Rekabet Kurumu, BKM Express’in 60 gün içinde hizmetini sonlandırmasına karar verdi.

Güncelleme: Haberin yayımlanmasının ardından BKM Express yetkilileri, 22 Haziran 2019 itibarıyla bir açıklamada bulundular. BKM tarafından yapılan açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz. BKM yetkililerinin belirttiğine göre, 60 günlük kapanma süresi, Rekabet Kurumu’nun gerekçeli kararını açıklamasını takiben başlayacak.

 

Rekabet Kurumu’nun resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Bankalar Arası Kart Merkezi A.Ş.’ye 60 gün içinde hizmet sonlandırma kararı verildiği belirtildi.

Dijital cüzdan hizmeti sunan BKM Express’in, Rekabet Kurumu tarafından 60 gün içinde hizmetinin sonladırılması kararlaştırıldı.

Rekabet Kurumu tarafından 19-20/291-126 sayılı “Menfi Tespit ve Muafiyet” türündeki kararda şu ifadeler kullanıldı:

“Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. tarafından sunulan BKM Express hizmetinin, 4054 sayılı Kanun’un 5. maddesinde yer alan koşulları sağlamaması nedeniyle söz konusu faaliyete muafiyet tanınamayacağına ve bu nedenle Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’ye, Rekabet Kurulunun 23.09.2016 tarih ve 16-31/525-236 sayılı kararı ile tanınan muafiyetin 4054 sayılı Kanun’un 13. maddesi çerçevesinde geri alınmasına, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’nin, işbu kararın gerekçesinin tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde BKM Express hizmeti sunmayı sonlandırmasına karar verildi.

Rekabet Kurumu, 2012 yılından itibaren ulusal dijital cüzdan olarak tanımlanan BKM Express’in 60 gün içinde hizmetini sonlandırmasını kararlaştırdı. Konu hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Ne BKM Express cephesinden, ne de Bankalararası Kart Merkezi’nin resmi kanallarından bir bilgi paylaşılmadı.

Türkiye fintech sektörü içerisinde birçok girişim ile entegre biçimde çalışan ve çeşitli kampanyalarda başrolde olan BKM Express işlemlerinin akıbetinin ne olacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Yapılacak açıklamaları ve tüm gelişmeleri Fintechtime olarak yakından takip edeceğiz.