Robotik süreç otomasyonu markası Kronnika, ikinci yatırım turunda 400 bin dolar yatırım aldı.
2019 Yılında Albaraka Garaj hızlandırma programını başarıyla tamamlayan ve sonrasında APY Ventures Fintech GSYF’den pre-seed yatırımı alan Türkiye’nin ilk yerli Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) markası olan Kronnika; APY Ventures’ın 3 fonu (Fintech / Start-up / Bilişim Vadisi) ile liderlik ettiği yatırım turunda, Magna Ventures, Barış Sivri, Serra Uluğaşkun ve Veysel Aral’ın katılımı ile 400.000 USD yatırım aldı.
Kronnika’nın Kurucu Ortağı Kıvanç Sürel; yeni yatırımla oluşan finansmanı, teknoloji AR&GE ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinde kullanacaklarını ve Kronnika’yı benzersiz iş fikirleriyle yurt dışı liginde yükselterek yabancı kurumsal müşteri sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Kurucusu ve Yöneticisi oldukları 3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile tura liderlik eden Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer ise, “Albaraka Portföy’ün ilk yatırımları arasında yer alan Kronnika’nın bu denli gelişim göstermesi çok kıymetli. Yenilikçi ve Teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmayı 2022 yılında da sürdürecek ve ekosisteme gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Kronnika Robot Market ve Robot Maker İş Modeli Gittikçe Büyüyecek
Kronnika.io platformu içerisinde bulunan Robot Market’i geçtiğimiz Ekim ayı itibari ile resmen kullanıma açtıklarını belirten Kıvanç Sürel, hem yerli hem de yabancı yazılım uzmanlarının ’robot maker’’ olarak ücretsiz robot geliştirip hızlıca pazara sunabilecekleri yeni bir kazan-kazan platformu oluşturduklarını aktardı. Şirketin yol planında, Kronnika robot marketinin Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik’teki yazılımcılar arasında yaygınlaştırılması için topluluk faaliyetleri ve etkinlik planları var.
Kurumsal Müşterilere 100 Milyon Dakika Kazandırma Hedefi
Kronnika, kurulduğundan bu yana kurumsal şirket ve KOBİ’lere yaklaşık 25 Milyon dakika kazandırmış durumda. Bu çerçevede dünyanın en çok zaman tasarrufu saylayacak RPA markası olma iddiasını da küresel pazara taşımayı amaçlıyor. Şirketin öncelikli hedefleri arasında, 2022 yılı sonuna kadar yabancı kurumsal müşterilerin de artışıyla 100 Milyon dakika kazanımına ulaşmak var.
Kronnika Akademi İle 250.000 Robotik Yazılım Uzmanı ve Analisti Yetiştirilecek
Kronnika Akademi Eğitim Direktörü Hüseyin Ala ise 2020 Aralık ayı itibari ile çalışmalara başlayan Kronnika Akademi’de, özellikle Anadolu’daki gençleri yazılım dünyasına dahil edebilmek adına çalışmalar yürüttüklerini belirterek, RPA alanında istihdamı artırmaya çalıştıklarını ekledi. Uzman eğitimcilerin yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Karatay Üniversitesi ile yaptıkları iş birliği sayesinde teknoloji eğitim ve seminerlerini artırdıklarını belirten Ala, İstanbul ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile pilot bölgeler belirleyerek çalışmalarına hız kattıklarını ve amaçlarının sektöre 2023 sonuna kadar 250.000 RPA Yazılım Uzmanı ve Analisti katmak olduğunu belirtti.