fonbulucu, Banka Yönetimi Enstitüsü tarafından düzenlenen BAI Global Innovation Awards’ta ‘Tam Entegre Yatırım Ekosistemi’ modeliyle finale kaldı.

fonbulucu, dünyanın önde gelen finansal hizmet inovasyonlarının ödüllendirildiği Amerika Birleşik Devletleri merkezli Banka Yönetimi Enstitüsü tarafından düzenlenen BAI Global Innovation Awards’ta ‘Tam Entegre Yatırım Ekosistemi’ modeliyle finale kaldı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan 8 Nisan 2021 tarihinde lisans alarak “paya dayalı kitle fonlaması” sistemini Türkiye ile tanıştıran fonbulucu, ABD merkezli Banka Yönetimi Enstitüsü tarafından düzenlenen BAI Global Innovation Awards finalisti oldu. Türkiye’de girişimcilik- yatırımcılık ekosistemini farklı araçları kullanıma sokarak geliştirmek ve sermayeyi tabana yaymak amacıyla kurulan bir finans teknolojileri girişimi olan fonbulucu, finans sektörünün önemli etkinliklerinden biri olan BAI Global Innovation Awards’un final turunda ‘Tam Entegre Yatırım Ekosistemi’ modeliyle 27 uluslararası şirketi geride bırakmaya çalışacak.

Günümüzden 90 yıl önce bankacılıkla ilgili standartların belirlenmesini sağlamak ve bankacılık sektöründe yenilikçi yöntemlerin kullanılmasını teşvik etmek amacıyla kurulan BAI, kâr amacı gütmeyen bağımsız bir topluluk. Dünyanın dört bir yanından farklı endüstri segmentlerinde çalışan finansal hizmetler liderleriyle iş birliği yapan topluluk, liderleri stratejik iş kararları almaya ve olumlu değişime yönlendirmeye yönelik farklı ürün, hizmet ve bağlantı fırsatları sunuyor. 2011 yılından bu yana düzenlenen BAI Global Innovation Awards, uluslararası finansal hizmetler sektöründeki inovasyon için bir katalizör görevi görüyor ve sektörün çehresini değiştiren, sorunları çözen, katma değer yaratan, müşteriler için iyileştirilmiş deneyimler sunan ileri görüşlü şirketleri birbirine bağlıyor. BAI Global Innovation Awards değerlendirmeleri, global finansal hizmetler sektörünün ön saflarında yer alan jüri üyelerini ve danışmanlarını içeren seçkin bir kuruldan oluşuyor. BAI Global Innovation Awards sonuçlarının aralık ayında açıklanması bekleniyor.

Banka Yönetimi Enstitüsü (BAI)’nın resmi internet sitesinde fonbulucu tarafından geliştirilen Tam Entegre Yatırım Ekosistemi modelinin tanıtımında, “Tüm yatırım olanaklarının belirli bir gruba sunulması yerine kitlelere sunulmasını sağlayan fonbulucu, kurduğu tam entegre sistem ile minimum yatırım tutarı sorununu, yatırım bürokrasisi sorununu, şeffaflık sorununu ve güven sorununu çözdü. Bireysel yatırımcılar banka havalesi veya kredi kartı kullanarak girişimlere küçük ölçekli yatırımlar yapabilirken, fonbulucu’nun geliştirdiği modelle yatırım yapmak isteyenler tamamen dijital, gelişmiş bir teknik altyapıyla yatırım yapabilme ve işlemlerini devlet kurumlarının güvencesiyle yürütebilme imkanına   eriştiler” ifadelerine yer veriliyor.