Picus Security, küresel büyüme stratejisini ve yeni yönetici kadrosunu açıkladı.

Siber İhlal ve Saldırı Simülasyonu (BAS) alanının kurucusu olan Picus Security, 2022 mali yılının sonuna denk gelen bazı önemli gelişmeleri duyurdu.

Onuncu yılını kutlayan şirket, güçlü finansal sonuçları ile dört yeni üst düzey yönetici ataması ve çok sayıda yeni stratejik iş birlikleriyle ilgili detayları paylaştı.

Picus, 2013 yılında otomatik siber ihlal ve saldırı simülasyonu sunan ilk şirket oldu” diyen Picus Security Kurucu Ortağı ve CEO’su Alper Memiş sözlerini şöyle sürdürdü “On yıl öncesine kıyasla, geleneksel yaklaşımları güçlendirmek ve en son tehditlere karşı güvenlik etkinliğini sürekli olarak doğrulamak için otomasyona duyulan ihtiyaç her zamankinden daha fazla. Bu on yıl bizim için olağanüstü bir yolculuktu ve son 12 ay şimdiye kadarki en heyecan verici dönem oldu. 2021’de B Serisi finansman aldıktan sonra ekibimizin büyüklüğünü iki katına çıkardık, platformumuzu genişlettik, kanal ve ittifak programlarımızı güçlendirdik.

Frost & Sullivan’a göre, küresel BAS pazarının 2026 yılına kadar 709 milyon ABD dolarından fazla gelir elde etmesi bekleniyor.* Pazarın öncüsü olan Picus, uzmanlık seviyesi ve büyüklüğü ne olursa olsun tüm güvenlik ekipleri için giriş engellerini ortadan kaldırarak teknolojinin benimsenmesini sağlıyor.

 

Picus ile ilgili öne çıkan gelişmeler şöyle:

  • Küresel büyüme – Picus, 2022’de Kuzey Amerika, EMEA ve APAC’ta önemli ölçüde büyüdü ve bu bölgelerde toplam Yıllık Yinelenen Gelir’ini (ARR) yüzde 110 artırdı. Büyüme, e92plus, Ridge IT ve Firmus gibi distribütörler, satıcılar ve yönetilen hizmet sağlayıcılarla yapılan yeni ve mevcut ortaklıklarla hızlandırılıyor.
  • Müşteri kazanımı – Picus’un şu anda aralarında Mastercard (aynı zamanda şirketin yatırımcısı ve ortağı), ING, Türk Hava Yolları ve Migros’un da bulunduğu yeni müşterilerle birlikte müşteri sayısı 300’ü geçti. Platformunun etkisi ve yeni doğrulama yeteneklerinin benimsenmesi sayesinde şirketin net dolar rezerv oranı yüzde 120’ye ulaştı.
  • İstihdam – Picus, 2022 yılında toplam çalışan sayısını iki katına çıkardı ve şu anda Brezilya, Hindistan ve Singapur’daki yeni ekipler de dahil olmak üzere dünya çapında 190’dan fazla çalışanı bulunuyor. Yönetim kadrosuna katılan önemli isimler arasında Chris van Staden (Satış Başkan Yardımcısı, Kuzey ve Güney Amerika), Trevor Daughney (Pazarlama Başkan Yardımcısı), Tiffanny Jackson-Davey (İnsan Kaynakları ve Kültür Başkan Yardımcısı) ve Ömer Öz (Finans ve Operasyon Başkan Yardımcısı) yer alıyor.
  • Teknoloji güncellemeleri – Saldırı Yolu Doğrulama (Attack Path Validation) ve Tespit Kuralı Doğrulama (Detection Rule Validation) çözümleriyle teknolojisinin yeteneklerini Güvenlik Kontrolü Doğrulama’nın ötesine taşıyan Picus, yeni nesil Bütüncül Güvenlik Doğrulama Platformu’nu Kasım 2022’de piyasaya sundu. Modüler ve kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanan bu yepyeni Saas platformu, sürekli güvenlik doğrulamasının hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.
  • Tehdit arşivinin genişletilmesi – Picus, simülasyon yeteneklerini geliştirmeye devam ederek müşterilerinin en son tehditlere karşı savunma hazırlıklarını güçlendirdi. Picus Platform’un kapsamlı tehdit arşivi şu anda 4.000’den fazla tehdit ve 20.000’den fazla zararlı eylem içeriyor. Yeni tehditler, keşfedildikten sonraki 24 saat içinde arşivleniyor ve güvenlik ekiplerinin en yeni fidye yazılımlarına, APT gruplarına ve MITRE ATT&CK tekniklerine karşı kontrolleri ve süreçleri doğrulamasına olanak tanıyor.
  • Yeni entegrasyonlar – BAS pazarındaki en büyük ekosistem olan Picus’un Teknik İş birlikleri Programı (TAP), kuruluşların en son güvenlik kontrollerini doğrulamasını ve bunları optimize etmek için satıcıya özgü etki azaltma çözümlerinden yararlanmasını sağlıyor. Şirketin 2022 yılında duyurduğu yeni ürün entegrasyonları arasında Palo Alto Networks, SentinelOne, Imperva, Zscaler, Trend Micro, Securonix gibi şirketler yer aldı.

 

2022, BAS’ın ana akım haline geldiği yıl oldu; CISA ve NCSC gibi devlet kurumları artık şirketlerin hızla gelişen tehditlere ayak uydurmasına yardımcı olmak için otomasyonun önemini belirtiyor” diyen Picus Kurucu Ortağı ve CTO’su Volkan Ertürk sözlerine şöyle devam etti “Picus Platformu, güvenlik ekiplerinin güvenlik risklerini daha da fazla açıdan sürekli olarak doğrulamalarını sağlayarak, riskleri daha etkili bir şekilde önceliklendirmelerini ve yönetmelerini kolaylaştırıyor. Teknolojimize ve yeteneklerimize yaptığımız yatırımlar, sınırları zorlamaya devam edeceğimiz anlamına geliyor.”