Visa, gerçek zamanı kişiden kişiye ödeme hizmetleri sunmak üzere, mobil ödeme çözümleri sağlayıcısı Remitly ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Gerçek zamanlı para transferi hizmeti Visa Direct’i küresel ölçekte çözüm sunacak şekle dönüştürmek isteyen Visa, ABD merkezli kişiden kişiye mobil ödeme uygulaması geliştiren Remitly firması ile anlaştı. Daha önce Avrupa genelinde gerçek zamanlı ödeme çözümleri sunmak için hamleler yapan Visa, kapsama alanını genişleterek küresel ölçekte hizmet sunma peşinde olduğunu ifade etti.

Yaptığı resmi açıklama ile Visa, küresel ölçekte havale çözümleri geliştiren Remitly ile kendi para transferi platformu Visa Direct’in entegre olacağını belirtti. Gerçek zamanlı kişiden kişiye ödeme araçları sunmaya başlayacak olan Visa Direct, Remitly tarafından geliştirilen transfer altyapısından faydalanacak.

Gerçek zamanlı ödeme çözümlerine ilgi çığ gibi büyüyor

Yayımlanan raporlar, tüketicilerin önemli bir kısmının gerçek zamanlı ve doğrudan ödemelere olan ilgisinin günbegün arttığı gözler önüne seriyor. Konu hakkında araştırma yapan Pymnts web sitesi, “Disbursements Tracker” isimli çalışmasında, tüketicilerin yüzde 75’inin hızlı ödeme çözümlerini tercih ettiklerini ortaya çıkarmıştı. Aynı araştırmada, tüketicilerin yüzde 84’ünün, doğrudan ödeme finans araçları arasında banka kartını tercih ettikleri belirtilmişti.

Doğrudan ödeme çözümlerinin kullanım oranları, ödeme sektörünün hemen her alanında artıyor. Bireysel krediler, KOBİ kredileri ve sigorta sektöründe de gerçek zamanlı ödemeler revaçta.

Gerçek zamanlı ödeme sektörünün artan popülerliğine uygun çözümler sunmak isteyen Visa, kişiden kişiye (P2P – Peer to Peer) para transferi çözümü Visa Direct’i küresel ölçekte hizmet veren bir yapıya dönüştürüyor. ABD’li girişim Remitly ile anlaşan Visa, gerçek zamanlı küresel P2P ödemeleri için entegrasyon çalışmalarına başladı. Visa banka kartı sahipleri, Visa Direct sistemi üzerinden sınır ötesi para transferi işlemleri yapabilecekler.

Visa Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kuzey Amerika Doğrudan Ödeme Şefi Cecilia Frew, “Yerel ölçekteki P2P işlemlerine baktığımız zaman, tüketicilerin paralarının banka hesaplarına doğrudan gelmesini istediklerini görüyoruz. Banka hesaplarına depozito yatırmak, ilave adımlar uygulamak istemiyorlar” şeklinde konuştu.

Farklı ülkelerde yaşayan aile bireyleri arasında sınır ötesi para transferi alternatifleri tercih ediliyor

Remitly cephesinden yapılan açıklamada ise, sınır ötesi para transferi işlemlerinde karmaşıklığın azaltılarak işlemlerin basitleştirileceği, alıcılar tarafındaki tüm gecikmelerin ortadan kaldırılacağı vurgusu yapıldı. Remitly CEO’su ve Kurucu Ortağı Matt Oppenheimer, “En büyük önceliğimiz, göçmenlere ve farklı ülkelerde yaşayan aile bireylerine para göndermek isteyen bireylere mümkün olan en iyi para transferi deneyimini oluşturmak. Müşterilerimizin para gönderme ve alma konusunda daha fazla seçeneğe sahip olmalarını istiyoruz. Dijital ödemelerde dünyanın önde gelen isimlerinden Visa ile olan bu iş birliğimiz, hem ölçek hem de güvenlik açısından hizmetlerimizi geliştirmemizi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Remitly, mobil teknoloji ve makine öğrenmesini birleştirerek bankalar ve nakit işlem merkezleriyle doğrudan entegrasyonlar kurabiliyor. Böylece işlemlerin gerçek zamanlı biçimde tamamlanması sağlanabiliyor. İleri tarihli işlemlere de destek veren sistem, ödemlerin geleceği zamanı tam olarak kullanıcılarına bilgi olarak sunabiliyor.

WeChat Pay Hedef Büyüttü