MDP Group, yeni girişimi Gri Portal ile e-Arşiv fatura kullanıcıların en sık karşılaştığı e-Arşiv fatura görüntüleme sorununa çözüm sunmayı amaçlıyor.

10 yıldır e-Dönüşüm sektöründe 200’den fazla kurumsal firmayla çalışan MDP Group, yeni girişimi Gri Portal ile e-Arşiv fatura kullanıcıların en sık karşılaştığı e-Arşiv fatura görüntüleme sorununa çözüm sunmayı amaçlıyor.

E-Arşiv uygulaması içerisindeki işletmeler yıllardır adına kesilen e-Arşiv faturaları PDF formatında görüntülemekte ve muhasebeleştirmekte sıkıntı çekiyor. Kasım ayında beta sürümü canlı kullanıma alınan bulut tabanlı çözüm Gri Portal, mükelleflerin adına düzenlenen tüm e-Arşiv faturaları platform üzerinden PDF formatında görüntülenmesini ve taraflarına ulaşmayan belgelerin otomatik olarak tespit edilmesini sağlıyor.

Portal, işletmelerin tarafına düzenlenen e-Arşiv belgelerini kolaylıkla sorgulamasını ve indirmesini sağlayarak şirketlerin e-Arşiv belgelerini muhasebeleştirme süreçlerini kolaylaştırıyor ve muhasebe ekiplerine zaman tasarrufu sağlıyor.

İlk 3 ay kullanımı ücretsiz olan çözüme ilerleyen dönemde İnteraktif Vergi Dairesi entegrasyonu ve e-Arşiv fatura düzenleme modülünün eklenmesi planlanıyor. Şu an pazarda rakibi olmayan Gri Portal’ın gelecek hedefi ise Türkiye’deki tüm e-Arşiv fatura kullanıcıları tarafından kullanılan bir portal haline gelmek.