Mahalle esnafına paket servis, e-ticaret sitelerine ise mikro lojistik hizmeti sunan İletmen, API’lerini kullanmak üzere Kuveyt Türk ile iş birliği yaptı.
İş birliği kapsamında sözleşme, teknik şartname, test ve canlıya alma gibi bütün süreçler bir hafta gibi kısa sürede tamamlanarak API’ler canlı ortamda İletmen’e sunuldu. Böylece İletmen, tüm bayi, müşteri ve merkez arasındaki muhasebe sürecinde otomasyonu kısa sürede sağlamış oldu.
Hedef, API’leri bir günde canlıya almak
Girişimlere, startup çevikliğinde API hizmeti sunmak istediklerini belirten Kuveyt Türk İK, Strateji ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, hedeflerinin, API’lerin canlıya alınma süresini bir güne kadar indirmek olduğunu belirtti. Kuveyt Türk’ün API marketinde girişimlerin ve sektörün ihtiyaçlarını dikkate alarak API sayısını artırmaya devam ettiklerini kaydeden Aslan Demir, girişimcilik ekosistemiyle yaptıkları iş birliklerinin, Kuveyt Türk’ün platform bankacılığı stratejisinin önemli bir parçası olmaya devam edeceğini ifade etti.
Akıllı teslimat noktalarını yaygınlaştıracak
Yeni nesil akıllı teslimat hizmeti sunan İletmen’in tek işinin göndericinin paketlerini, ürünlerini veya siparişlerini zamanında alıcıya teslim etmek olduğunu belirten İletmen Kurucu Ortağı Özgür Duruöz ise Kuveyt Türk ile yaptıkları iş birliğinin İletmen Akıllı Teslimat Noktalarını yaygınlaştırmak ve teknolojik altyapıyı güçlendirmek için önemli bir adım olduğunu dile getirdi.
100’e yakın API tek bir platformda sunuluyor
Kuveyt Türk API Market Platformu, 100’e yakın API servisini geliştiricilerin hizmetine sunuyor. Platform üzerinden sunulan veri ve bankacılık altyapısı paylaşımı sayesinde girişimler, uygulamalarında yenilikçi ürün ve hizmet geliştirebiliyor. API’leri kendi platformlarıyla entegre etmek isteyen kuruluşların Kuveyt Türk API Marketi üzerinden başvurularını yapmaları yeterli oluyor. Başvurular Kuveyt Türk tarafından değerlendiriliyor ve kuruluşların kullanımına sunuluyor. Kuveyt Türk API Market, kapsam bakımından Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu yapı, PSD2 standartlarına uygun olan finansal işlemlerin tek bir platform üzerinde birleştirilebilmesine olanak sağlamasıyla dikkat çekiyor.