18 Mayıs 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Mastercard ve US Bank internete bağlı araçlar için sundukları ödeme sistemini pilot kullanıma açtılar

Filo ya da şirket aracı kullananların benzin ve diğer giderler için yaptıkları harcamaları hem daha kolay hem de daha şeffaf hale getirmek için proje üreten Mastercard, US Bank ile bir ortaklık kurdu. Yaptıkları anlaşma kapsamında internete bağlı filo otomobillerinin ödemelerini dijital ortamda gerçekleştirecek bir projeye imza attılar. Bu yeni sistemde, yakıt ve diğer harcamalara ait ödemeler, Mastercard ve US Bank entegrasyonu ile internete bağlı otomobillerin kendi ara yüzleri üzerinden otomatik biçimde gerçekleşiyor.

Mastercard, internete bağlı otomobillerin yakıt ve bakım verilerini kontrol panelleri üzerinden gerçekleştirilebileceği bir entegrasyon oluşturdu. US Bank ile birlikte geliştirilen entegrasyon ile otomobillere ait her türlü harcama dijital ortam üzerinden zahmetsiz ve şeffaf biçimde tamamlanacak. Hem süreç hızlanacak, hem de işlem takibi daha kolay yapılacak.

Mastercard’ın internete bağlı cihazlar departmanının kıdemli başkan yardımcısı Kiki Del Valle, gelişen teknoloji ile birlikte internete bağlı otomobilleri kullanan bankalar ve filo şirketlerine daha pratik çözümler üretebildiklerini söyledi. Pilot kullanıma açılan özellik ile filo yöneticileri, günlük giderlerini daha esnek biçimde yönetebildikleri gibi, ödeme işlemlerini şeffaf biçimde gözlemleyebilecekler.


LendingPoint’ten 600 milyon dolar finansman anlaşması

Tüketici kredisine erişimde yeni nesil hizmetler sunan LendingPoint, Guggenheim Partners’ın yatırım bankacılığı ve sermaye piyasaları bölümü Guggenheim Securities ile 600 milyon dolar finansman anlaşması yaptığını açıkladı.

Bu yeni anlaşma ile LendingPoint, bir yıldan kısa bir sürede 1,1 milyar dolarlık üst düzey kredi finansmanı sağlamış oldu. Eylül 2017’de şirket, yine Guggenheim Securities ile aralarında düzenlenen 500 milyon dolarlık taahhütlü kredi anlaşması yaptığını duyurmuştu.


Açık bankacılık kredi uygulamalarında HSBC ile Equifax ortak çalışacak

HSBC UK, tüketici ve iş analizleri uzmanı Equifax’ın InterConnect platformunu kullanarak kredi uygulamaları için ilk aktif açık bankacılık uygulama senaryosunu oluşturdu.

Çözüm, kredi başvurusu sırasında bireylerin banka işlem bilgilerini beş dakikadan kısa bir süre içinde elektronik olarak göndermelerine olanak sağlayarak, hızlı bir şekilde kredibilite değerlendirmelerini kolaylaştıracak.

Yapılan resmi açıklamada, her gönderinin gerçek zamanlı olarak HSBC UK kabul birimlerine sunulduğu, bankaya başvuran bir müşterinin kredibilitesinin hızlı ve etkili bir şekilde sisteme aktarıldığı ve böylece kredi verme kararlarının kolaylaştırıldığı açıklandı.

Equifax InterConnect platformu, kredi başvuru sahiplerine ilişkin iç görüyü pekiştiren ve risk karar sürecini hızlandıran esnek bir bulut tabanlı karar yönetimi platformu. Equifax platformu, tüketici cari hesap işlem bilgilerini, FCA kılavuz kategorilerine göre sınıflandırılan üçüncü taraf fintech ortaklarından topluyor. Taahhüt edilen harcama, temel yaşam kalitesi, gerekli harcamalar ve ihtiyari harcamalar analiz ediliyor.

Equifax Bankacılık ve Finansal Kurumlar Uzmanı Jake Ranson, “HSBC ile yaptığımız bu çalışma, bankacılık ve finansal hizmetler müşterilerimize açık bankacılık inisiyatifine ve müşterilerimiz için en iyi çözümleri sunma konusundaki kararlılığımıza olan bağlılığımızı yansıtıyor” sözlerini kullandı.