Macellan CEO’su Göktürk Yetim, Macellan’ın yeni ürünü olan Alternatif’in lansmanını Webrazzi Fintech 2021 etkinliğinde yaptı.


KOSGEB’den aldıkları AR-GE İnovasyon Teşviği sayesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi yemekhanesinde 3 arkadaşı ile girişimciliğe başladığını belirten Yetim, Macellan’ın bugün 4 ürün ve 160 çalışan ve 7 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olduğunun altını çizdi.

Bu noktada bu 3 başarılı üründen yani Arşimet Dijital Arşiv, Lagina Biyometrik İmza ve Bulut Filo Yönetimi’nden bahseden Yetim, ürünlere dair öne çıkan verileri de katılımcılarla paylaştı. Ardından katılımcıları yeni ürünü olan Alternatif ile tanıştırdı.

 

 

“Biz kullanıcılar için nakit ve kartın alternatifi olurken işletmeler için ise bir SuperApp olduk” diyen Yetim, kart saklama, sanal pos gibi ürünlerin Alternatif sayesinde offline olarak da kullanılabileceğini belirtti. “Böylelikle hem müşteriler hem işletmeler hem de ekosistem kazanacak” diyen Göktürk Yetim, bu yüzden #birliktebüyüyoruz mottosunu kullandıklarını belirtti.

Alternatif, 1 Ekim’de lokasyon bazlı olarak operasyonunu başlattı. Şimdiye kadar 46 markanın kendisine ait sanal pos, kart saklama gibi finansal teknolojilerden yararlanmasını sağlayan Alternatif, İstanbul ve Gebze’nin ardından Bursa ve İzmir’e doğru genişlemeye devam ediyor.

Üzerinde çalıştıkları Alternatif Üye İş Yeri Sihirbazı ile 5 dakika gibi kısa bir sürede ülke ve sektör fark etmeksizin her bir işletmeyi Fintech’e dönüştürmeyi planladıklarını ifade eden Yetim, “Bu sayede ölçek etkisini artırarak dünyaya yayılmayı hedefliyoruz”, dedi.

Alternatif kullanan markalar arasında Alaçatı Muhallebicisi, Kayseri Mutfağı, Kim Süpermarketleri, Nezih, Peynirci Baba, Plus Kitchen ve Viyana Kahvecisi gibi tanınmış isimler yer alıyor. Yeni gelecek onlarca marka ve iş birliğinden de söz eden Göktürk Yetim 2022 yılının Alternatif için güzel geçeceğine inanıyor ve yurt dışına açılma planları olduğunu belirtiyor. Girişimin, 2022’de ise yatırım alarak büyümeyi hızlandırma hedefi bulunuyor.