Finansal teknoloji dünyasının içeriği en dolu dergisi Fintechtime Nisan 2023 Sayısı Çıktı.

Türkiye’de ve dünyada, FinTech alanında yaşanan gelişmeleri anbean takip eden Fintechtime, birbirinden özel röportajları, sıra dışı makaleleri ve gündemi belirleyecek dosya konularıyla yine dopdolu.

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

 

 

Bankacılığın Z Kuşağı: BaaS

Atamaların ve yatırımların hız kesmediği, sektörün iki dev oyuncusunun rotalarını yurt dışına çevirdiği Mart ayında, Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans’a da merhaba dedik. Şimdi gözümüzü, birlikte rekabet etmeyi iyi modelleyebilen ve iş birliğine açıklık vurgusunu doğru kurgulayabilenler için katlanan bir başarıyı beraberinde getireceğini düşündüğümüz “Servis Modeli Bankacılığı” ve ona bağlı çözüm geliştiren FinTech’lere çevirdik.

Bu sayımızda sektöre getireceği değişimin heyecanı şimdiden hissettiğimiz Servis Modeli Bankacılığı dosya konusu ile sizleri selamlıyoruz.

Birlikte büyümenin simgesi olan BaaS sayesinde; bankacılık hizmetlerinin bir hizmet modeli olarak tüketilebildiği bir mimaride, önümüzdeki dönemde yalın ve kullanılabilir bir müşteri deneyimine kavuşulabileceğine hep beraber şahitlik edeceğimizi düşünüyoruz. Apilion aracılığı ile Türkiye’nin ilk servis bankacılığı platformunu sağlayan Aktif Bank‘ın katkılarıyla hazırladığımız “Bankacılığın Z Kuşağı: Servis Modeli Bankacılığı” dosya konusunun isim babası olan değerli yazarımız Mert Çakar’a ayrıca teşekkür ediyoruz.

Servis modeli bankacılığı ile finansal kapsayıcılığı artırma, finansal inovasyonu ve rekabeti teşvik etme, girişimlerin odaklanacağı müşteri kitlesiyle birlikte finansal hizmetleri tabana yayma anlamında ortaya çıkacak fırsatları dosya konumuzun ilerleyen sayfalarında bulabilirsiniz.

 

 

Sizler için tam arşivlik bir sayı hazırladık…

 

 

Bu sayımızda, Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan’ı kapağımıza taşımaktan gururluyuz.

Aktif Bank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kadir Mustafa Öztürk ve Perakende Bankacılık Grup Başkanı Pınar Yılmaz ile Servis Modeli Bankacılığı odağında gerçekleştirdiğimiz röportajlara dosya konumunuzun hemen ardından ulaşabilirsiniz.

Dergimizin ilerleyen sayfalarında Yaz Bilgi Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fatih Hastürk, Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz, Visa Avrupa İnovasyon Programı IV. Dönem Mezunları, TÜV AUSTRIA SyberCode Kurucu ve CEO’su Serhat Yediel ve Redington Türkiye Genel Müdürü Cem Borhan ile gerçekleştirdiğimiz röportajları bulabilirsiniz.

Programın Türkiye’deki 4. dönemi süresince banka ve diğer kurumlarla 17 iş birliği gerçekleştiren ve toplam 1,3 milyon USD yatırım alan, Visa Avrupa İnovasyon Programı IV. Dönem Mezunları; Alternatif SuperApp, Enno Wallet, MonoPayments, Qumpara ve Yancep’e başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

Fintechtime Nisan Sayısı Röportaj, Makale ve Köşe Yazıları

Sektörün kalbinde yer alan ve dergimize değer katan tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yazarlarımızın kaleme aldığı makale başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz.

 

“Orta ölçekli bankalar, servis bankacılığı için nasıl bir strateji izlemeli?” Sinem Cantürk
“E-Ticaretin Gizli Anahtarları: Tüketilen Bankacılık Servisleri ve Lojistik” Mert Çakar
“Yeni nesil finans dünyasına vergisel bakış” Aysima Aytaş
“Servis Modeli Bankacılığında İş Ortaklıkları” Haluk İnanmış
“BNPL Pazarı Büyüyecek mi?” Mine Taşkaya
“Dijital Yolculuk” Yunus Emre Berk & Oğuzhan Kundak
“Yeni Bir Deneyim Dünyası BaaS’lıyor!” İskender Ada
“Bankacılık Sistemi ve Bitcoin” Onur Gözüpek
“BaaS ve Finansal Kapsayıcılık” Mehmet Evirgen
“Kim Bu Keyser Söze?” Nevzat Aslan
“Deprem Tarım Ekonomisini Nasıl Etkileyecek?” Niran Yaşar
“Nakit Yönetimi: Küçümsenen Kar Aracı ve Geleceği Hakkında” Kahraman Anıl Tanış
“2023 Yılında İzlemeniz Gereken Fintech Trendleri” Çağla Karabacakoğlu

 

Her zaman olduğu gibi dergimize değerli katan tüm yazarlarımıza, destekleri ile gücümüze katlayan siz okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

Soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] veya  [email protected] mail adreslerinden ulaşabileceğinizi, Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn platformlarından @fintechtime hesabımızı takip ederek güncel haberlerimize daha da yakınlaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

 

Fintechtime’a, DergilikdMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler dileriz.