Akçansa, 2018 yılının ilk çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre şirketin ilk çeyrek dönemindeki satış geliri 387.6 milyon TL, dönem kârı ise 41.7 milyon TL oldu.

 

Akçansa’nın açıkladığı 31 Mart 2018 tarihi itibarıyla düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlara göre, şirketin bu yılın ilk çeyrek dönemindeki cirosu 387.6 milyon TL oldu. Şirketin Ocak-Mart 2018 dönemindeki brüt kârı 69.8 milyon TL, dönem kârı ise 41.7 milyon TL olarak açıklandı.

Son yıllarda pazarın ve mega projelerin ihtiyacı olan özel ürünleri ve hizmetleri geliştirmeye yoğunlaştıklarını belirten Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer, “Dünya literatürüne geçen ilklere sahip Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ardından, bu kez dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını taşıyacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tedarikçileri arasında yer aldık. Bu projede, köprünün temeli için özel havuzlarda hazırlanan dev betonlar suya daldırılacak ve üzerine demir ayaklar konumlanacak. Sektör paydaşlarımızın ilgisini daha şimdiden üzerine çeken bu zorlu projenin de dünya literatürüne geçeceğine inanıyoruz” dedi.

Sarıer aynı zamanda, yeni yatırımlarını enerji ve sürdürülebilir çevre alanına yönlendirerek yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi uygulamalarıyla verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı çalıştıklarının altını çizdi.

 

Sabancı Holding, 2017 yılı faaliyetlerini ve 2018 yılına yönelik hedef ve projelerini bir basın toplantısı ile açıklamıştı.

Basın toplantısında bi konuşma yapan Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, “2017’de Çimento’da Çimsa’nın Afyonkarahisar’da yeni fabrika ile Eskişehir ve Niğde fabrikalarında tamamlanan yatırımlarla üretimde güçlenirken; Akçansa ile rekor satışlara ve yenilikçi ürünlere imza attık. Çimsa’nın Afyon Fabrikası’nı ve 300 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiğimiz Brisa’nın Aksaray’daki ikinci fabrikasını Sanayi 4.0’a uyumlu olarak tasarladık. Hem Afyon hem de Aksaray’daki tesislerimiz Sanayi 4.0’ın Türkiye’deki ilk ve en önemli örnekleri olacak. 2017 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşviki ile belgelendirilen ve yüzde 100 Türk mühendisliğiyle yeni ürünlerin daha kısa sürede devreye alınmasını hedeflediğimiz Brisa AR-GE merkezimizle de bu yolda büyük bir avantaj sağlamış olacağız.” demişti.

 

Sabancı Holding 2017 Yılı Finansal Sonuçlarını Açıkladı