Fongogo, bu sene ilk kez iki kadın girişimcinin iş birliğinden doğan bir ürünün ön satışını platformu üzerinden gerçekleştirmek üzere yayına aldı.

Türkiye’nin ilk kitle fonlaması platformu olan Fongogo, üretici toplulukları bir araya getiren ve onların bilgi ve becerilerini kullanarak en iyi tasarımları üretmesine aracılık eden sosyal girişim Joon ile iş birliği yaptı.

Bu iş birliğinde Picasso Sanat Aktivite Seti’nin ön satışları Fongogo platformu üzerinden kitle fonlaması ile gerçekleştirilecek. Picasso Seti’nin fikir sahibi ise; sanatçıların yaşam hikayelerinden ilham alıp sanatın terapötik gücü ve anlatının büyüsünü kullanarak çocuklara atölyeler düzenleyen Hisleri Harika.

Joon ve Hisleri Harika’nın kurucu kadınları Duygu Vatan ve Özge Çavuşoğlu bir araya geldiler bu projede güçlerini birleştirdiler; 5+ üstü çocuklar için Picasso Sanat Aktivite Seti’ni ürettiler. İki markanın hayali; Hisleri Harika’nın atölyelerinde çocuklarla beraber edindiği değerli deneyim ve birikimi, Joon’un iyi tasarım fikirleri ile hayata geçirmek ve aktivite setiyle daha çok çocuğa ulaşmak.

Hisleri Harika, düzenlediği atölyelerle edindiği bilgi ve deneyimlerle Picasso Sanat Aktivite Seti’nin fikir buluculuğunu ve içeriğini üstlendi. Bu fikirlerden yola çıkan Hisleri Harika, aktivite setinin temiz, adil ve uygun koşullarda ve çocuklara en uygun tasarımlarla üretilmesi için Joon’a ulaştı.

Joon dezavantajlı üreticilere tasarım ve satış desteği veren bir sosyal girişim. Tasarım ekibiyle nitelikli ürünleri hayata geçiren Joon, ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmek isteyen üretici topluluklarla çalışıyor. Sanat Aktivite Seti’nin tasarımını yapan Joon, ürünü geçim kaynakları sınırlı üretici topluluklarla beraber geri dönüştürülmüş kağıtlardan ve çevreci baskı materyallerinden düzenledi.

İki ekibin yaratıcılıklarını konuşturduğu Picasso Sanat Aktivite Seti; Pablo Picasso’nun ilham, sürpriz ve renklerle dolu dünyasında keyifli bir yolculuk için tasarlandı. Aktivite seti çocukların farklı duyguların farkına varmasını sağlarken, duyguları ifade etmenin alternatif bir yolu olan sanatı deneyimletiyor. Sanat Aktivite Seti içindeki Picasso’nun dönemlerinden yola çıkarak hazırlanmış oyunlar, ince motor becerisi gelişimini kolaylaştırıyor. Psikolog Banu Bülbül tarafından tavsiye edilen setin; öğrenme yöntemi seçimine ortak etme, sanat tarihi bilgisi edindirme; birden fazla kişi ile oynandığında bilgi paylaşımı ve farklılıklara saygı gibi pek çok kazanımları bulunuyor.

Hisleri Harika Kurucusu Özge Çavuşoğu: “Atölyelerde edindiğimiz deneyimlerden yola çıkarak çocukların oyun ihtiyaçları, öğrenim metodları ve aldığımız geri bildirimlerle Picasso sanat kitini tasarladık. Set içindeki oyun ve yönergelerin çocuk dostu olduğu konusunda güvence veriyoruz. Picasso Aktivite Seti; geniş bir yaş aralığına hitap ediyor, her yaşın kendi gelişimsel özelliklerine göre kazanım sağlıyor!”

Fongogo, platform üzerinden herkesin bu projeye desteklerini bekliyor. Üstelik destek olurken hem okullara hem başka çocuklara da bu aktivite kutularından bağışlayabiliyorsunuz.

2013 yılından beri Türkiye’nin Lider Kitlesel Fonlama Platformu olan Fongogo, bugüne dek 1000’in üzerinde projeyi yayına alıp 10 milyon TL’den fazla fon toplanmasına aracılık etti.