Bitexen, dijital varlık listesine dört yeni coin ekledi. Listelenen MASK, OSMO, INJ ve QNT coinleriyle birlikte Bitexen’de bulunan toplam kripto para sayısı 221’e ulaştı. 

Bitexen, kullanıcıları için dijital varlık listesine dört yeni coin eklediğini duyurdu. Listelenen MASK, OSMO, INJ ve QNT coin’leriyle birlikte Bitexen’de bulunan kripto para sayısı toplamda 221’e yükseldi.

Yakın zamanda globale açılarak tüm dünyada erişilebilir hale gelen ve blokchain ekosistemine katkıları ile faaliyetlerini sürdüren dijital varlık alım-satım platformu Bitexen’e eklenen dört yeni coin’in listesi ise şu şekilde;

 

MASK

2019 yılında kurulmuş olan Mask Network, kullanıcılarının Twitter ve Facebook üzerinden şifreli mesajlar göndermesini sağlayan bir protokoldür. Esasen internet ile üstte çalışan merkezi olmayan bir ağ arasında bir köprü görevi görüyor. Mask Network, kullanıcıların çevrim içi etkileşimlerine belirli bir düzeyde gizlilik eklemelerine olanak tanıyor. Merkeziyetsiz bir yapıda kullanıcıların şifreli mesajlar göndermesine, kripto para transferleri yapmasına, dosyalar paylaşmasına ve DApp’lerle etkileşime girmesine izin veriyor. Ekosisteminin yerel token’i olan MASK ise 2021 yılında piyasaya sürülmüştür ve platform içerisindeki işlemler için kullanılıyor.

 

OSMO

Osmosis (OSMO), ATOM ekosistemi için otomatik bir piyasa yapıcı protokolüdür (AMM). Projenin temel amacı, geleneksel token takaslarının ötesine geçmek ve zincirler arası bir dünya için kullanıcılara DeFi işlevselliği sunan araçlar sağlamaktır. Osmosis sayesinde geliştiriciler bağımsız likidite havuzlarıyla özelleştirilmiş AMM’ler oluşturabilirken, kullanıcılar ise bonding curves (bağlama eğrileri) ve farklı parametrelerle likidite havuzları başlatabiliyor.

 

INJ

Injective, kripto para alım satım işlemlerini aracılar olmadan, eşler arasında gerçekleştiren bir DEX platformudur. Platform, 2018 yılında Eric Chen ve Albert Chon tarafından kurulan Injective Labs şirketi tarafından yönetiliyor. Protokolün tokenı INJ’dir. Injective, Cosmos (ATOM) blokzinciri üzerinde oluşturulan bir Layer-1 uygulamasıdır. Merkezi bir yönetim birimi aracılığıyla değil, kullanıcılar tarafından yönetiliyor. Ayrıca zincirler arası köprüler kullanarak yatırımcıların Ethereum (ETH) ve Polkadot (DOT) gibi platformlardan kripto para birimlerine de erişmesine olanak sağlıyor. Uniswap (UNI), Bancor gibi DEX platformlarının aksine likidite yönetimi için otomatik piyasa yapıcı (AMM) kullanmak yerine yaygın olan emir defteri modelini kullanılıyor.

 

QNT

Quant 2018 yılında Gilbert Verdian ve Dr Paolo Tasca tarafından kuruldu. Tasca; dağıtılmış defterler, blokzincirler, sistemler ve ağlar arasında köprü oluşturan ‘Overledger’ işletim sisteminin geliştiricisidir. Blokzincir ağları kapsamında oluşturulan ilk işletim sistemi olarak biliniyor. Platform ağın verimliliğini ve birlikte çalışabilirlik düzeyini azaltmadan, blokzincirleri ve ağları küresel ölçekte birbirine bağlamayı hedefliyor. QNT, Ethereum üzerinde çalışan ERC-20 token’ıdır.