Yeni dönemde 11 girişimci ekibe eğitim, mentorluk, kuluçka hizmeti, Ar-Ge desteği gibi ayrıcalıklardan yararlanma imkânı sunulacak. Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Mücahit Gündebahar, hibe olarak verilen tutar ve desteklerin üçüncü dönemde artacağını açıkladı.
Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, yüzlerce başvuru arasından seçtiği 11 girişimciden oluşan ekiple üçüncü dönemine başladı.
Yeni dönem ekiplerinin tanıtım toplantısı, Lonca’nın ilk döneminden itibaren girişimcilere Türkiye’nin çeşitli illerinde çalışma alanı sağlayan Workinton’un Levent 199 ofisinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Mücahit Gündebahar, İnsan Kaynakları Grup Müdürü Semih Sel, Workinton yönetimi, mezun girişimciler, yeni dönem girişimciler, Kuveyt Türk’ün iş ortakları ve davetliler katıldı.
“Üçüncü dönemde desteklerimiz artacak”
Lonca Girişimcilik Merkezi ile Kuveyt Türk’ün yazılım, teknoloji ve FinTech alanındaki bilgi, birikim ve deneyimlerini girişimcilere aktardıklarını ifade eden Mücahit Gündebahar, “Özellikle erken aşama girişimcilerin eğitim, mentorluk, networking ve çalışma alanı gibi birçok ihtiyacı bulunuyor. Biz de Lonca Girişimcilik Merkezi ile genç girişimcilere destek olmanın ve heyecan verici fikirlerine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Lonca’da girişimci ekiplere eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, hibe, Ar-Ge desteği ve API gibi pek çok ayrıcalık sağlıyoruz. Ürünü hazır olan girişimlerin de bankamızla işbirliği yapmasına olanak tanıyoruz. Lonca Girişimcilik Merkezi, bankamızın sürekli eğitim ve gelişim ilkesi doğrultusunda hayata geçirdiği projelerden biri. Burası gerçekten de çok kısa sürede büyük bir okula dönüştü” dedi.
Üçüncü dönemde hibe olarak verilen tutar ve desteklerin artacağını belirten Gündebahar, “Her bir girişime performanslarını takip ederek 40 bin TL’ye kadar hibe vermeyi, yurt dışına hazır olan girişimlerin ise fuar ve etkinliklere katılmalarına yardımcı olmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.
Lonca Girişim Merkezi’nin üçüncü döneminde yer alan 11 startup ve faaliyet alanları ise şu şekilde:
Mondayhero: Mobil uygulama geliştiricilerin ön yüz kodlarını otomatize ederek çok daha hızlı yazılım üretmelerini sağlayan bir Mac uygulaması.
Saha Gözü: İnşaat, tarım, enerji ve maden gibi sektörlerdeki sahalardan, farklı tarihlerde, insansız hava aracı ve lazer tarayıcı gibi araçlarla alınmış verileri işleyerek sahanın üç boyutlu modelini oluşturan ve böylelikle imalatların uzaktan takibine ve kalite kontrolüne imkân sağlayan web tabanlı bir kalite kontrol takip sistemi.
Chip&Pay: Klasik POS terminallerinin yerine kullanılabilen, mobil cihazlarla entegre çalışabilen, çok daha uygun maliyetli ve bütün sertifikasyonlara uyumlu taşınabilir ödeme terminali.
Finstant: İşletmelerin tüm bankalardaki bakiyeleri ile hesap hareketlerini tek bir ekranda gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilmelerini ve hesap hareketlerini otomatik olarak muhasebeleştirebilmelerini sağlayan banka entegrasyon yazılımı.
Sinema Adası: Sinema başta olmak üzere kültür-sanat endüstrisine yönelik bir iş verme ve iş bulma sitesi.
Kolay Gelsin: Horeca noktaları ile tedarikçileri buluşturan, tedarik yönetim ve pazar yeri özelliğine sahip bir yazılım.
Lawassist: Avukatlar için dosya takibi, mevzuat ve içtihat bulma süreçlerini yapay zeka destekli algoritmalarıyla iyileştiren bulut tabanlı hukuk asistanı çözümü.
Adachypay: Başta Kamerun olmak üzere Afrika özelinde geliştirilen, kişilerin banka müşterisi olup olmadığına bakmaksızın alışveriş merkezlerinde veya küçük işletmelerde QR kodlu ödeme yapmalarına imkân tanıyan ve daha birçok farklı fonksiyon barındıran sanal cüzdan.
Subscreasy: Abonelik modeliyle hizmet/ürün satışı yapan firmalar için geliştirilmiş bulut tabanlı abonelik yönetimi ve tekrarlı tahsilat sistemi.
Yeppa: İşletmelere sıfır komisyon ve ertesi gün tahsilat imkânı, kullanıcılara güvenli ve kârlı mobil ödeme deneyimi sunan sadakat platformu uygulaması.
UniQool: Üç boyutlu ölçümleme ve üretim teknolojisi ile kişinin yüzüne ve beklentilerine özel üretim gerçekleştiren, Türkiye’nin ilk kişiye özel gözlük markası.