8 Mayıs 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Open Payments Europe, PSD2 geliştirici portalını başlatıyor

İsveçli fintech kuruluşu Open Payments Europe, kullanıcılara Avrupa Birliği sınırları içinde çeşitli banka API’lerine açık ve güvenli erişim noktası sunacak olan PSD2 uyumlu bir altyapı platformu sunuyor.

Open Payments Europe, üçüncü parti yazılımcılara PSD2 uyumlu uygulamalar oluşturabilecekleri geliştirici portalları ve sanal ortamlar sağlıyor. İskandinav bölgesinde bir ilk olan bu uygulama, İsveç’in PSD2’yi benimsenmesiyle aynı zamana denk geliyor.

Firma tarafından yayımlanan basın bildirisinde, 1 Mayıs 2018’de İkinci Ödeme Hizmetleri Direktifi’nin (PSD2) İsveç yasalarına uyarlandığını söylendi. Devam eden geçiş döneminde bankalar, müşteri kimlik doğrulamasının yanı sıra, ortak ve güvenli açık iletişim standartları için ilgili teknik standartları direktife uyumlu hale getirmek için 18 ay süreleri olduğunu da hatırlattı.

Open Payments Europe Kurucu Ortağı ve CEO’su Jonas Kjellin, “PSD2, finansal hizmetlerimizi nasıl kullandığımızı değiştirecek finans endüstrisinde bir devrimin başlangıcıdır. Çoğunlukla, Avrupa bankaları tek tek API standartlarını geliştirmektedir. Bu da üçüncü taraf geliştiricilerin PSD2 kapsamındaki fırsatları tam olarak kullanabilmeleri için AB genelinde yüzlerce veya binlerce farklı API ile entegre edilmesi gerektiği anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.


Fiserv veri ihlallerinin erken tespiti için Rippleshot ile ortaklık kurdu

Finansal hizmetler teknoloji çözümleri sağlayıcısı olan Fiserv, finansal kuruluşların 30-60 gün öncesindeki potansiyel sahtekarlık olaylarını tanımlamalarına olanak tanıyan bir ihlal algılama çözümü olan Card Risk Office Fraud Warning’i (Kart Riski Ofisi Dolandırıcılık Uyarısı) hizmete açtığını duyurdu. Geliştirilen çözümün, dolandırıcılık analiz firması Rippleshot ile kurulan ortaklık kapsamında hayata geçirildiği de belirtildi.

Fiserv’in sunduğu Card Risk Office Fraud Warning yazılımı ile finans kurumları, kartla ilgili sahtekarlığı daha hızlı bir şekilde tespit edebilecek, daha önce soruşturulmamış ağlar hakkındaki verilere erişebilecekler. Fiserv, risk azaltma stratejilerini bilgilendirmek ve güçlendirmek için makine öğreniminden faydalanıyor.

Fiserv firmasında ürün stratejisi ve kart hizmetleri departmanında başkan yardımcılığı grevini üstlenen Patrick Davie, “Veri ihlallerinin sıklığı gittikçe artıyor. Ancak finansal kurumların bu sorunu çözmeleri zaman alacak. Dolayısıyla sahteciliği mümkün olan en kısa zamanda tespit etme ve durdurma zorunluluğunu ortaya çıkıyor. Müşterilerimize sunduğumuz en önemli yenilikler, kart sahiplerinin korunmasına yardımcı olan akıllı güvenlik çözümleridir. Sahtekarlık Uyarısı çözümümüz, finansal kurumların kart sahtekarlığı ile ilgili olumsuz etkileri ve sonuçta ortaya çıkan gelir kaybını en aza indirmelerini ve kart sahibi deneyimlerini en üst düzeye çıkarmasını sağlıyor” açıklamasını yaptı.


Sageworks müşteri ilişkileri çözümleri de sunmaya başladı

Bankalara ve kredi birliklerine borç, kredi riski ve portföy riski çözümleri sunan bir finansal bilgi şirketi olan Sageworks, finansal kurumlar için müşteri ilişkileri yöneticisi (Customer Relationship Manager – CRM) çözümünü faaliyete geçtiğini duyurdu.

Sageworks Banking Platform içerisine tamamen entegre olan olacak Sageworks Relationship Manager, tüm müşteri finansallarından ve etkileşimlerinden gelen verileri toplayarak, bankacılara hem müşterilerin hem de kredilerin 360 derecelik bir görünüm sağlayacak.