İngiliz para transferi girişimi WorldFirst, Ant Financial tarafından satın alınma işlemlerinin aksamaması için ABD pazarından çekilme kararı aldı.

Çinli finans devi Ant Financial tarafından satın alınma sürecinde olan, merkezi İngiltere’de bulunan finans teknolojileri girişimi WorldFirst, ABD’deki faaliyetlerini apar topar durdurdu. Ant Financial cephesinden gelen 700 milyon dolarlık satın alma teklifini boşa çıkarmak istemeyen WorldFirst yetkilileri, anlaşmanın bozulmaması adına riskten uzak duruyorlar. ABD ile Çin arasında yaşanan ticari gerilimin arasında kalmak istemeyen WorldFirst, arkasına bakmadan ABD pazarından çıktı.

Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, 2018’in son çeyreğinde Ant Financial ile anlaşan WorldFirst, mobil ödeme alanında yeni nesil çözümler üretmek için ortak çalışma kararı aldı. Firmalara yakın isimlerin ifadelerinde, Ant Financial’ın WorldFirst girişimini satın almak için 700 milyon dolar teklifte bulunduğu bilgisi yer aldı.

Ant Financial ile büyük bir anlaşmanın eşiğinde olan İngiliz fintech girişimi WorldFirst, ABD ve Çin arasında yaşanan gerilimden etkilenmemek adına derhal ABD faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Arkasına bile bakmadan ABD’den uzaklaştı

Alibaba’nın sahibi olduğu finans çözümleri kuruluşu Ant Financial’ın, WorldFirst girişimini satın alacağı konusu yaklaşık üç aydır dedikodu kulislerinde dolaşıyordu. Çinli finans devi ile kapalı kapılar ardında görüştükleri söylenen WorldFirst yetkililerinin, ani bir kararla ABD pazarından çıkmaları da bu söylentileri doğrular nitelikte. Çin ile ABD arasındaki ticari gerilimden etkilenmek istemeyen İngiliz fintech girişiminin, düzenleyici kurumlarla sorun yaşamamak için ABD pazarından çıktığı ifade ediliyor.

WorldFirst girişiminin resmi ABD sayfasında, “WorldFirst hissedarları ABD operasyonlarına son verme kararını aldı. Dolayısıyla artık ürünlerimizi ve hizmetlerimizi size sunamayız” şeklinde bir açıklama bulunuyor.

20 Şubat 2019 tarihinden sonra WorldFirst US, Omega olarak yeniden markalanacak ve daha sonra World First Group’tan bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürecek.

WorldFirst, 2018’in sonlarından bu yana Çin’in en büyük mobil ödeme sağlayıcısı konumundaki Ant Financial ile pek çok anlaşma gerçekleştirdi. Çinli finans kuruluşunun batı pazarlarına açılma konusunda ufkunu genişleten pek çok projede WorldFirst imzası vardı.

WorldFirst girişimini satın almak için resmi teklif yapılmıştı

Alibaba’nın sahibi olduğu finans çözümleri sağlayıcısı Ant Financial, İngiltere menşeli para transferi girişimi WorldFirst’ü satın alma işini resmiyete döktü. Dünyanın en büyük çevrimiçi B2B ticaret platformu konumundaki Alibaba’nın sahibi olduğu finans çözümleri sağlayıcısı Ant Financial’ın, İngiltere’de faaliyet gösteren dijital para transferi şirketi WorldFirst’ü satın almak için resmi görüşmelere başladığı söylendi. İngiliz haber kanalı Sky News tarafından aktarılan bilgiye göre, Ant Financial kurmayları WorldFirst yetkilileri ile ilk ciddi görüşmelerini gerçekleştirdiler.

İngiltere’de dijital para transferi çözümü sunan WorldFirst’ü satın almak için harekete geçen Ant Financial’ın 700 milyon doları gözden çıkardığı ifade edildi.

Alipay’in işletmecisi konumundaki dünyanın en değerli fintech girişimlerinin başında gelen Ant Financial’ın, İngiliz para transferi girişimi WorldFirst’ü satın almak için 700 milyon dolarlık teklif yaptığı bilgisi verildi. Sky News kanalında paylaşılan habere göre, iki şirket arasında birkaç aydır süren pazarlık görüşmeleri nihayete ermek üzere. 700 milyon dolar karşılığında WorldFirst’ü satın almak isteyen Ant Financial yetkililerinin anlamaya çok yakın olduklarını ifade ettikleri aktarıldı.

2004 yılında eski Citi bankacıları Jonathan Quin ve Nick Robinson tarafından kurulan WorldFirst, dünya çapında yaklaşık 600 kişiyi istihdam ediyor. Şirket an itibarıyla yılda 15 milyar doların üzerinde işlem hacmi yakalamış durumda.

Ant Financial Bankalara Korku Salıyor