Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Fintex Summit 2023, bu yıl da bölgenin en önemli finansal aktörlerine ev sahipliği yaptı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleşen ve bölgenin en önemli finans etkinlikleri arasında yer alan Fintex Summit 2023, sektörün önde gelen temsilcilerinin ve akademisyenlerinin yanı sıra devlet kurumlarının yöneticilerini bir araya getirdi. Azerbaycan Bankalar Birliği, Azerbaycan Merkez Bankası, Azerbaycan FinTech Derneği, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı, Azerbaycan Ekonomik Reformlar ve İletişim Analiz Merkezi’nin desteğiyle ortaklaşa düzenlenen iki günlük Zirve’de, dijital güvenlik alanında 35 yılı aşkın deneyime sahip güvenilir bir isim olan KOBIL de sponsorlar arasında yerini aldı. Zirve kapsamında KOBIL Ticari Grup Başkanı Onur Kartal, ‘SuperApps ile Bankacılığın Geleceği’ başlıklı bir açılış konuşması yaparken, etkinlikte platform ekonomisinin ve SuperApp’lerin bankacılık sektörünün geleceğini nasıl şekillendirdiği de tartışıldı. KOBIL ayrıca patentli güvenli veri teknolojisi çözümleri ile tanınan KOBIL GmbH. SuperApp platformunu da etkinlikte tanıttı.

Finans sektöründe dünya devlerinin tercihi KOBIL

Fintex Summit 2023’e katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ve etkinlikte Azerbaycan’daki bankacılık sektöründeki ilişkileri ve iş birliklerini güçlendirmek üzere önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten KOBIL Genel Müdür Yardımcısı- Kanal ve İş Ortaklığı Yönetimi- Dilara Koyun, “Bu tip organizasyonlar Türkiye ve Azerbaycan arasında teknoloji alanında iş birliklerini artırmanın yanı sıra her iki ülkenin uluslararası rekabet gücüne katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. Öte yandan finans sektöründe dünya devlerinin KOBIL’i seçerek, son teknoloji finansal çözümlere ve güvenli işlemlere bağlılıklarını gösterdiğini ifade eden Koyun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen Türkiye’nin ve yetenekleri ile dünyanın ilk şehir SuperApp’i İstanbul Senin’in de arkasındaki güç olduklarını vurguladı. Dilara Koyun, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yenilikçi uygulama, KOBIL’in Güvenli SuperApp teknolojisinin çok yönlü uygulamasını sergileyerek vatandaşların tüm belediye hizmetlerine güvenli bir şekilde erişmesini sağlıyor. Bu inovatif çözümü dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.”

“Son teknoloji çözümlerimizle dijital güvenlik alanında pazara öncülük ediyoruz”

Günümüzün platform iş modeli ağırlıklı pazar dinamiklerinde kritik bir rekabet avantajı fırsatı sunan ve PaaS (Platform as a Service) ürünü olan KOBIL Güvenli SuperApp ile başta bankaların ve finansal servislerin hızla mobil platforma hızla sahip olmalarının yanında kendi ekosistemlerini yaratmalarına olanak tanıdıklarını vurgulayan KOBIL Ticari Grup Başkanı Onur Kartal ise şunları söyledi: “KOBIL GmbH olarak 1986’dan beri lider bir teknoloji sağlayıcısı olarak dijital güvenlik çözümlerinde devrim yaratıyoruz. Uygulama korumadan kullanıcı kimlik doğrulamasına, işlem yetkilendirmeden SuperApp platformuna son teknoloji çözümler sunarak, sürekli kimlik ve mobil güvenlik yönetiminde pazara öncülük ediyoruz. Dünya çapında 300’den fazla çalışanımızla bankalardan KOBİ’lere ve yeni kurulan şirketlere kadar 50 binden fazla paydaş ile çalışıyoruz. KOBIL teknolojisini bugüne kadar 100 milyonun üzerinde son kullanıcıya ulaştırmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Bu sayıyı daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”