Halkbank Kurumsal Portal Yönetim Ekip Lideri Kadir Uçar ve Artiwise Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Tanel Temel ile Fintechtime Mart & Nisan sayısı için özel bir röportaj yaptık.

Halkbank Kurumsal Portal Yönetim Ekip Lideri Kadir Uçar ve Yapay zeka ve doğal dil işleme firması Artiwise’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Tanel Temel ile Finansal İstihbarat Analizi süreçlerini ve Artiwise Yapay Zeka Kullanım Alanlarını değerlendirmek üzere bir araya geldik.

 

Gittikçe daha fazla önem kazanan bir alanda hizmet veriyorsunuz. Şirketiniz ile bizi yakınlaştırabilir misiniz? Ürün ve çözümleriniz, hedef kitleniz, ekibiniz ve cironuz konusunda neler söylemek istersiniz?

Artiwise yapay zekayı ve doğal dil işlemeyi odağına almış ve bu alanda Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji firmasıdır. Teknolojik yetkinliklerimiz bize şu anda pazarda karşılık bulmuş 4 tane ürün geliştirmemize yardımcı oldu. İlk ürünümüz özellikle sizin de belirttiğiniz gibi son zamanlarda çok fazla öne çıkan ve kurumlarda müşteri deneyimini arttırmaya yönelik olarak geliştirdiğimiz Müşterinin Sesi ürünü. Bu ürünle kurumların müşterilerinden yazılı veya sesli olarak tüm kaynaklardan aldıkları geri bildirimleri yapay zeka ile sınıflayıp, aksiyon alabilecekleri içgörülere döndürmekteyiz. Çözümümüzle kurumlara %70 oranında operasyonel verimlilik sağlıyoruz. İkinci ürünümüz olan Çalışanın Sesi ile, kurumlarla çalışanları arasında bağlılığı arttırmayı hedefliyoruz. Bu ürünle kurumların periyodik olarak uyguladığı çalıan bağlılığı anketlerinde verilen açık uçlu cevapları, yapay zeka ve doğal dil işleme özellikleri desteği sayesinde, analiz ederek, kök sebepleri bulabiliyor, çalışan gözünde memnuniyetsizlik yaratan noktaları tek seferde gösterebiliyor, memnuniyet duyulan tarafları ise gün ışığına çıkarabiliyoruz.  

Bir diğer ürünümüz Finansal İstihbarat Analizi ile de özellikle bankaların karar verme süreçlerinde çok etkili rol oynuyoruz. Bildiğiniz gibi bankaların çok fazla sayıda kurumsal müşterisi bulunmakta ve bu müşterilerine ilişkin çıkan haberleri, bildirimleri manuel olarak takip etmeleri ciddi bir operasyonel yük getirmekte ve hatta birçok önemli detayı kaçırmalarına yol açmakta. Artiwise olarak biz bu noktada devreye girip, banka müşterileri ile ilgili çıkan tüm haberleri yapay zeka ve büyük veri işleme teknolojisi ile olumlu/olumsuz – ilgili/ilgisiz vb. olarak filtreleyip iş birimlerinin binlerce kurumu dakikalar içerisinde takip ederek kolayca aksiyon alabilecekleri bir hale getiriyoruz. Son ürünümüz olan Pazar Analizi ile, özellikle perakende sektöründe hizmet veren kurumların pazardaki özellikle e-ticaret alanındaki ürünlerine ait trendleri keşfetmelerini, rekabeti anlamalarına ve büyüme alanlarına odaklanmalarına yardımcı oluyoruz.

Ekibimize gelirsek, şu anda 25 kişilik bir ekibiz ve her geçen gün ekip sayımızın büyümemize paralel olarak arttığını söyleyebiliriz. Türkiye’nin en güçlü mühendis kadrolarından bir tanesine sahibiz. Özellikle doğal dil işleme ve yapay zeka gibi çok teknolojik bir alanda ürün geliştirdiğimiz için bu alanda en iyi mühendisleri kadromuza katmaktayız. Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen üniversitelerinden oluşan uzman kadromuzu işe giriş süreçlerimizde özenle belirliyoruz. Ekibe yeni katılacak mühendisin bu yeni teknolojilere ve uzman mühendis kadrosuna uyum sağlandığını görmek ve teknik mülakatlar en önemli süreçlerimizden birini oluşturuyor. Bu sayede ürünümüzü ve çözümlerimizi rakip ürünlerden daha başarılı bir konumda tutmayı başarabiliyoruz.

Artiwise’ın ürünlerinden elde ettiği lisans geliri 2020 yılında bir önceki yıla göre %103 oranında arttı. Artiwise ürünleşmeye önem veren bir firma olarak ürün yaygınlaştırmamız ve AR&GE faaliyetlerimiz bu yıl da aynı hızla devam edecek.

 

 

Pandeminin gölgesinde 2020 yılı sizin için nasıl geçti? Hangi sektörlerin ilgisi daha fazla oldu? Ekiplerinizi nasıl yönettiniz? Hangi çözümlerini öne çıktı? Analiz ettiğiniz verinin büyüklüğünde nasıl bir değişim yaşandı?

Pandemi sürecini tehdit değil fırsat olarak gördük. 2020 yılında firmalar dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırdılar. Dijital dönüşümde 5 yılda alacakları yolu 1 yılda alan firmalar oldu. Bu öne çıkan fırsatlardan biri oldu. Artiwise olarak Pandeminin ilk zamanlarında Dünya Sağlık Örgütü ve John Hopkins servislerine entegre olarak Covid ile ilgili öne çıkan haberlerini, tüm ülkelerin vaka, vefat sayıları ve yapay zeka önerilerini sunan https://covid.artiwise.com platformunu 15 günde oluşturduk ve sosyal sorumluluk çalışması olarak platforma ücretsiz erişim sağladık.

Artiwise 2021 yılının ilk yarısında müşteri deneyimi konusunda çok daha iddialı bir arayüz seti ile müşterilerinin karşısına çıkacak. Bu yönde yaptığımız çalışmalarda modern kullanıcı deneyimi trendlerini hakim kıldığımız ürünümüz ile çok daha açıklayıcı bir yolculuğa çıkarmayı planlıyoruz müşterilerimizi. Pandemi sürecinde ekibimiz gerçekten büyük bir emek ve enerji ile bu dönüşüm için yol kat etti. Umuyoruz ki müşterilerimizde de bu dönüşümün yarattığı heyecanı ve memnuniyeti deneyimleyerek bitireceğiz 2021 yılını.

Biliyorsunuz pandemi ile birlikte ekonomik anlamda birçok sektör de zor durumda kaldı. Artiwise olarak bu dönemde bizler öncelikle mevcut müşterilerimizi koruyarak, dengeli bir büyüme stratejisi izledik. Mevcut müşterilerimizle sık sık bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Gerekli iyileştirme ve geliştirmeleri yapmaya devam ettik. Bu sayede de yine bir önceki yıla kıyasla büyümemizi sürdürdük. Özellikle müşteri deneyimi özelinde geliştirdiğimiz Müşterinin Sesi ürünü ile Finansal İstihbarat Analizi tarafında büyümemiz devam etti.

Pandeminin başlangıcıyla birlikte tüm ekiplerimizle birlikte uzaktan çalışma sistemine geçtik. Süreci yakından takip ettiğimiz için tüm hazırlıklarımızı bu sürece göre daha önceden düzenlemiştik. Bu sayede bu geçişi rahat bir şekilde yönetebildik. Düzenli toplantılarımızı aksatmadan online ortamda devam ettirdik. Verimlilik anlamında herhangi bir olumsuzluğa yol açmadan bu süreci devam ettirebildik. Herkes çok özverili bir şekilde çalışmalarına devam etti.  

 

Bankaların da yoğun kullandığı yapay zeka ve doğal işleme platformu Artiwise Analytics’i sizden dinleyebilir miyiz? Artiwise Analytics Finanasal İstihbarat Analizi ve Müşterinin Sesi Analizlerinde nasıl çalışıyor, entegrasyon süreçleri nasıl ilerliyor? Şirketler için nasıl bir fark yaratıyorsunuz?

Artiwise Analytics yapay zeka destekli bir veri analitiği platformu. Birçok kanaldan kurumların yapısal olmayan verilerini alıp, anlamlı ve stratejik kararlar verebilecekleri bir hale dönüştürüp kurumlara sunuyoruz. Platformumuz kurumların müşteri deneyimini, müşteri bağlılığını ve verimliği arttırırken, müşteri kaybı ve müşteri şikayetlerinin önüne geçmesini sağlamaktadır.  

Entegrasyon günümüzde verimli yapılabilen ve çözülmüş bir problemdir. Artiwise iş birimlerine ve teknik birimlere yük getirmeyecek şekilde bulut veri sistemi ile bankacılık sistemini hızlı bir şekilde entegre edebilmektedir. Artiwise entegrasyon süreçlerinde bulut veri kullanımı ile iç süreçlerde BDDK ve KVKK süreçlerine uyum sağlayarak güvenli bir entegrasyon süreci oluşturmaktadır.

Bankalar ve finans kuruluşları için platformumuz çok önemli bir yer tutuyor. Artiwise Analytics yurt içi ve yurt dışında binlerce haber sitesini, web sitesini, forumları, blogları ve birçok dijital kanaldan milyonlarca veriyi tarama gücüne sahip. Bankalar kendi müşterileri ile ilgili önemli bir haber olduğunda, bu haberi bilmek istiyorlar. Manuel operasyonla bu takibi yapabilmeleri yüzlerce, binlerce saat almakta. Bunu yapsalar bile bu kadar çok kaynağı tarayamayacakları için mutlaka gözden kaçırdıkları, atladıkları önemli noktalar olabiliyor. Bizim platformumuz bu milyonlarca veriden otomatik olarak yaklaşık %85 oranındaki veriyi yapay zeka sayesinde eliyor. Kalan veriyi de, bankalar için önemli-önemsiz, ilgili-ilgisiz olarak sınıflandırıyor. Benzerlik algoritmamız sayesinde, benzer haberler gruplanıyor ve ana haberin altında tutuluyor. Çok önemli bir haber olduğunda da, tüm banka şubelerine ve ilgili iş ekiplerine tüm kanallardan otomatik olarak alarm veriyor. Bankalara kazandırdığımız bu yüzlerce saat ve yüksek doğruluk oranındaki bu uyarı sistemlerimiz bankalar için çok değerli.

 

Halkbank – Kadir Uçar – Kurumsal Uygulamalar ve Digital Kanal Geliştirme Daire Başkanlığı. Banka Kurumsal Uygulamar Bölüm Müdürlüğü Kurumsal Portal Yönetimi Ekip Lideri

 

  • Kadir Bey bankaların da yoğun kullandığı yapay zeka ve doğal işleme platformu Artiwise Analytics’i sizden dinleyebilir miyiz?

Artiwise Analytics yapay zeka teknolojisi ile, bizim müşterilerimizle ilgili olarak dijital ortamlarda çıkan haberlerden bizim için önemli ve kritik olanları anlık olarak tespit edip, gerekli aksiyonları alabilmemiz için bize iletiyor. Halkbank içerisinde geliştirdiğimiz ve Artiwise ile entegre olan uygulamamız ile ilgili haberleri müşteri temsilcisine kadar iletiyoruz. Kritik ve aksiyon alınması gereken haberler, merkezimizdeki ve şubelerdeki ilgili kişilere bildirim sistemi ile anlık iletiliyor. Bankamız için bu sayede olası zararların önüne erkenden geçebiliyoruz. Bununla birlikte ticaret sicil gazetesinde yer alan haberlerin de bizlerin belirlemiş olduğu kategorilere göre ayrıştırılıp, ilgili müşteri temsilcisine yönlendirilmesi bizim için çok değerli bir özellik. Bir sonraki hedefimiz Artiwise ile analiz ettiğimiz digital medyada çıkan haberlerin de aynı şekilde müşteri ile ilişkisini kurup müşteri temsilcisinin önüne düşürmektir. Hatta bu sefer, gelen haberin yapay zeka kararlarını sadece müşteri temsilcisinin önüne düşürmeyeceğiz aynı zamanda müşteri temsilcilerinden yapay zeka kararları hakkında feedback alarak yapay zekanın sürekli öğrenmesini sağlayacağız. Artiwise Analytics ile baştan uca dinamik, yapay zeka ile sürekli öğrenen ve interaktif bir süreç oluşmuş olacak.  

Özetlemek gerekirse Artiwise yapay zeka teknolojisi, finansal istihabarat ve bildirim süreçlerini bizim için kolay ve etkili bir hale dönüştüren, bu sayede tüm potansiyel riskleri anında görüp önlem alabilmemizi kolaylaştıran bir teknoloji haline gelmiş durumda.

 

  • Sürecinizde Artiwise ile yapay zekayı nasıl konumlandırdınız ve ne faydalar sağladınız ? 

Artiwise yapay zeka ürününü bankamız süreçlerinde 2 farklı noktada konumlandırdık. Artiwise’ı birinci konumlandırdığımız nokta müşteri istihbarat sürecinde müşterilerimizle ilgili digital ortamlarda yayınlanmış haberlerlerden istihbarat değeri olanlarının belirlenmesi ve müşteri temsilcisinin haber çıkar çıkmaz bilgilendirilmesi. Yapay zeka, müşterilerimizle ilgili olarak tüm dijital ortamlarda çıkan haberlerden bizim için önemli ve kritik olanları anlık olarak tespit edip, gerekli aksiyonları alabilmemiz için bize iletiyor.

Artiwise yapay zeka ürününü konumlandırdığımız diğer konu da iç iletişimde büyük kurumların ortak derdi olan derdini/sorununu doğru kişiye/ekibe iletme sürecidir. Büyük kurumlarda iç müşterinin talep yönetim sürecinde iletilen talebe ait uzmanı bulma, sorunun muhatabını bulma, kimi zaman günlerinizi alabilmektedir. Bu bağlamda Artiwise yapay zeka ürünü ile özelikle şubelerden iletilen sorunların doğru Genel Müdürlük ekiplerine ulaşması konusunda 2021 yılında bir proje geliştirmek istiyoruz. Artiwise ile sürekli öğrenen yapay zeka kullanarak açılan bildirimlerin çözüm sağlayacak doğru adrese ulaşmasını sağlayacağız. Artiwise’ın bizlere sağladığı sürekli öğrenme altyapısı ile yapay zeka başta kabul edilebilir oranda yanlış anlamlandırmalar yapabilse de zaman içinde büyük bir keskinlike doğru soruyu doğru cevaplayıcıya ileten bir yapı elde edeceğimizi gördük.

Halkbank olarak geçen sene kullanmaya başladığımız Artiwise Finansal İstihbarat Analizi ve bu sene gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz talep yönetim optimizasyonu sürecinde Artiwise yapay zeka ürününü konumlandırmaktan memnunuz. Artiwise ile yapay zekanın sürekli öğrenme gücü süreçlerimize hız ve verimlilik katmaktadır.

 

 

Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, İspanyolca dillerine özgü yaptığı doğal dil işleme çalışmaları yapıyorsunuz. Sisteminiz üzerinden hangi analizler yapılabiliyor? Çalışma prensipleriniz ve abonelik sistemleriniz konusunda da bilgi verebilir misiniz?

Platform üzerinden birçok analizi yapabilmek mümkün. Kök-neden analizi, duygu analizi, niyet ve varlık çıkarımı ve tematik analiz platformun en önemli özelliklerini oluşturuyor. Kök neden analizi sayesinde kurumlar, olumlu ya da olumsuz konuların nedenine kadar inebilme şansına sahip oluyorlar. Bu gerçekten çok değerli, fark yaratan ve müşterilerimizin bizi çok tercih etmelerinde önemli rol oynayan bir özellik. Bununlar beraber, yapay zeka kategorilendirilmiş ve anlamlandırılmış tüm içeriklerin otomatik olarak duygu analizini gerçekleştirebiliyor. Takip edilen içeriklerde çok kolay bir şekilde varlık çıkarımını da yapabiliyoruz. Bu sayede kurumlar istedikleri her kurum ya da içerik için kolayca filtreleme yapıp, aradıkları içeriğe saniyeler içerisinde ulaşabiliyorlar.

Kurumlar ister bulut üzerinden aylık abonelik modeli ile isterlerse lisanslama modeli ile kendi sunucularında Artiwise Analytics’i kullanabiliyorlar.

 

Müşteri Deneyimi ve Müşteri İç Görüsünde Yapay Zeka kullanımı nasıl bir fark yaratıyor. Ürün ve çözümlerinizi geliştirirken hangi teknolojilerden faydalanıyorsunuz?

Müşteri deneyimi ve müşteri iç görüsü özellikle son zamanlarda birçok kurumun titizlikle üzerinde durduğu bir konu haline geldi. Pandemiden önce, bunun öneminde olan önemli kurumlar, müşteri deneyimini iyileştirmek için yatırımlarını yapıyorlardı. Fakat, pandeminin ortaya çıkmasıyla beraber daralan Pazar payları ve artan rekabet nedeniyle birçok kurum bu alana ağırlık vermeye başladı. Müşteri deneyiminin çok geniş kapsamda değerlendirildiği bu alanda pazarda farklı çözümler mevcut. Özellikle yabancı ve dev firmaların da bazı çözümleri mevcut. Fakat, Artiwise olarak biz teknolojimizle tüm diğer bu çözümlerden farklılaşıyoruz. Biz yapay zekanın bir alt kolu olan doğal dil işleme konusunda yapmış olduğumuz AR&GE çalışmaları sayesinde öncüyüz. Bu da bize rekabette çok büyük avantaj sağlıyor. Örnek vermek gerekirse, bildiğiniz gibi “yüz” kelimesi Türkçede üç farklı anlamda kullanılabiliyor.. Siz “yüz” olarak bir anahtar sözcük arattığınızda karşınıza binlerce içerik gelebiliyor. Ama Artiwise olarak biz “yüz” kelimesinin hangi anlamda kullanıldığını çok kolay bir şekilde anlayıp, doğru bir şekilde sunabiliyoruz. Örneğin İnsan yüzümü, yüz lira mı ya da yüzmek anlamında mı olduğunu anlayabiliyoruz. Bu da kurumların kendi müşterilerinden gelen her bir anlamlı içeriğin konularını ve duygularını yapay zeka ile algılayıp saniyeler içerisinde analiz edebilmek demek. Bununla beraber kullanıcılar kök neden analizlerini de görebiliyorlar. Yorumlarda hangi konu neden negatif olarak sınıflandırılmış, neden düşük skorlar almış hızlıca en derin nedenine kadar inilebilmekte. Bu analizlerde hassasiyetimiz %90’ların üzerinde. Bu sayede müşterilerimiz Artiwise ile müşteri deneyiminde yapay zekanın farkını büyük bir memnuniyetle deneyimliyorlar.

 

2021 yılında öne çıkmasını beklediğiniz “Müşteri Deneyimi Trendleri konusunda neler söylemek istersiniz?

Geçtiğimiz yıl başlamış olan pandeminin etkilerini 2021 yılında da yaşamaya devam edeceğiz gibi gözüküyor. Bu dönemde birçok alışkanlığımız değişti. Bazı sektörlerin yükselişine tanık olurken, birçok sektörün yaşadığı ekonomik krizleri üzüntüyle takip ettik. Yaşanan bu değişimler ve gelişmeler neticesinde de, şirketlerin müşterileriyle olan deneyimlerinde de farklılıklar yaşanmaya başladı. Müşteri deneyimini ön plana alan, müşterisini anlayan, dijital dönüşümü iyi uygulayan şirketler bu dönemin en büyük kazananı oldular ve olmaya devam ediyorlar. Burada birçok nokta ön plana çıkıyor. Bunlardan en önemlisi Veri Odaklı Müşteri Deneyimi. Müşterinin neyi, ne zaman, neden yaptığını anlık olarak takip edip, analiz edebilmek artık zorunluluk haline geldi. Bunu analiz edebilen, müşteri içgörüsünü doğru yorumlayabilen şirketlerin ciddi bir avantajı olacaktır. Bununla beraber, kişiselleştirilmiş deneyim ve sadakat konuları da günden güne önemli bir hale gelmeye başladı. Pandemi nedeniyle oluşan yeni ekonomik koşullarda zorlaşan yeni müşteri edinme süreçleri yerini mevcut müşterileri korumak ve bağlılığı arttırmak noktasına dönüşüyor. Bu noktada da kurumların stratejilerini ve geliştirmelerini, müşterileri tanımak, hatırlamak, ihtiyaçlarını anlamak ve hatta tahmin etmek üzerine kurarak, müşterileriyle duygusal bağ oluşturmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi artık tüm işlemlerimizi cep telefonlarımızdan yapabiliyor hale geldik. Bu da artık dikkate alınması gereken başka bir konuyu ortaya çıkartıyor. Mobil deneyimi zayıf olan kurumlar, müşteri kaybının önüne geçemeyecek durumda olacaklar. Bu yüzden hızlı, sade ve tüm ekranlarda doğru bir şekilde çalışan ekranlara sahip kurumlar pozisyonlarını koruyup geliştirebilecekler. Son olarak Çok Kanallı Müşteri Deneyimi’nden bahsetmek isterim. Müşteriler artık kurumlarla istedikleri zaman, istedikleri kanaldan ulaşabilmek istiyorlar. Bu talep neticesinde birçok kurum bu deneyimi sağlayabilmek için ciddi yatırım yapmaya başladılar. Bu sayede bu farklı kanallardan elde edilen tüm verileri yine belirttiğim gibi kişiselleştirmek için analiz etmek noktasında kullanıyor olacaklar. Bu konseptlerin hepsi hayatımıza girmeye başlamışlardı aslında ama pandeminin ortaya çıkışı ve bu yüzden oluşan yeni düzen bu süreci çok hızlandırdı ve konseptleri yaygınlaştırdı.

 

Sektörün genel bir değerlendirmesini yapabilir misiniz? Sektör büyüklüğü, öne çıkacak alanlar ve daha çok konuşacağımız başlıklar neler olur? 

Bildiğiniz gibi yapay zeka pazarı son zamanlarda hızlı büyüyen bir Pazar ve 150 milyar doların üzerinde bir rakamdan bahsedebiliriz. Bu pazarın içinde kendimizi konumlandırmış olduğumuz Müşterinin Sesi uygulamaları dünya genelinde çok hızlı büyüyen bir sektör. Gartner’ın raporuna göre her yıl %20 – %25 oranında büyüyen bir sektörden bahsediyoruz. Müşterinin Sesi Pazar büyüklüğü 2020 yılında yıllık 2 milyar dolara ulaşmış durumda.

Pandemiden sonra e-ticaret kullanımında muazzam bir artış oldu. Hazır giyim, hızlı tüketim , perakende gibi sektörler ürünlerini ve rakiplerini analiz ederken müşterilerinin e-ticaret sürelerindeki davranışlarına göre strateji oluşturmak istemektedirler. Müşteri davranışlarını görmek ve izlemek için fiziksel marketlerde bulunmaya gerek kalmadı. Şu anda müşterilerin e-ticaret sitelerindeki davranışlarından, duygularına ya da ürünlerin trendlerinden, rakiplerine göre olan durumuna kadar bir çok pazar analizini anlık yapabiliyoruz. Yapay Zeka teknolojilerinin ve büyük veri işlemenin geldiği bu aşama verimli olduğu kadar heyecan verici de.

Bankalar Artiwise’ın Finansal İstihbarat Analizi çözümünden önce Google üzerinde haber araması yapıyorlardı. Bu şekilde Google üzerinde yapılan aramalarda ilgili firma bilgilerini buluta sağladıklarından müşteri verisinin paylaşılması veya güvenlik açıkları oluşması gibi açıklara neden oluyordu. Artiwise’ın çözümü ile tüm analizler banka iç sistemleri içerisinden yapıldığından BDDK süreçlerine uygun ve güvenli sorgulamalar gerçekleştirilebilmektedir.

 

2021 yılında odağınıza alacağınız konular neler olacak? Hedefleriniz ve müşterilerinizi bekleyen yenlikler konusunda neler söylemek istersiniz?

2021 yılında öncelikli hedefimiz yine mevcut müşterilerimize verdiğimiz iyi hizmet kalitesini sürdürerek, ürünümüzü daha da geliştirmek ve yeni müşterileri aramıza katmak olacak. Bunun için yeni Ar-Ge yatırımlarımızı devreye alıyoruz. Bu Ar-Ge çalışmaları sonucunda başta yapay zeka, veri işleme ve doğal dil işleme olmak üzere bir çok alanda fark yaratmaya devam edeceğiz.

Bu sene Artiwise Analytics ürününde sesin metne dönüştürülmesi ve sesin analiz edilmesi özellikleri de kullanılmaya başlanacak. Özellikle Türkiye’de başta müşterilerimize sağlayacağımız ses analizleri ile konuşma kalitesi, problem tespiti gibi bir çok analizi kısa zamanda gerçekleştireceğiz.

Müşteri Deneyimi, Çalışanın Sesi, Pazar Analizi, Finansal İstihbarat Analizi gibi çok değerli kullanım alanlarında müşterilerimiz ile birlikte sağladığımız başarıları bu sene yurt dışına taşıyacağız. Bu kapsamnda 2020 yılı son çeyreğinde sunucu yatırımı yaparak veri işleme kapasitemizi 5 katına çıkardık. Böylece 2021 yılında yurt dışına vereceğimiz hizmet için alt yapımızı güçlendirmemiş olduk. Pandemi sürecini iyi değerlendirerek yurt dışı ürünümüze yatırım yaptık. Bu süreçte ürünlerimizi doğru pazarlarda, konumlandırmak için çalışmalarımızı yürüttük. Bu senenin ikinci yarısında bu sürecin meyvelerini almaya başlıyor olacağız.