansını artıran kodları da ekledi.

Sürücü güncelleme notlarında blockchain açıklaması

AMD, geçtiğimiz hafta indirilmeye hazır hale geldiğini duyurduğu Radeon Software Adrenalin Edition 18.3.4 sürücü güncellemesi içerisinde, önemli bir sorunun çözüldüğü açıklandı. AMD tarafından yapılan açıklamada, blockchain tabanlı iş yüklerinin önceki Radeon sürücü sürümlerinde daha düşük performansla çalıştığı, yeni yazılım ile performansın artırıldığı belirtildi.

Samsung Kripto Para Madenciliğine Özel İşlemci Üretmeye Başlıyor

AMD, daha önceki yazılım güncellemelerinde de kripto para madenciliği yaparken grafik işlemcisini daha verimli kullanmaya odaklı iyileştirmeler yapmıştı. Beta aşamasında olan “Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta for Blockchain Compute” isminde kripto para madenciliğine odaklı bir yazılım da üretilmişti.

Kart üretim miktarını volatilite belirleyecek

Kripto para madencilerine uygun donanım ve yazılım üretmeye devam edeceklerini söyleyen AMD yetkilileri, 2017 yılında gösterilen yoğun ilginin sürüp sürmeyeceği konusunda temkinli açıklamalar yapıyorlar. Geçtiğimiz sene tüm rafları boşaltan ve en üst düzey ekran kartlarını üçer beşer alan kripto para madencilerinin, 2018 yılıyla başlayan iniş trendine karşı nasıl bir karşılık verecekleri belirsiz. AMD yetkilileri de bir sonraki üretim miktarlarını belirlerken kripto para piyasasındaki volatilite durumuna göre tavır takınacağına dair açıklamalar yapıyor.

Uzmanlar ise 2018 yılındaki madencilik furyasının devam edip etmeyeceği konusunda fikir ayrılığına düşmüş durumdalar. Kimine göre madenciliğe olan ilgi artacakken, kimine göre düşüş seyrine geçecek.

Hırsızlar 600 Adet Bitcoin Madencilik Bilgisayarını Çaldı