Türkiye’nin ilk Robotik Çözüm girişimlerinden Robomotion, FTIHUB  ekosistemine dahil oldu.

Tamamen Türk yazılımcılar tarafından geliştirilmiş, yerli Robotik Süreç Otomasyonu girişimi Robomotion, fintek ekosistemdeki oyuncuları bir araya getirerek güçlü iş birliktelikleri oluşturmayı ve inovatif projeler yaratmayı hedefleyen FTIHUB ekosistemine dahil oldu.

Farklı sektörlerden yerli ve yabancı bir çok şirketin operasyonel süreçlerini bulut tabanlı Robotik Süreç Otomasyonu çözümü ile otomatikleştiren Robomotion , lisanslı kurumlara regülasyon uyum raporlaması , finansal hizmet mütabakatı gibi süreçler için fintech ekosistemine özel geliştirdiği robotik otomasyon ile  maliyet  ve zaman kaybını ortadan kaldırırken oluşabilecek operasyonel hataların da önüne geçmektedir. Robomotion ve FTIHUB, operasyonel süreçlerinin dijitalleşmesini sağlayacak çözümleri , ödeme sistemleri ve finansal teknolojiler alanındaki çözümler ile bir araya getirerek inovatif projeleri hayata geçirme hedefiyle işbirliği anlaşmasına vardı..

Ekosistemdeki oyuncuları bir araya getiren  ve  finansal teknolojiler için bir inovasyon merkezi olan FTIHUB platformunun kurucusu Kutay Yalınkılınç işbirliği ile ilgili şunları söyledi: “Operasyonel sorunlara inovatif çözümler sunan Robomotion ile fintech ekosisteminde büyüme ile birlikte artan operasyonel süreçlerin de fintech şirketlerine yük olmaması amacı doğrultusunda fintech ekosistemine özel çözümler ile  başarılı iş birlikteliklerine ve projelere imza atacağımıza eminim.”

Robomotion Kurucu Ortağı Faik Uygur ise işbirliği ile ilgili şunları söyledi: “Yerli ve yabancı bir çok şirketin süreçlerinin dijitalleşmesinde bir Türk girişimi olarak rol aldık.. Dijitalleşme denince akla gelen sektörlerden olan finansal teknolojiler alanında hizmet veren şirketlerin de operasyonel süreçlerini fintech ekosistemine özel hazırladığımız robotik çözümler ile otomatikleştirmeyi hedefliyoruz. FTIHUB platformuyla beraber hedefimize hızlıca ulaşacağız inanıyorum.