Ödeal; geliştirmiş olduğu satış, ödeme ve faturalama işlemlerini kapsayan, donanım bağımsız “Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi” ile sertifikasyon sürecini başarı ile tamamlayarak “İşletici Kuruluş” izni aldı.

2014 yılında Türkiye’yi Cepte POS ile tanıştıran ve 7 yılda lider elektronik ödeme şirketi olma başarısı gösteren Ödeal; geliştirmiş olduğu satış, ödeme ve faturalama işlemlerini kapsayan, donanım bağımsız “Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi” ile sertifikasyon sürecini başarı ile tamamlayarak “İşletici Kuruluş” izni aldı.

 

Yeni Süreç ve Ödeal API

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ödeal Kurucu Genel Müdürü Fevzi Güngör bu izinle, Vergi Usul Kanunu 507 no’lu tebliğde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak satış, ödeme/tahsilat işlemleri ile bu işlemlere ilişkin mali belgelerin elektronik belge olarak oluşturulması, iletilmesi, muhafaza ve ibraz edilmesi çözümlerini işyerlerinin kullanımına sunacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Ödeal Ödeme Kuruluşu geliştirmiş olduğu satış, ödeme ve faturalama işlemlerini kapsayan donanım bağımsız, Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile İşletici Kuruluş Sertifikasyon sürecini başarı ile tamamlayarak, tüm ölçekteki iş yerleri için yenilikçi ödeme hizmetleri sunmaya devam edecektir. Hazırlamış olduğumuz modüler kurgu sayesinde, ödeme hizmetini, diğer bir satış uygulaması veya özel entegratör çözümleri ile kolaylıkla entegre edilebiliyoruz. Örneğin, hizmete sunduğumuz Ödeal API ürünümüz ile perakendecilere, mağazalardaki kasaları bile kaldırarak, POS cihazı, tablet ya da cep telefonları ile ödeme alabilme ve alışverişin anında tamamlanabilmesi olanağı sunuyoruz. Ayrıca, sunduğumuz e-fatura ve e-arşiv hizmetiyle kağıt israfının da önüne geçiyoruz. Bu ürünümüz ile birlikte, geliştirmiş olduğumuz platform sayesinde, perakende mağazalara hazır kampanya ve sadakat alt yapısı sağlamış oluyoruz. Ödeal API’yi hem POS cihazları hem de tabletler veya cep telefonlarında çalışan uygulamalara entegre etmek oldukça kolay ve kısa sürede yapılabiliyor.

 

Ödeal, 28.7 milyon TL’lik yabancı yatırım aldı

Ödeal ayrıca, bu yılın ikinci çeyreğinin sonlarına doğru dünyanın da ilgisini çekmişti. İngiliz “SPG Holdings”, toplam hisselerin yüzde 9,9‘una sahip olmak için Ödeal’a 28.7 milyon TL yatırım yaptı. Bu yatırımdan sonra Ödeal’ın değeri 290 milyon TL’ye ulaştı.

 

“SPG Holdings”ten, Ödeal’a 28.7 milyon TL yatırım