20 Temmuz 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Apple Pay, İspanya’daki BBVA’nın Müşterilerine Kullanıma Açıldı

BBVA, mobil ödemeleri hızlı ve rahat bir şekilde ödemenin kolay ve güvenli yolu Apple Pay’i müşterilerine sunmaya başladı.

BBVA İspanya İş Geliştirme Direktörü Peio Belausteguigoitia, “Dijital bankacılık alanında önde gelen isimlerden olan BBVA, hizmetlerini geliştirmeye ve mobil ödemeleri teşvik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Apple Pay’i müşterilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Aplle Pay’in temelini güvenlik ve gizlilik özelliklerinin oluşturduğunu söyleyen yetkililer, Apple Pay ile bir kredi kartı veya banka kartı kullandığında, gerçek kart numaralarının cihazda veya Apple sunucularında saklanmadığını belirttiler. Bunun yerine, cihaza özel bir kod oluşturularak şifreleniyor ve güvenli biçimde bilgiler saklanıyor. Yapılan her işlem tek seferlik kod üreterek sahtekarlıklara kapıyı kapatıyor.

Kurulumu kolay olan Apple Pay uygulaması, kredi ve banka kartları ile sunulan tüm ödülleri de kazanma imkanı sunuyor. Apple Pay; iPhone SE, iPhone 6 ve üstü ve Apple Watch ile çalışıyor.

Tradeteq, uzatılmış tohum yatırım turunda 6,3 milyon dolar elde etti

Ticaret finansmanı dağıtım platformu Tradeteq, ADV liderliğindeki uzatılmış tohum yatırım turunda 6,3 milyon dolar fon toplamayı başardı.

Elde edilen finansmanın, Tradeteq platformunun genişletilmesi ve yeni uygulamalarla veri hizmetlerinin yayınlanması için kullanılacağı açıklandı. Tradeteq’in mevcut yatırımcılarının birçoğu, uzatılmış tohum yatırım turuna da katıldı.

Tradeteq’in platformu, ticaret finansı sağlayan kurumları kurumsal yatırımcılarla birleştiriyor ve onlara etkili bir şekilde etkileşim teknolojisi sağlıyor. Makine öğrenmesi, gelişmiş kredi analitiği ve raporlaması yapmak için sistemleri kullanılabiliyor. Ticaret finansmanı işlemleri, Tradeteq’in platformu ile hem şeffaf, hem de ölçeklenebilir hale geliyor.

Tradeteq kurucusu ve CEO’su Christoph Gugelmann, bu yatırımın Tradeteq için önemli bir dönüm noktası olduğunu açıkladı. Satış ve pazarlama hamlelerini agresif bir şekilde genişletip ürün geliştirmeyi hızlandıracaklarını açıkladı.

Corvil, yapay zeka destekli “Intelligence Hub” uygulamasını tanıttı

Corvil, elektronik ticaret işletmelerinin performansını, çevikliğini ve dijital deneyimini geliştirmek için yeni nesil dijital istihbarat uygulaması “Intelligence Hub”ı duyurdu. Bu yeni çözümün, işlem yürütme, müşteri deneyimi ve operasyonların kalitesini yukarıya çekecek bir potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Yapılan basın açıklamasında uygulamayı kullanan kimi yöneticilerin söylemlerine yer verildi. Global Bank Genel Müdür tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Intelligence Hub, işlemlerimizi hızlı biçimde görüntülememizi, müşterilerimizle ilgili önemli etkinlikleri anlamamızı, hizmetimizin nasıl kullanıldığını görebilmemizi sağlıyor. Müşteri katılımını ve çıktılarını artırmaktan, operasyonel verimliliğin artmasına ve iş kararları için daha iyi istihbarat sağlamaya kadar, içgörü seviyemizi yukarıya çekti.”

W2 Global Data 1,25 milyon sterlin yatırım aldı

Güney Galler menşeli fintech şirketi olan W2 Global Data, aralarında Mercia Fund Managers, Development Bank of Wales ve TTI Angels gibi isimlerin olduğu yatırım turunu 1,25 milyon sterlin fon elde ederek tamamladı.

Merkezi Newport’ta bulunan ve yılın başından bu yana firma ölçeğini ikiye katlanan W2 Global Data, şimdilerde 20 personel daha istihdam etmeyi planlıyor. En son finansman turunu 2017’de gerçekleştiren şirket, toplamda elde ettiği yatırım miktarını 3 milyon sterlinin üzerine çıkardı.