Melek Yatırım Ağı olarak kurulan BUBA, Türkiye girişimcilik ekosistemine 360 derece hizmet veren bir kuruluşa evrildi.
Boğaziçi Üniversitesi mezunları tarafından kurulan BUBA, girişimciliği köklerinden beslemek amacıyla çatısının altında bir danışmanlık şirketi ve girişim sermayesi yatırım fonu kurdu, aynı zamanda tarım ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren kendi girişimine de adım attı.
BUBA Başkanı Timuçin Bilgör, BUBA’nın Türkiye’deki rolü ile ilgili şu sözleri aktardı:“Türkiye’de girişimciliğin geliştirilmesi, yeni gelişen politikalarla birlikte hızla bir ulusal öncelik haline geldi. Yapılan tüm çalışmalar, ülkenin teknolojik ve finansal gelişimine çok önemli katkı sağlıyor. Türkiye’ye baktığımızda özellikle 2017 yılının, 2016’ya kıyasla yatırımlar anlamında çok daha verimli geçtiğini gözlemliyoruz. Startups.Watch verilerine göre 2017 yılında 162 girişim, melek yatırımcılardan ve Venture Capital şirketlerinden yatırım aldı. Toplamda yapılan yatırım 103 milyon dolar ve özel sermaye yatırımları ile birlikte bu rakam 177 milyon doları geçti. Bu rakamlar girişimcilik ekosisteminin geliştiğinin açık göstergesidir.
BUBA ekibinin 2014’den bugüne hedefi, var olan potansiyeli girişimciliğe yönlendirmek, yatırımcıları doğru değerler ile buluşturmak ve şirketlere bu alanda yapacakları yatırımlarda yol göstermek olmuştur. Bünyemizde Türkiye’nin en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi olan İstanbul Portföy ile kurduğumuz Bosphorist Teknoloji Fonu, Boğaziçi Üniversitesi akademik kadrosu ve mezunu danışmanları iş birliği ile şirketlere danışmanlık veren Boğaziçi Counseling for Business (BCB)ve bu yılın ilk çeyreğinde kurduğumuz tarım ve teknolojileri girişimimiz TreeT de bulunuyor.
Bosphorist Teknoloji Fonu SPK’dan onay alarak kurulmuş Türkiye’deki ilk girişim sermayesi yatırım (GSYF) fonlarındandır. Fonun yatırım odağını nesnelerin interneti, biyoteknoloji, yapay zeka, tarım teknolojileri, finans teknolojileri ve e-ticaret servisleri olarak belirledik. Bu alanların geleceği en çok dönüştürecek alanlar olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de ürün ve hizmet geliştiren girişimlerin sayısı gün geçtikçe artıyor ve BUBA ekibi olarak bu gelişimleri çok yakından takip ediyoruz.
Bugünün kurumlarının geleceğin kurumlarına dönüşebilmesi için gerekli olan ihtiyaçlara BCB ile cevap veriyoruz. BCB’yi geleneksel danışmanlıktan ayıran ilk özellik, alanlarında uzmanlaşmış Boğaziçi Üniversitesi mezunlarıyla, Boğaziçi Üniversitesi’nin yetkin akademik kadrosunun iş birliğiyle kurulmuş olmasıdır. Türkiye’de bir ilk olan bu danışmanlık modelinin iş yapma tarzında kurumlara rapor hazırlamanın ötesinde, uygulama süreçlerinde bilfiil kurumların yanında bulunmak var. 300 kişiyi aşan danışman havuzumuzun yanında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerimizin de katılımıyla sektöre hizmet veriyor olmaktan dolayı mutluyuz.
En son girişimimiz TreeT ise, konvansiyonel tarımın yanı sıra, tarıma yön verecek yeni nesil teknolojilerin kullanıldığı bir yatırım modeli olarak doğdu. TreeT, girişimci ruhumuzu tam olarak yansıtıyor çünkü hem yatırım yapmak isteyenlere karlı bir yatırım imkanı sunuyor, hem de tarım teknolojileri alanında katma değer yaratacak girişimlere destek veriyor.
BUBA ekibi, girişimcileri girişimci olarak ve girişimci kalarak anlama ve destek verme hedefinde ilerliyor. Yapacağımız her heyecanlı proje eminim her zaman bu misyonumuzu besliyor olacak.