Anadolu Hayat Emeklilik’in, bireysel emeklilik katılımcılarının hayatını kolaylaştırmak için hayata geçirdiği Fonmatik ROBO birinci yaşını kutluyor.  

Bireysel emeklilik katılımcılarının hayatını kolaylaştırarak benzersiz bir robot fon danışmanlık hizmeti sunan Fonmatik ROBO’nun birinci yıl dönümünde açıklama yapan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, bu hizmeti kullanan katılımcı sayısı, fon büyüklüğü ve fon performansları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

“Fonmatik ROBO’ya emanet edilen fon tutarı 1,6 milyar TL’yi aştı”

Kişiselleştirilmiş teknolojik çözümlerle kişiye özel akıllı fon yönetimi sunan fon robotu teknolojileri sayesinde katılımcıların, asgari düzeyde efor harcayarak emeklilik birikimlerine, konusunda uzman portföy yönetim şirketleri aracılığıyla  yön verdiklerini vurgulayan Ertürk:Müşterilerin hayatını kolaylaştıran, zaman kazandıran ve yatırımlarının profesyonel bir yaklaşımla değerlendirilmesine imkân veren bu tip uygulamalar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilgiyle karşılanıyor. Finansal okuryazarlık seviyesi ne olursa olsun, yatırımlarına yön vermekte ya da piyasalardaki gelişmelere göre harekete geçmekte tereddüt eden müşterilerimizi hedefleyerek hayata geçirdiğimiz bireysel emeklilik fon robotumuz Fonmatik ROBO birinci yılını doldurdu. Uzun vadeli bir yatırım aracı olan bireysel emeklilik sisteminde, birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun fonlarda değerlendiren ve piyasa koşullarına göre fonlarını otomatik değiştiren bu hizmetimizi müşterilerimize ücretsiz olarak, İş Portföy uzmanlığıyla sunuyoruz. Güncel verilere göre, 43 bini aşkın müşterimiz bu hizmetimizi kullanıyor. Fonmatik ROBO’ya emanet edilen fon tutarı 1,6 milyar TL’yi aştı ve her geçen gün artmaya devam ediyor. Rakamlar bize, bireysel emeklilikte fon yönetimi konusunda Türkiye’de bir ilki mümkün hale getirerek, kritik bir ihtiyaca cevap verdiğimizi gösteriyor” diye konuştu.

Anadolu Hayat Emeklilik katılımcılarının, AHE Mobil ya da anadoluhayat.com.tr’deki online işlemler bölümünden giriş yaparak, bireysel emeklilik birikimlerinin Fonmatik ROBO tarafından yönetilmesine onay verdikten hemen sonra bu hizmetten faydalanabileceklerini hatırlatan Ertürk: “Önce bir anket aracılığıyla katılımcıların risk profilleri ve yatırımcı karakterleri belirleniyor. Ardından katılımcı, fon dağılım değişiklik hakkını, Anadolu Hayat Emeklilik’in emeklilik fonlarını yöneten portföy yönetim şirketi İş Portföy’e devrediyor. İş Portföy, yatırımcı karakter testinin sonucuna göre fon dağılımını belirliyor ve piyasa koşullarını izleyerek fon dağılımını gerekli görürse her üç ayda bir kez katılımcılarımızı meşgul etmeden otomatik değiştiriyor. Ek olarak acil durumlarda kullanmak üzere iki değişiklik hakkını saklı tutuyor. Katılımcı kendisine sunulan düzenli raporlarla hem mevcut birikimini hem de emeklilikte elde edeceği tahmini birikimi görebiliyor, fonlarının getirilerini Fonmatik ROBO öncesi ve sonrası olarak karşılaştırabiliyor.” dedi.

 

Fonmatik ROBO ilk yılında müşterilerimizi memnun edecek bir getiri sağladı.

Fonmatik ROBO tarafından değerlendirilen birikimlerin getiri performansına da dikkat çeken Ertürk: ”Geride bıraktığımız bir yılda getiri oranlarının yatırımcı profili bazında %15 ile %40 arasında gerçekleştiğini görüyoruz. Fonmatik ROBO hizmetini kullanan müşterilerimiz için getiriler, başta enflasyon olmak üzere, repo, mevduat ve BIST-30 endekslerinin üzerinde performans gösterdi ve robotumuz ilk yılında müşterilerimizi memnun edecek bir getiri sağladı.” diyerek sözlerini tamamladı.