11 Nisan 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

IBSFINtech, servet yönetimi için Thomson Reuters ile iş birliği yapıyor

Kurumsal servet yönetimi çözümleri sağlayıcısı olan IBSFINtech India, şirketlere yönelik güvenilir ve eş zamanlı finansal piyasa verileri sunarak hazine yönetimi çözümlerini güçlendirmek adına Thomson Reuters ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Yayımlanan resmi basın açıklamasına göre bu entegrasyon, servet yöneticilerinin operasyonel risklerini azaltma, otomasyonu artırma ve iş verimliliğini optimize etme imkanı sağlayacak.

Thomson Reuters Güney Asya Genel Müdürü Prashant Pillai, “Küresel pazarda giderek artan hazine, piyasa riski ve mevzuata uygunluğu yönetme ihtiyacı, kurumsal servet yöneticileri için en önemli konu. IBSFINtech’in sunduğu inovatif servet yönetimi çözümleri, kurumsal servet yöneticilerinin bu sistemleri etkili şekilde yönetmelerine yardımcı olarak önemli bir rol oynuyor. Thomson Reuters, sunduğu çözümleri pazar ihtiyaçlarına göre güçlendirmek için IBSFINtech ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyor. Müşterilerine daha güçlü veriler ve pazar analizi, kapsamlı risk görüşü sunmak için çalışıyor” açıklamasını yaptı.

IBSFINtech Yönetim Kurulu Başkanı Chandra Mohan Grover, “Müşterilerimize katma değer katacak olan Thomson Reuters ile bu iş birliğinden dolayı heyecan duyuyoruz. IBSFINtech’in Thomson Reuters piyasa bilgileriyle desteklenen servet yönetimi çözümü, kuruluşların görünürlüğünü geliştirmelerine, entegre etmelerine ve iyileştirmelerine yardımcı olacak ve aynı zamanda servet yönetimi operasyonlarında daha fazla verimlilik getirecektir” şeklinde konuştu.


Indata yapay zeka destekli Architect AI çözümünü kullanıma açtı

Kurumlara yönelik yazılım, teknoloji ve hizmet sağlayıcısı olan Indata, yatırım endüstrisinin yapay zeka ve makine öğrenimine dayalı ilk portföy oluşturma, modelleme, yeniden dengeleme ve raporlama çözümü olarak duyurduğu iPM Portfolio Architect AI uygulamasını piyasaya sürdü.

Gartner tarafından paylaşılan bir rapordan alıntı yapan firma, yapay zekanın varlık yönetimi şirketleri için ilk üç teknoloji trendinden biri olarak benimsenmeleri gerektiğini aktardı. Portföy yöneticilerinin, gerçek zamanlı küresel pozisyon sağlayan, piyasadaki hız ve çeviklikle değişimlere tepki vermelerine imkan sunan entegre bir ofise ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Architect AI, karmaşık iş akışlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için doğal dilin yanı sıra ses verilerinden de yararlanıyor. Portföy yöneticilerinin daha verimli çalışmalarına, işlem süreçlerindeki adım sayılarını etkili biçimde azaltmalarına olanak tanıyor.


ATM zararlı yazılım saldırıları Avrupa’yı vurdu

European Association for Secure Transactions (Avrupa Güvenli İşlemler Birliği – EAST), Batı ve Orta Avrupa’daki ATM zararlı yazılım saldırılarına yönelik suç raporu paylaşıldı.

2016 yılında 58 adet olan ATM’lere yazılımla saldırı miktarı yüzde 231’lik artışla toplam 192’ye çıktı. Saldırıların 189’u, ATM üzerinden nakit elde etmek için gerçekleşti. İlgili zararlar yüzde 230 artış göstererek, toplam kayıp 0,46 milyon avrodan 1,52 milyon avroya çıktı. Genel olarak ödeme kaydedici cihazlar üzerinden yapılan dolandırıcılık miktarı 2016 yılına göre yüzde 11 oranında düştü.