Türkiye’nin ilk uluslararası etki hızlandırma programı “SKA (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları) Etki Hızlandırıcı” devam ediyor.

Türkiye’den ve uluslararası girişimcilere günümüzün büyük sorunlarına getirdikleri yenilikçi çözümleri geliştirmeleri için destek sağlayan programın “Hızlandırıcı” aşamasına katılmaya hak kazanan ekipler, 26 Temmuz’da belli olacak.

Mülteciler ve dezavantajlı gruplara yönelik, temel hizmetler ve geçim kaynaklarına erişimi dijital kimlik yoluyla kolaylaştırabilecek veya temiz su ve sanitasyon alanında teknolojik çözümler geliştiren tüm dünyadan girişimcileri Türkiye’de bir araya getiren SKA Etki Hızlandırıcı programının “Sunum Günü”, 26 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek.

6-11 Temmuz tarihlerinde İstanbul ve Ankara’daki “Eğitim ve Mentorluk Programı” ile başlayan SKA Etki Hızlandırıcı’ya 14 ülkeden katılan 25 ekip, o günden beri mentorların desteği ve saha ziyaretlerinde edindikleri deneyimlerden faydalanarak girişimlerini geliştiriyor. 26 Temmuz’daki Sunum Günü’nde bu çalışmalarını paylaşacak olan ekipler arasından “Hızlandırıcı” aşamasına katılmaya hak kazananlar belirlenecek.

 

Dünyanın dört bir yanından küresel girişimcilerin Türkiye’deki yolculuklarına en üst düzeyde destek alarak başlamaları için tasarlanan Eğitim ve Mentorluk Programı’nda girişimciler, Temmuz ayının başlarında SKA Etki Hızlandırıcı projesinin ulusal ve uluslararası ortaklarıyla bir araya gelmiş, uzmanlardan tavsiyeler almış, onlarla fikir alışverişi yapma ve birlikte çalışma fırsatı yakalamıştı. Geliştirdikleri teknoloji ve çözümleri Türkiye ve dünyadaki sosyal girişimcilik ekosistemlerinden yatırımcı ve mentorlara sunmuşlardı. T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ile görüşen girişimciler, ayrıca Ankara Polatlı’da mevsimlik tarım işçilerinin kampını ve Kızılay’ın geçici koruma altındaki bireyler için Altındağ’da kurduğu toplum merkezini ziyaret etmişti.

Türkiye’nin ilk uluslararası etki hızlandırma programı “SKA Etki Hızlandırıcı”, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) öncülüğünde, Bill ve Melinda Gates Vakfı, Eczacıbaşı Holding, Limak Holding ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın (WFP) destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Program, girişimcilere 14 bin ABD dolarına kadar maddi katkı, yerli ve yabancı mentorlardan destek, saha ziyaretleri, ağ ve ortaklık fırsatları, yurt dışından ortaklık olanağı ve 100 bin ABD dolarına kadar etki yatırımı imkanı sağlıyor.

6 Temmuz’da “Eğitim ve Mentorluk Programı” ile başlayan süreç, 13 Eylül’de düzenlenecek “Etki Hızlandırıcısı Demo Günü” etkinliğine kadar devam edecek.