CeyBer, müşteri hizmetleri kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu tescil eden ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı Belgesi’ni almaya hak kazandı.
Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD), Bureau Veritas iş birliğiyle ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardını tüm sektörde yaygınlaştırmaya devam ediyor.
Müşteri iletişim merkezlerine ilişkin tüm süreçlerin denetlendiği ve değerlendirmeleri başarıyla tamamlayan şirketler arasına son olarak CeyBer de katıldı. CeyBer’in almaya hak kazandığı ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı Belgesi, ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Ağılönü tarafından CeyBer Kalite Yönetimi ve İş Geliştirme Müdürü Yasemin Altun’a takdim edildi.
Hizmet standartları önemli bir rekabet unsuru
ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Ağılönü, belgelendirme sürecini başarıyla tamamlayan CeyBer’i tebrik ederken, sektörün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için hizmet standartlarının belirlenmesine büyük önem verdiklerini, bu anlamda ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardının özel bir rol üstlendiğini belirterek, “çağrı merkezlerindeki süreçleri kapsamlı bir şekilde ele alan bu standartlar, firmalar için hem bir rekabet unsuru oluşturuyor hem de onları hizmet kalitelerini artırmaları yönünde motive ediyor” diye konuştu.
CeyBer Kalite Yönetimi ve İş Geliştirme Müdürü Yasemin Altun ise; “Müşterilerimiz her zaman bizler için öncelikliydi. Aslında bu kalite belgesini almak bir ihtiyaç çerçevesinde değil daha çok hedeflerimize giden yoldaki araçlardan biriydi. Hedeflerimiz arasında Türkiye’deki ilk 5 müşteri iletişim merkezi arasında olmak olduğundan dolayı, bu yönetim sistemi hali hazırda yaptığımız işlerin sistematikleşmesi ve belgelenmesini sağladı. Belgeler kadar belgeleri nereden aldığınız da çok önemli. Derneğimizin onayladığı bir kuruluş ile çalışmak bizim için önemliydi. Çağrı Merkezleri Derneği, CeyBer olarak bizim de üyesi olduğumuz bir aile, bu kapsamda aramızdaki güven ilişkisi bakımından Derneğimizi tercih ettik.’’ dedi.
Müşteri iletişim kalitesini hız, güvenilirlik, doğruluk açısından iyileştirdik
Bu standartla birlikte çağrı merkezlerinin müşteri iletişim kalitesini hız, güvenilirlik, doğruluk açısından iyileştirdiklerini ifade eden Altun, sözlerine şöyle devam etti: “Denetim süreci, müşterilerimizi anlayarak, onların henüz gündeminde olmayan geliştirici aksiyonlarını hedeflememizde, bunları müşterimize sunmamızda önemli bir basamak oldu. Doğru kuruluştan alınmak kaydı ile belgelendirmenin müşteri gözündeki güveni daha da arttırdığını düşünüyoruz. CeyBer olarak mevcut işleyen bir kalite yönetim sistemimiz ve ISO 9001, ISO 27001, ISO 10002 belgelendirmelerimiz vardı. Daha en başından ISO 18295-1 entegrasyonu ile başladık. Arka planda, yönetim sistemleri bakımından farkındalık kazanmış yaklaşık 500 kişilik bir ekibimiz var. Standartın zorunlu tuttuğu tüm yükümlülükleri hep beraber yerine getirdik. Mevcut işleyiş sürecimizi gören denetçimiz tarafından da belgelendirmeye hak kazandık.’’