Teknoloji alanında yayınlanan iş ilanlarına gelen başvurular arasından en nitelikli adayların en az eforla ve en hızlı şekilde seçilmesini sağlayan aday ön-değerlendirme platformu Coensio, Tesla ve Walmart’ın da tercihi oldu.

Son olarak 2021 yılında Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net’ten yatırım alan Coensio, 2022 yılına global ölçekte iş birlikleri ve büyüme ile başladı. Barkın Yersu Taşkeli ve Mustafa Girgin tarafından kurulan platform, elektrikli araç devi Tesla ve dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart ile anlaştı. Gittigidiyor.com, Deloitte, n11.com, TOFAŞ, Logo Yazılım gibi Türkiye’nin önde gelen şirketlerini portföyüne ekleyen platform, aylık yüzde 400’e varan oranlarla büyümeye devam ediyor.

 

Tesla ve Walmart, Coensio’nun testleriyle en doğru adaya ulaşacak

Tesla ve Wallmart, işe alım süreçlerinde adayları değerlendirmek için Coensio’nun geliştirdiği ön eleme testlerini kullanacak. Kodlama bilgisi olmayan işe alım uzmanlarının da rahatlıkla kullanabileceği platform, firmaların pozisyonlarını en hızlı şekilde en doğru adayla kapatmalarını sağlamak için hizmet verecek.

 

Bilişim sektöründe arz ve talep birbirini dengelemiyor

Coensio kurucularından Barkın Yersu Taşkeli, “Hedefimiz; Kariyer.net’ten aldığımız fon ile kuruluş dönemimizi hızla geçip bir an önce yurt dışına açılmaktı. İlk yılımızda Tesla ve Walmart ile yaptığımız iş birliği, doğru bir yolda ilerlediğimizin kanıtı oldu. Platform şu an başta yazılım, test, veri, ürün, dijital pazarlama ve SAP ekipleri olmak üzere birçok farklı alandaki yeteneklerin değerlendirilmesi için 55’ten fazla değerlendirme sunuyor. Amacımız hem işveren hem de aday açısından en doğru eşleştirmeyi en kısa sürede yaparak teknik yetkinlik gerektiren pozisyonlar için işe alım uzmanlarının zamanlarını en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak” dedi.

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal ise Coensio’nun kısa sürede elde ettiği başarılara dikkat çekerek, “Teknoloji alanında yetişmiş yetenek bulmak, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada işe alım ekiplerinin zorlandığı konuların başında geliyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 20 bin aday bilişim sektöründe çalışmak üzere işe başlıyor fakat talep 110 binin üzerinde. Yetenek açığını kapatmak için adayın doğru ön-değerlendirme süreçlerinden geçmesi çok önemli. Bununla birlikte, iyi bir yazılımcı olmak için tek kriter üniversite değil. Mezun olunan okul, çalışılan şirket gibi nitelikler, adayların teknik yeterliliklerinin önüne geçmemeli. Buna ek olarak hem teknoloji hem de işe alım ekiplerinin doğru yeteneği saptamak için gereğinden fazla zaman harcadığını, buna rağmen birçok teklifin işe alımla sonuçlanmadığını görüyoruz. Bu da yetenek açığını derinleştiren faktörlerden biri. Teknoloji alanındaki işe alımlarda; doğru yeteneği bulmayı kolaylaştıran Coensio’nun hem Türkiye’de hem de dünyada birçok işe alım uzmanının hayatını kolaylaştıracağına inanıyor, büyüme serüveninde Coensio’yu desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.