1 Kasım 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Trading Technologies, TradeStation Securities anlaştı

Ticari yazılım tedarikçisi Trading Technologies International, TradeStation Securities ile uzun soluklu bir anlaşma yaptığını duyurdu. Yapılan anlaşma kapsamında, Trading Technologies tarafından sunulan ticaret platformuna yeni özellikler ve ek güvenlik seçenekleri eklenecek.

TradeStation Securities müşterileri, halihazırda kullandıkları iş araçlarının yanı sıra, risk yönetimi ve türev işlem platformlarına erişim gibi ek hizmetlere de erişebilecekler.

TradeStation Securities Başkanı ve CEO’su Michael Kraines, “TradeStation geniş ve son derece sofistike bir müşteri tabanına sahip. Bu kullanıcılara dünyanın en iyi profesyonel yatırımcılarının opsiyonlar için kullandıkları kurumsal yatırım yeteneklerini sunabilmekten memnuniyet duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

TradeStation Group Başkanı John Bartleman ise, “Bu anlaşma, şu anda vadeli işlem seçenekleri sunan ve yeni müşteriler çeken alım satım ve analiz deneyimini önemli ölçüde geliştirmemizi sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Bitstamp, NXMH tarafından satın alındı

Lüksemburg merkezli kripto para alım satım platformu Bitstamp, Güney Koreli Nexon Holdings’in (NXC) sahibi olduğu Brüksel merkezli bir yatırım şirketi olan NXMH tarafından satın alındı.

Bitstamp, web sitesi üzerinden satın alınmayı şu sözlerle ifade etti:

“Bitstamp’ın, Belçika merkezli bir yatırım şirketi olan NXMH tarafından satın alındığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Bitstamp’e düzenli olarak pek çok firma tarafından düzenli olarak teklif geldi. Nihayet şirketi satmaya karar vermemizin nedenini, hem alıcının hem de teklifin kalitesinin ve sektörlerin konsolidasyonun mantıklı olduğu bir noktada buluşması olarak açıklayabiliriz. Satışı kabul etmemizde önemli bir faktör de, şirketimizin misyonu, liderliği ve vizyonunun aynı kalacak olmasıdır.

Bitstamp’ın Bitstamp olarak kaldığından emin olmak istiyoruz. Müşterilerimize mutlak en iyi ticaret deneyimini sunma hedefi ile yenilik yapmaya devam edeceğiz. Bu satın alma işleminin, Bitstamp’ın büyümeye yönelik konumunu güçlendireceğini ve bu sayede müşterilerimize daha iyi hizmet sunabileceğimizi düşünüyoruz. Müşterilerimiz, hesaplarıyla ilgili herhangi bir endişeye kapılmamalılar.

Bitstamp, bir garajda, iki dizüstü bilgisayar ve bin avro sermaye ile başladığından bu yana çok yol kat etti. Bu satın alma işleminin Bitstamp’ın şirket olarak büyümesindeki mantıklı bir sonraki adım olduğuna inanıyoruz ve geleceği dört gözle bekliyoruz.”

RedBlack ve SS&C Advent ortaklıklarının süresini uzattı

Yeniden dengeleme, sipariş ve ticaret alanında yatırım yönetimi çözümleri sunan RedBlack yayımladığı basın bülteninde, SS&C Technologies bünyesinde yer alan SS&C Advent ile olan ortaklıklarının süresini uzatma kararı aldıklarını açıkladı.

Konu hakkında konuşan SS&C Advent kıdemli Direktörü Data Eli George, “Bizim için önemli olan, müşterilerimizin başarısıdır. Kendi yeniden dengeleme çözümlerimizin yanı sıra, alternatif sağlayıcılarla yapılan ortaklıklarla da müşterilerimize yardımcı oluyoruz. RedBlack ve SS&C Advent ortaklığı bu hedefimizi doğruluyor. Yıllar boyunca RedBlack ile başarılı bir ilişki kurduk ve bu ortaklığı devam ettirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

RedBlack Başkanı ve CEO’su Daniel C. Potter ise, “Finans hizmetleri endüstrisi dikeyine odaklanma planımıza hep sadık kaldık. Gelişmiş portföy yeniden dengeleme, alım satım ve sipariş yönetimi teknolojimiz, müşterilerinin mevcut iş akışlarını otomatikleştiren, arka ofis süreçlerini hızlandıran ve işlerini verimli kılan en iyi çözümleri sunmak için ortaklarımızda mükemmel bir şekilde bütünleştik. SS&C Advent ile olan ortaklığımızdan gurur duyuyoruz ve ileriye dönük müşterilerine daha da fazla değer sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.