Cisco Ağ Akademisi 2025 yılına dek 150 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor.
Cisco, NetAcad ile 180 ülkede 2025 yılına dek 1 milyar kişinin hayatına dokunmayı amaçlarken, Türkiye’de ise bu süreçte 150 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.
Cisco’nun 2000 yılından bu yana sürdürdüğü Networking Akademi Eğitim Programı’na bugüne kadar yaklaşık 66 bin kişi katıldı. Toplam 102 akademide alanında uzman 185 eğitmene sahip Networking Akademi programı ile bilişim teknolojileri alanında yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amaçlanıyor.
Cisco Networking Akademi Türkiye Yöneticisi Umut Gök, NetAcad’e 180 ülkede toplam 7,8 milyon öğrencinin katılım sağladığına dikkat çekerek, “Cisco, dünya genelinde 2015 yılına kadar dijitalleşme ile 1 milyar kişinin hayatını pozitif olarak değiştirmeyi amaçlıyor. Cisco Ağ Akademisi Cisco’nun bu hedefinde önemli bir rol oynuyor. Türkiye’de toplamda 150 bin kişiye ulaşarak, dijital dünyaya yeni uzmanlar kazandıracağız” dedi.
Bilişim teknolojileri alanına yeni yetenekler yetiştirmek amacıyla 21 yıldır tüm dünyada Cisco Networking Akademi programını yürüten Cisco, bugüne kadar eğitim programları, teknik eğitim ve kariyer mentörlüğü yaparak 180 ülkede 8 milyon öğrencinin hayatının değişmesini sağladı. Bugün 10 bin 400’e ulaşan akademide, 22 bin eğitimci desteğine ulaşıldı. Türkiye’de de her geçen yıl programa olan ilginin artış gösterdiğine dikkat çeken Umut Gök, “Ülkemizde 102 akademide 185 eğitmen ile eğitimlerimizi sürdürüyoruz. 2000 yılından bu yana 66 bin öğrenci Cisco NetAcad programlarına katıldı, katılımcıların yüzde 24’ünü kadınlar oluşturuyor. Bu oran dünyada benzer pazarlara gayet yüksek, özellikle kadınlarımızın ağ güvenliği uzmanı olarak yetişmesini çok önemsiyoruz. Her yıl katılımcı sayımızı artırarak, 2015 yılına kadar 150 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Düzenlenen kurslarda katılımcılara bilgisayar ağlarının tasarlanması ve güvenli bir şekilde yönetilmesi için gereken ve tüm dünyada geçerli olan bilgi ve beceriler öğretildiğini vurgulayan Gök, Cisco Akademi mezunlarının aldıkları sertifikalar sayesinde iş dünyasında aranan uzmanlar haline geldiklerini belirtti.