20 Nisan 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Kredi kartlarının yarısından fazlasında EMV etkin

EMVco, dünya genelinde kullanılan kartların yarısından fazlasında EMV’nin etkin olduğunu açıkladı. EMVCo tarafından paylaşılan verilere göre, 2017 yılı sonunda tüm dünyada kullanılan kartların yüzde 54,6’sının EMV içerdiği belirlendi.

Dünya genelinde dolaşımdaki EMV ödeme kartlarının sayısı önceki 12 aya göre 1 milyar artarak toplam 7,1 milyar oldu. Veriler, Ocak-Aralık 2017 arasında dünya genelinde gerçekleştirilen tüm kart işlemlerinin yüzde 63,7’sinin EMV çip teknolojisini kullandığını gösterdi. 2016’da bu oran yüzde 52,4 seviyesindeydi.


Vasco ile NCino ortaklıklarını duyurdu

Bulut bankacılığında önde gelen firmalardan biri olan nCino, eSignLive elektronik imza çözümünü banka işletim sistemine entegre etmek için kimlik, güvenlik ve iş verimliliği de dahil olmak üzere dijital çözümlerde önde gelen firmalardan olan Vasco ile iş birliği yaptığını açıkladı.

nCino firmasında ürün geliştirme ve mühendislik departmanının başkan yardımcısı olan Trisha Price, “ESignLive gibi önemli entegrasyonlar aracılığıyla ürünlerimize yeni otomasyon seviyelerini dahil ederek, finansal kurumlar kredi hacmini hızlı bir şekilde artırabilir ve gereksiz iş süreçlerini kaldırabiliriz. Müşterilerin istedikleri zaman, istedikleri yerde ve herhangi bir cihazda belgeleri güvenli bir şekilde imzalamalarına izin vermenin getirdiği avantaj, platformumuzu kullanan finans kurumları için büyük bir fırsat olacaktır” açıklamasını yaptı.

ESignLive ve nCino bir araya gelerek; kredi verme ve hesap açma sürecini düzene koyma ve dijitalleştirmeye ek olarak, banka işletim sistemi içerisinde sorunsuz bir şekilde e-imza işleminin oluşturulmasını destekleyeceği, veri işleme ve tamamlanma süresini hızlandırarak kurumsal verimliliği ve müşteri memnuniyetini artıracağı ve en sıkı küresel güvenlik standartlarına uygun biçimde çalışacağı belirtildi.


Truss Edge Avrupa’ya adım attı

Portföy fonları, günlük portföy yönetimi ve raporlama görevlerini desteklemek üzere kurulmuş bir teknoloji şirketi olan Truss Edge, Avrupa’da kullanıma açıldığını duyurdu. Truss Edge, ezoterik finansal piyasalar hakkında deneyim sahibi olan ekibiyle birlikte, portföy yönetimi çözümüne ihtiyaç duyan fon yöneticileri için bir teknoloji sunmayı hedefleyen bir firma.

Truss Edge başlangıçta ABD pazarında EDD Fund Services ismiyle biliniyordu. 1998 yılında kendi iç ticaret işlemlerini ve ticaret sonrası gereksinimlerini karşılamak için küresel bir hedge fonu ile kurulan EDD, yıllar boyunca işini büyüterek, Kuzey Amerika pazarında hedge fonları, CTA’lar ve ETF’lere ve Avrupalı ​​müşterilerin büyüyen tabanına sahip oldu.


Verifi bayi programını tanıttı

POS ve kart sahibi olmayan tüccarlar için ödeme ve risk yönetimi çözümleri sağlayıcısı Verifi, Authorized Reseller Program (Yetkili Satıcı Programı) isimli yeni uygulamasını duyurdu. Program sayesinde Verifi, işletme sahiplerinin kart sahibi uyuşmazlıklarını çözme ağını benimsenmesini desteklemek ve hızlandırmak için ortak kanal ağındaki yatırımlarını artıracak.

2007’de hizmete açıldığından beri, ters ibraz önleme hizmetleri sunmak için çalışan firma, yıllık tutarlı bir büyüme ile CDRN patentli satıcıların yüzde 40’a varan oranda geri ödemeyi azaltarak en yüksek düzeyde gerçek ters ibraz koruması sağlamasına yardımcı oldu.