16 Mayıs 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Paya ve CardFlight güçlerini birleştirdi

Tüm işletmelere uygun hızlı ve verimli ödeme seçenekleri sunan Paya, önde gelen mobil POS ve SaaS ödeme teknolojileri şirketlerinden biri olan CardFlight ile ortaklık kurdu. Paya kullanıcıları bundan sonra CardFlight’ın SwipeSimple ödeme çözümlerinden istifade edebilecekler.

SwipeSimple ürün paketi sayesinde satıcılar, bluetooth veya jak girişi üzerinden EMV Quick Chip ve NFC temassız özellikli kart okuyuculara erişebilecekleri gibi neredeyse tüm mobil cihazlarla uyumlu hale gelecekler. Satıcılar, mobil cihazlar veya web uygulamaları aracılığıyla mağazada veya hareket halindeyken bile ödeme kabul edebilecekler. İşletme yönetimi, raporlama, iş optimizasyonu ve daha fazlasını içeren satıcı portalına ulaşabilecekleri gibi, sanal POS terminalleri üzerinden de ödeme alabilecekler.

Paya Başkanı Greg Cohen, “Paya, iş yerlerini büyütmek ve performanslarını optimize etmek için satıcılara ihtiyaç duydukları çözümleri sunuyor. CardFlight’ın SwipeSimple çözümü, önde gelen ödeme hizmetlerimizle mükemmel bir uyumla çalışıyor. Bu iş birliği, müşterilerimize günlük iş gereksinimlerinin çoğuna cevap verebilecek gelişmiş, güvenli bir mobil ödeme çözümü sunmamızı sağlıyor” şeklinde konuştu.

CardFlight CEO’su Derek Webster ise, “Paya, işletmelerin kaliteli çözümler ve hizmetlerle donatma konusunda ilerleyen Amerika’nın önde gelen ticaret servis sağlayıcılarından biri konumunda. EMV kart okuyucuları ve ödeme kabul çözümlerini desteklediğinden, CardFlight Paya ile iş birliği yapmaktan ve satıcılarımıza SwipeSimple hizmetini sunmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yaptı.


Yatırım uygulaması Freetrade kitle fonlama ile 1 milyon sterlin elde etmeyi planlıyor

Kullanıcılara ücretsiz hisse senedi alım satım hizmeti sağlayan yeni nesil bir yatırım uygulaması olan Freetrade, 1 milyon sterlin seviyesinde bir kitle fonlama kampanyası başlattı. Geçtiğimiz yıl Freetrade’i kullanan kişi sayısı 4 binden 34 bin kişiye çıkınca, geliştiriciler de yatırım toplama kararı aldı.

Elde edilecek finansman, Freetrade tarafından müşteri hizmetlerinin, ürün ve mühendislik ekiplerinin büyütülmesi, AB pazarlarına açılımı ve bir Android uygulamasının geliştirilmesini desteklemek de dahil olmak üzere bir sonraki hızlı genişleme süreci için harcanacak.

Londra merkezli şirket kitle fonlama kampanyalarına aslında hiç de yabancı değil. Daha önce de yine Crowdcube üzerinden bir kampanya gerçekleştirmiş hedefini aşarak 1,3 milyon sterlin elde etmişti. 300 bin sterlin hedef konulan kampanya, 800 bin sterlin fazla fon toplamıştı.

Kitle fonlama dışında, Freetrade’nin büyük yatırımcıları arasında dünyanın en başarılı fonlarından bazılarının yöneticileri ve dokuz rakamlı anlaşmalara imza atan isimler bulunuyor.
Freetrade CEO’su Adam Dodds, “CEO olarak yaptığım en iyi karar, ilk sermayemizi kitle fonlaması yöntemi ile Crowdcube üzerinde toplamak oldu. Şimdi işimizi bir üst düzeye çıkarmak için sermayeyi yükseltmekten daha fazlasını yapmalıyız” şeklinde açıklama yaptı.

Akıllı saat üreticisi Garmin, Wirecard Boon ile entegre oldu

Dijital finansal teknolojinin önde gelen isimlerinden biri olan Wirecard, tamamen dijital temassız ödemeler sunmak için GPS teknolojisi şirketi ve akıllı saat üreticisi Garmin ile ortaklık kurdu. Önümüzdeki haftalarda, Avrupa’da Garmin Pay’ın tüm müşterileri, satış noktalarında Wirecard Boon yoluyla kolay ve güvenli mobil ödemelerden yararlanacaklar.