14 Ağustos 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Q2 Holdings, Cloud Lending Solutions’u satın alıyor

Toplum odaklı finans kurumları için güvenli, deneyim odaklı dijital bankacılık çözümlerinin sağlayıcısı olan Q2 Holdings, uçtan uca tümleşik çözüm üreten SaaS (Software as a Service – Hizmet olarak yazılım) şirketi olan Kaliforniya merkezli Cloud Lending Solutions’u satın almak için anlaşma gerçekleştirdiğini duyurdu.

Cloud Lending; kredi sağlayanların daha fazla anlaşma yapmalarına, daha fazla gelir elde etmelerine ve kredi süreci boyunca borçlulara daha iyi bir deneyim sunulmasına yardımcı oluyor.

Q2’nin CEO’su Matt Flake, “Cloud Lending’i satın alarak, topluluğumuza ve bölgesel finans kurumlarına, temel gelir getirici faaliyetleri olan borç verme portföylerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacağız. Dijital kredilendirme için önemli bir pazar fırsatı var. Cloud Lending’in yetenekli ekibinin ve yeni nesil teknoloji çözümlerinin eklenmesi, Q2’nin mevcut pazarlardaki ayak izini genişletmesine yardımcı olacaktır” açıklamasında bulundu.

Mines, A serisi yatırım turunda 13 milyon dolar fon elde etti

Gelişmekte olan piyasalarda yeni nesil kredi çözümleri sunan bir fintech girişimi olan Mines, TPG Growth tarafından yönetilen küresel fon kuruluşu Rise Fund’un liderliğinde gerçekleşen A serisi yatırım turunda 13 milyon dolar fon sağladı.

Velocity Capital, Western Technology Investments, First Ally Capital, X/Seed Capital, NYCA Partners, Persistent Capital, Singularity Investments, Trans Sahara Investments ve Bank of Industry isimleri de yatırımcılar arasında yer aldı.

Firma tarafından yapılan resmi açıklamaya göre elde edilen yatırımlar, Afrika’daki büyümenin yanı sıra Güney Amerika ve Güneydoğu Asya’ya yayılma için de kullanılacak.

Mines, gelişmekte olan pazarlardaki kurumların müşterilerine kredi ürünleri sunmalarını sağlayan bir Credit as a Service (Hizmet olarak kredi) dijital platformu sağlıyor. Bu işlemler için akıllı telefon kullanmanın zorunlu olmaması da bir artı olarak göz çarpıyor.

Raiz finansal güvenlik ve uyumluluğu güçlendirmek için Versive ile iş birliği yaptı

Yapay zeka tabanlı siber güvenlik şirketi olan Versive, müşterilerini korumaya yardımcı olmak için Avustralya merkezli mobil mikro yatırım platformu olan Raiz Invest Limited’in sunduğu Versive Security Engine’i (VSE) kullanmaya başladığını duyurdu.

164 bin aktif müşteriye sahip olan Raiz, yaklaşık 200 milyon dolarlık fonun kontrolünü sunuyor. Müşterilerine değişken risk düzeylerine sahip farklı portföy seçenekleri sunan firma, küçük veya büyük fark etmeksizin kolay yatırım yapmayı mümkün kılıyor.

Şirket, müşteri verilerinin güvenli bir şekilde tutulduğundan emin olmak için mobil uygulama yoluyla tüketicilere banka düzeyinde güvenlik sunuyor. Sunduğu hizmete ek olarak Raiz, Avustralya Menkul Kıymetler Borsasında işlem görüyor. Yapılan resmi açıklamada, Versive ile ortaklık kurmanın, firmanın uzun vadeli hedeflerine ulaşması için önemli olduğu vurgusu yapıldı.

Firma tarafından kullanılacak olan Versive Security Engine, makine öğrenmesi teknolojisini kullanarak yüksek hacimlerdeki veriler arasında şablonları tespit edebiliyor.