1 Haziran 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

SolarisBank, regtech startup’ı Clarus.io ile anlaşma imzaladı

Berlin merkezli bankacılık platformu SolarisBank, finansal suçları tespit etmek ve önlemek için araçlar geliştiren bir İsrail menşeli regtech şirketi olan Clarus.io ile bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Ortaklık, SolarisBank’ın uyum süreçlerini düzene koymasını ve Clarus’un işlem izleme platformunu kullanarak yerel ve uluslararası faaliyetlerini ölçeklendirmesini sağlayacaktır.

“Finansal hizmetler sektöründe inovasyonu mümkün kılan bir finans kurumu olarak, SolarisBank’ı doğal bir ortak olarak görüyoruz” açıklamasını yapan Clarus.io CEO’su Nir Mandel, “Kara para aklama konusundaki var olan araçlar pahalı, zaman alıcı ve yüksek veri ihtiyacı duyan çözümler sunarken, biz fintech girişimleri ve finansal kurumlar için daha kullanışlı araçlar oluşturuyoruz” sözlerini kullandı.

SolarisBank Ürün Müdürü Till Harnos, “Uyumluluk gereklilikleri konusunda Clarus.io ile birlikte çalışmamız iş birlikçi ve hızlı bir süreç oluşturdu. Ürünü kullanıma açmak ve gelecekteki sistem geliştirmelerini ortaya çıkarmak için onboarding sürecinde rehberlik hizmetinden yaralandık” şeklinde konuştu.

Capita’nın ödeme hizmeti Pay360 dolandırıcılıkla savaşmak için yeni çözümünü duyurdu

Capita tarafından geliştirilen Pay360; finansal hizmetlerin, perakende satış ve oyun organizasyonlarının dolandırıcılıkla mücadele etmesine, müşteri kimlik doğrulama kararlarını düzenlemesine ve gelir artışını desteklemesine yardımcı olmak için yeni teknolojik ürünü Optimize’ı duyurdu.

En son teknoloji kullanılarak geliştirilen Optimize, gelişmekte olan siber suç tehditleriyle mücadele ederken, satış fırsatlarını en üst düzeye çıkarmak için kuruluşların ödeme kabullerini ve sahtekarlık önleme stratejilerini gerçek zamanlı olarak uyarlamalarını sağlıyor.

Temel müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan Optimize, daha doğru, otomatik karar verme ile müşteri dönüşümünü artıracak ve kuruluşların Müşterilerini Tanıma (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) dahil olmak üzere uyum ve yasal gereksinimlerini karşılamasına yardımcı olacak.

Yazılım; kullanıcıların gerçek zamanlı olarak sahtecilik stratejileri oluşturmasını ve yönetmesini sağlarken, değerli insan kaynağını serbest bırakırken, daha önceden karar verilemeyen tehditleri ve ilişkileri tespit ederken kuruluşların daha hızlı ve doğru kararlar almalarını sağlayacak.


Intelligent Environments, kurumsal kimliğini ieDigital olarak değiştirdi

Küresel finansal hizmetler teknolojisi sağlayıcısı olan Intelligent Environments, ieDigital olmak üzere kurumsal kimliğini yeniledi.

1985 yılında kurulan ve başlangıçta Birleşik Krallık’ın önde gelen ev otomasyon uzmanlarından biri olan Intelligent Environments, dünya çapında tanınan bir fintech sağlayıcısı haline geldi. HSBC, Lloyds Banking Group ve Argos için yenilikçi ve güvenli tüketici odaklı dijital finansal platformlar oluşturdu.

Yeni ad ve yenilenen marka kimliğinin, şirketin ana dijital yeteneklerinin doğal gelişimini yansıttığı söylendi. Uluslararası alanda büyümeye yönelik tutkusunu destekleyeceği belirtildi.

FICO tarafından satın alınmadan önce ve sonra Oracle ile Perakende Bankacılık ve Sigorta Müdürü ve EMEA’nın Genel Müdürü olan Adeptra’nın eski başkanı Jerry Young, ocak ayında yeniden markalaşmayı başlattı.

Jerry Young, “Küresel emelleri olan öncü bir fintech işi olarak, yeni markanın görsel kimliğimizi yansıttığını düşünüyoruz. Çok yönlü ve tamamen dijital… Bu isim aynı zamanda ana faaliyetlerimizle çok daha iyi bir uyum içerisinde” açıklamasını yaptı.