8 Kasım 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

eToro kripto para cüzdan uygulamasını kullanıma açtı

10 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı olan küresel yatırım platformu eToro, kripto para cüzdanını duyurdu. “eToro wallet” mobil uygulaması, Google Play ve Apple App Store üzerinden indirilebiliyor.

Çoklu imza güvenliği sunan uygulama, kullanıcıların kendi özel anahtarlarını kaybetme korkusu olmadan işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Güvenliği ön planda tutan uygulama ile kullanıcılar, hem kripto para alış verişi yapabiliyorlar hem de gerçek zamanlı olarak hesap bilgilerini kontrol edebiliyorlar.

eToro CEO’su Yoni Assia, “Kripto para birimleri ve blockchain teknolojisinin küresel finans üzerinde büyük bir etkisi olduğunu düşünüyoruz. Blockchain’in finans dünyasını değiştirme potansiyeli var. En büyük varlık transferinin blockchain ağları üzerinde göreceğimize eminiz. Gelecekte tüm varlıkların dijital token haline geleceğine inanıyoruz. Kripto para dünyası henüz ilk adımlarını atıyor. eToro olarak, yatırımcılara geleneksel finans işlemlerini sunduğumuz gibi, kripto para ekosisteminde de aynı hizmeti vermeyi planlıyoruz. Etoro wallet hizmetimiz, bu hedefimizin ilk adımı olacak” açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada kullanıcıların, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin para birimlerini eToro cüzdanında saklayabilecekleri söylendi. eToro wallet sisteminin, gün geçtikçe daha fazla kripto para birimine destek vereceği ifade edildi.

Ixaris hedefine seyahat sektörünü koydu

B2B ödeme çözümleri sağlayıcısı Ixaris, küresel seyahat sektörü odaklı yeni nesil ödeme hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı. Seyahat sektörüne sunduğu sanal ödeme çözümlerini geliştirecek olan Ixaris, Visa ile ortaklığa giderek maliyet verimliliği ve ödeme optimizasyonu gibi ek seçenekler sunmaya başlayacak.

Ixaris CEO’su Aran Brown, “Seyahat stratejimizi güçlü bir şekilde destekleyen Visa ile, seyahat ödemeleri pazarında daha fazla çözüm sunacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Visa Europe, halihazırda sunduğumuz ödeme teknolojimize olan güveniyle bizi ileriye taşıyor. Birlikte seyahat sektöründe en iyi seçenekleri içeren bir dizi ödeme çözümü oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Fenergo bireysel bankacılık ve varlık yönetimi alanlarında da hizmet verecek

Müşteri yaşam döngüsü yönetimi çözümleri sağlayıcısı ve finansal kurumlara yönelik hizmet veren Fenergo, bireysel bankacılık ve varlık yönetimi alanında ek hizmetler geliştirdiğini duyurdu.

Faaliyete geçen bireysel bankacılık ve varlık yönetimi departmanı, doğrudan Fenergo’nun pazar genişleme stratejisine ve finansal kurumlara katma değer yaratan CLM hizmetlerini sunma hedefiyle doğrudan uyuşuyor.

Fenergo CEO’su Marc Murphy, “Bu departmanın oluşturulması işimizi daha da büyütmemize ve CLM platformumuzu yeni pazar segmentlerine genişlememize olanak sağlayacak. Kurumsal bankacılık alanında halihazırda elde ettiğimiz başarıların üzerine inşa edilecek ve hizmetimizi bireysel bankacılık ve varlık yönetimi müşterileri için daha da geliştirmemize olanak sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Trulioo, Dublin’de uydu ofisi açıyor

Küresel ölçekte kimlik doğrulama sağlayıcısı olan Trulioo, hızlı büyümesini sürdürmek ve şehrin büyüyen finans teknolojileri fırsatlarından yararlanmak için Dublin’de uydu ofis açacağını duyurdu. Bu yeni ofis, Trulioo’nun Avrupa varlığını güçlendirecek ve şirketin büyüyen bir RegTech hub’ı içerisinde yer almasını sağlayacak.