Albaraka Türk, banka bünyesinde sürdürdüğü yayın faaliyetlerini “Albaraka Yayınları” çatısı altında çok daha kapsamlı bir şekilde devam ettirecek.
Bu çerçevede Albaraka Yayınları; ilk olarak finans, iktisat ve yönetim kategorilerinde yayımlayacağı kitapları yakın gelecekte çok daha geniş bir yelpazede okurlarla buluşturacak.
Albaraka Türk’ün, yayıncılık alanındaki faaliyetlerini çatısı altında topladığı “Albaraka Yayınları” ilk kitaplarını okurlarla buluşturuyor.
Albaraka Yayınları ilk olarak iktisat, finans ve yönetim alanlarında önemli telif ve tercüme eserleri literatüre kazandırmayı amaçlıyor. Yayınevi ilerleyen dönemde, çok daha geniş bir yelpazede, dünya ve Türk literatüründen seçkin eserleri okurlarla buluşturacak.
Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku’nun ev sahipliğinde gerçekleşen, Albaraka Türk Yayınevi Lansman toplantısı için birlikteyiz.@albarakacomtr – @meliksahutku pic.twitter.com/mxK30LbJru
— FinTechTime (@fintechtime) October 8, 2019
“Birçok kıymetli eser çok yakında kütüphanelerimizde yer alacak.”
Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Türkiye’nin ilk faizsiz bankası olarak, başta Türk İslam sanatları olmak üzere kültürel değerlerimize sahip çıkarken alanında son derece önemli kitapları da kültür yayıncılığına kazandırdık. Tarihten mimariye, çocuk edebiyatından sanata, seçkin birçok eserin neşrini gerçekleştirdik. İnanıyorum ki Albaraka Türk’ün üstlendiği bu misyon, “Albaraka Kültür Sanat ve Yayıncılık A.Ş.” çatısı altında büyüyerek daha nice değerli eserin okurlarla buluşmasını sağlayacak. Finans, iktisat ve yönetim alanlarına okura yepyeni bakış açıları kazandıracak birçok eser çok yakın zamanda kütüphanelerimizde yerini alacak.” değerlendirmesinde bulundu.
İnsanın özü gereği bilmek istediğini, bilmeye yönelik bu arzunun “değerli” ve nitelikli eserlerle doyurulması gerektiğini ifade eden Albaraka Kültür Sanat ve Yayıncılık A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Faruk Çağlar ise, “Alanında yetkin isimlerden oluşan yayın kurulumuz ve yayın yönetmenlerimiz ile iş birliği içinde ilk yayınlarımızı hazırladık. Önümüzdeki dönemde yine bu coğrafyanın düşünce geleneğine değer katacak eserleri Türkçe literatüre kazandıracağız. Bu noktada, on yıllardır kültür ve sanatı destekleyen Albaraka Türk’ün yayıncılık alanındaki faaliyetlerini profesyonel bir şekilde sürdürecek olması çok önemli. Albaraka Türk’ün katılım bankacılığı alanındaki öncülüğünü yayıncılık alanına da taşımasının, kültür ve sanatı destekleme yönündeki iradesinin yayıncılık sektörüne de yeni bir soluk ve renk getireceğine inanıyorum. Bu vesile ile bu çabanın arkasında bulunan Albaraka Kültür Sanat ve Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Melikşah Utku Beye ve yönetim kurulu üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Albaraka Türk’ün yayın hayatına kazandırdığı kitaplar!
Albaraka Türk, bugüne kadar Türk İslam sanatları başta olmak üzere birçok kültürel değerimize sahip çıkarken, önemli kitapları da Türk yayın hayatına kazandırdı. Merhum Mimar Turgut Cansever’in kaleme aldığı “Mimar Sinan”, sosyolog Prof. Dr. Ümit Meriç’in hazırladığı “Seyahatnamelerin ve Seyyahların Gözüyle İstanbul” ve tarihçi Prof. Dr. Lütfi Şeyban’ın “Endülüs” kitabı Albaraka tarafından geçtiğimiz yıllarda yayın hayatına kazandırılan prestij eserlerden sadece birkaçıydı.
Yeni dönemde kültür yayıncılığına ağırlık verecek olan Albaraka Yayınları, Robert Shiller’den Jens Beckert’e, Jane Dutton’dan Richard Boyazis’e, Mustafa Özel’den Sabri Orman’a dünyada ve Türkiye’de, alanında duayen pek çok ismin kitabını neşredecek. Sadece finans ve iktisat gibi alanlarla sınırlı kalmayacak Albaraka Yayınları, psikolojiden tarihe, felsefeden çocuk edebiyatına alanında çığır açan birçok çalışmayı okurlarla buluştururken on yıllardır tercüme edilmeyi bekleyen temel eserleri de Türkçeye kazandırmayı planlıyor.