9 Mayıs 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Simplesurance, C serisi yatırım turunda 24 milyon dolar fon sağladı

Insurtech endüstrisinde sigorta servis platformu geliştiren Berlin merkezli startup Simplesurance, C serisi yatırım turunda 24 milyon dolar yatırım aldı. Rakuten’in yatırım kolu olan Rakuten Capital, Rheingau Kurucuları ve Allianz X tarafından yapılan açıklamada yatırımların süreceği belirtildi. Yatırım turuna liderlik eden isim, 2016 yılında firma ile finansal ve stratejik bir ortaklık başlatan Allianz oldu.

Allianz X CEO’su Dr. Nazım Çetin, “Allianz X’in simplesurance’a yaptığı yatırımı konusunda heyecanlıyız. Büyük bir ortaklık geliştirdik. Ortaklığımızı yeni iş birlikleriyle sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yatırım turu, 2012’de kurulan simplesurance için bu zamana kadar gerçekleşen en büyük fon artışı olarak da kayıtlara geçti. Elde edilen fonlarla Japonya pazarına açılma planlarının yapıldığı da belirtildi. Finansman aynı zamanda bu sene sonunda hayata geçecek siber koruma sistemine de destek sağlayacak.

Insurtech endüstrisi geçtiğimiz yıl Avrupa büyük bir yükseliş yaşarken, bu yükselişten pay alan isimlerden biri de simplesurance olmuştu.

Simplesurance Kurucusu Robin von Hein, “Altı yıl sonunda Simplesurance olarak doğru yolda olduğumuzu ve istikrarlı bir büyüme gösterdiğimizi görüyoruz. Bu ek yatırım, dünya çapında lider bir sigorta hizmeti sağlayıcısı olarak rekabetçi konumumuzu güçlendirecek ve yeni pazarlara açılmamızı kolaylaştıracak” açıklamasını yaptı.


WH Trading küresel pazarlara erişim için QuantHouse ile ortaklık kurdu

Yenilikçi pazar veri hizmetleri, ticaret platformu ve altyapı çözümleri de dahil olmak üzere uçtan uca sistematik ticaret çözümleri sunan küresel hizmet sağlayıcısı QuantHouse, önde gelen ticaret şirketlerden biri olan WH Trading’in kendilerini seçtiğini açıkladı.

Avrupa ve Asya pazarlarında vadeli işlem yapan Şikago merkezli firma WH Trading, düşük gecikmeli piyasa erişimi verilerini elde etmek için QuantHouse’un düşük gecikmeli ağını kullanacak. QuantLINK ağının bağlantı performansı, firmaların ticaret stratejilerini geliştirmek için sürekli olarak yapılan güncellemeler ve alternatif ticaret mekanları ile sürekli olarak genişletiliyor. QuantFEED, mümkün olan en düşük gecikme süresinde gerekli pazarlara en iyi bağlantıyı sağlamak için hizmet sunuyor.

Quantum Amerika Direktörü Salloum Abousaleh, “WH Trading, küresel pazarlarda ticaret yapan en büyük piyasa üreticilerinden biri. WH Trading tarafından en kritik uygulamaların üstesinden gelmek için seçilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Citi, Hong Kong’da altı Open API ortaklığını duyurdu

Citi; Hong Kong’daki önde gelen şirketlere API hizmetlerini sunma projesini hızlandırmak ve tüketicilerin giderek artan dijital yaşam tarzına cevap vermek için kolay ve hızlı bankacılık hizmetlerini üretmek adına altı yeni stratejik ortaklık kurduğunu duyurdu.

Citi’nin Open API teknolojisi Kartlar, Müşteriler, Para Hareketi, Onboarding ve Puanlarla Ödeme gibi farklı kategorilerde kullanarak yeni hizmetler başlatılacak. Önümüzdeki yıl yeni hizmetlerin devreye alınacağına da ayrıca belirtildi.