Türkiye Garanti Bankası A.Ş., 31 Aralık 2018 tarihli finansal tablolarını açıkladı.

Banka’nın konsolide finansal tablolarına göre, aktif büyüklüğü 399 milyar 153 milyon 601 bin TL seviyesinde gerçekleşirken, ekonomiye canlı nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 311 milyar 176 milyon 277 bin TL oldu. Banka’nın özkaynak kârlılığı %15,0, aktif kârlılığı ise %1,7 seviyesinde gerçekleşti.

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Fuat Erbil; “2018 yılı gerek ekonomimiz gerek sektörümüz için hareketli geçen bir yıldı. Proaktif yönetimimiz, yetkin çalışan kaynağımız ve ihtiyatlı risk politikalarımızla güçlü bilanço yapımızı korurken, ekonomiye katkı sağlamaya devam ettik. Yüksek sermaye yeterlilik rasyomuzun verdiği güvenle ülke ekonomisine katkımız 311 milyar TL oldu. Yılı, TL kredilerde, özel bankalar arasında tüm ürünlerde pazar payı kazanarak kapattık. Bireysel kredi ve kredi kartlarındaki lider pozisyonumuzu korurken, fonlama tarafında da mevduat odaklı ve dengeli yaklaşımımız artarak devam etti. Yılbaşından bu yana kredi mevduat oranımızı 14 puan iyileştirdik. Borçlanma programı çerçevesinde son çeyrekte yurt dışı piyasalardan toplam 1,3 milyar ABD Doları’nı aşan finansman sağladık. Bu işlem, 2018’in son çeyreğinin en uzun vadeli ve en yüksek montanlı borçlanması oldu. Ülke ekonomisine sağladığımız katkının gururunu yaşarken, elde edilen fonlamayla piyasaya sağladığımız bu desteği sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Garanti’nin çalışmalarının uluslararası çevrelerden de takdir görmesinin gurur verici olduğunu belirten Erbil, “Dijital dönüşüm ve müşteri deneyimi alanındaki yenilikçi projelerimizle, World Finance Magazine tarafından Garanti, “Türkiye’nin En İyi Dijital Bankası” ve Garanti Cep ise, “Türkiye’nin En iyi Mobil Uygulaması”ödüllerine layık görüldü. 2018 yılında tüm şubelerimizin yeni şube ve hizmet modelimiz çerçevesinde dönüşümünü tamamladık. Bu yeni model ile saha yapımızın etkinliğini artırarak müşterilerimize daha hızlı çözümler sunmayı ve daha kaliteli bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Şubelerimizin yanı sıra dijital kanallarımızı da yeni teknolojilerle daha entegre hale getirmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Makro gelişmelerden bağımsız olarak, stratejimizin temelini oluşturan müşterilerimiz ve iş modelimize yönelik yatırımlarımızla sektördeki dönüşüme öncülük etmeyi sürdüreceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarıma, bize güvenen ve destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

 

 

Hesap Dönemine Ait Faaliyet Sonuçlarına İlişkin Özet Finansal Bilgileri Aşağıda Bulabilirsiniz.

  • Net kâr 6 milyar 706 milyon 605 bin TL oldu.
  • Yasal mevzuat ve uluslararası uygulamalar doğrultusunda, vergi karşılıkları, beklenen zarar karşılıkları ve diğer karşılıklar* dahil, toplam 13 milyar 042 milyon 863 bin TL karşılık ayrıldı.
  • Aktif büyüklüğü, 399 milyar 153 milyon 601 bin TL seviyesinde gerçekleşti.
  • Ortalama aktif kârlılığı %1,7 seviyesinde gerçekleşti.
  • Özkaynaklar 46 milyar 886 milyon 842 bin TL seviyesine ulaştı.
  • Ortalama özkaynak kârlılığı %15,0 seviyesinde gerçekleşti.
  • 31 Aralık 2018 itibarıyla, krediler ve gayri nakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye yapılan destek, 311 milyar 176 milyon 277 bin TL oldu.
  • Toplam krediler, YP krediler ve TL krediler pazar payları sırasıyla %10,6, %10,0 ve %11,0 seviyesinde gerçekleşti.
  • Tüketici konut kredileri pazar payı %12,2 seviyesinde ve tüketici kredi kartları hariç bireysel krediler pazar payı %12,4 seviyesinde gerçekleşti.
  • Müşteri mevduatı 238 milyar 854  milyon 659 bin TL, müşteri mevduatı pazar payı %11,1 seviyesinde gerçekleşti.
  • Sermaye yeterliliği oranı %16,52 seviyesinde gerçekleşti.
  • Donuk alacak oranı %5,18 seviyesinde gerçekleşti.