2018 yılında Türkiye’de başlatılan ve yüzde 100’e yakın istihdam oranıyla büyük bir başarı yakalayan SAP Genç Profesyoneller Programı yeni mezunlarını verdi.
Sekizincisi SAP ve TÜSİAD iş birliğinde düzenlenen programda 23 genç, eğitimlerini başarıyla tamamladı. TÜSİAD’ın ücretsiz yeni nesil dijital eğitim platformu İşim Gücüm Geleceğim projesinin hem kurumsal sponsor hem de içerik sağlayıcısı olan SAP Türkiye, Genç Profesyoneler Programı ile katkısını genişletti.
3 aylık yoğun bir eğitim sürecinin ardından mezun olmaya hak kazanan katılımcılar, sertifikalarını düzenlenen mezuniyet töreninde aldı. Mezuniyet töreni, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ve AWS (Amazon Web Services) Türkiye Ülke Müdürü ve TÜSİAD Bilgi İletişim Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın’ın katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.
Yüzlerce başvuru arasından 23 genç seçildi
SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü tarafından yürütülen SAP Genç Profesyoneller Programı, üniversite mezunu katılımcıların dijital dünyanın ihtiyaçlarına yönelik becerilerle donatılmasını ve iş dünyasına kazandırılmasını hedefliyor. Eğitim kapsamında başta SAP Bulut Satış (SAP Sales Cloud) çözümü olmak üzere, iletişim ve sunum becerileri, yenilikçi iş modelleri ve tasarım odaklı düşünmeye yönelik çok sayıda atölye de düzenlendi. Programı başarıyla tamamlayan gençler, SAP’nin uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarıyla “SAP Danışmanı” unvanını almaya hak kazandı. Bu sayede genç profesyoneller, SAP iş ortaklarında veya müşterilerinde istihdam edilecekler.
“Genç profesyonellerimiz kendi başarı hikâyelerini yazıyor”
SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada SAP Genç Profesyoneller Programı’nın genç istihdamına yaptığı katkıya dikkat çekerek şu sözleri ifade etti: “Türkiye’de 2018 yılında başladığımız SAP Genç Profesyoneller Programı’nda sekizinci dönemi geride bıraktık. Genç profesyonellerimiz, programı henüz tamamlamadan iş teklifleri almaya ve çeşitli kurumlarda kendi başarı hikâyelerini yazmaya başladı. Bu tür uygulamalar, ülkemizde genç istihdamını artırmak için çok önemli ve bu konuda iş dünyasına önemli bir sorumluluk düşüyor. Diğer yandan, dijitalleşen iş dünyasında yeni teknolojiler konusunda uzman iş gücüne duyulan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Bu noktada, biz de üzerimize düşeni yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar genç profesyonellerin bulut bilişim, büyük veri ve e-ticaret gibi farklı alanlarda uzmanlaşmasına katkıda bulunduk. Mezunlarımızın neredeyse tamamı müşterilerimiz veya iş ortaklarımız tarafından istihdam edildi. Bu programı değerli kılan bir diğer özelliği de ise katılımcıların yaklaşık %50 oranında genç kadın profesyonellerden oluşması. BT sektöründe kadınların her kademede rol aldığı bir dünya hayalimizi adım adım gerçekleştirmekten, ülkemizdeki gençlerin kariyer yolculuklarına ve iş dünyasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.”
Konuşmasında 37 ülkede yürütülen projenin farklı örneklerine de değinen Uğur Candan, sözlerini şöyle sürdürdü: “SAP Genç Profesyoneller Programı kapsamında Türkiye’de bugüne kadar Kızılay, Deloitte, ODTÜ Bilişim İnovasyon Merkezi, Gaziantep Sanayi Odası, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, ESİAD, MESS ve SabancıDx gibi değerli kurumların desteğiyle 4 farklı şehirde 7 program düzenledik. 8. programımızı ise TÜSİAD’ın İşim Gücüm Geleceğim projesi kapsamında tamamladık. Mezun olan tüm gençlerimize, yeni kariyer yolculuklarında başarılar diliyor, değerli katkıları ve bu kıymetli iş birliği için TÜSİAD’a teşekkür ediyorum. ”
Mezuniyet töreninde TÜSİAD adına sözcülük eden AWS (Amazon Web Services) Türkiye Ülke Müdürü ve TÜSİAD Bilgi İletişim Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın ise şu açıklamada bulundu: “TÜSİAD olarak SAP Genç Profesyoneller Programı’nda SAP ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduk. Her geçen gün gelişen ve dönüşen dijital dünyanın beklentileri de aynı hızla ve çeşitlilikle artıyor. Bugünün ve geleceğin iş dünyası, teknolojik anlamda donanımlı ve dijital dünyanın gerekliliklerine yanıt verebilecek profesyonellere ihtiyaç duyuyor. Bu noktada SAP Genç Profesyoneller Programı, seçilen üniversite mezunlarını, 21. yüzyılın dijital becerileri ile donatarak, değer üreten profesyoneller haline getirmeyi hedefliyor. TÜSİAD olarak İşim Gücüm Geleceğim Projemiz ile geleceğin iş ortamına ve dijital çağın mesleklerine bugünden hazır olmak amacıyla, Türkiye’nin mevcut ve potansiyel bilişim profesyonelleri için ücretsiz, online, sertifikalı global bir eğitim platformu hayata geçiriyoruz. Dijital becerilerle donatılmış insan gücü yetiştiriyor ve yeni çağın meslekleri ve istihdam olanakları ile buluşmalarına yardımcı oluyoruz. SAP iş birliği ile gençlerin yeni nesil teknolojilerde yetkinlikleri artırıyor, kolay istihdamın yolunu açıyor ve eğitimde bir seferberlik başlatıyoruz. TÜSİAD olarak teoride ve pratikte kapsamlı bir eğitimle gençleri iş dünyasının geleceğine hazırlayan Genç Profesyoneller Programı’na katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz.”