Yerli fintech Midas’ın kullanıcıları artık borsada satış yöntemiyle gerçekleşen halka arzlara yatırım hesaplarıyla kolayca katılabilecek.

Bu hafta  başlayan Katılımevim ve Forte  halka arzlarıyla ilk olacak şekilde Midas kullanıcıları artık borsada satış yöntemiyle gerçekleşen tüm halk arzlara yatırım hesapları üzerinden kolayca katılabilecek.

SPK tarafında bekleyen ve seçim sonrasında onay alan ilk halka arzlardan olan Katılımevim Tasarruf ve Finansman A.Ş. şirketinin halka arzı 6-7 Haziran tarihinde Borsa İstanbul’da talep toplamaya başlamıştı. Haftanın ikinci borsada satış yöntemi ile halka arzı olan FORTE Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş. ise bugün itibari ile talep toplamaya başlıyor. Arz büyüklüğü 266 milyon TL, halka açıklık oranı %22,41 olan ve hisse başına 12,12 TL değer ile tamamı eşit dağıtımla gerçekleşecek halka arza, Katılımevim halka arzında olduğu gibi yatırım hesabına sahip Midas kullanıcıları da katılabilecekler.

 

ABD borsalarında piyasa öncesi ve sonrası ile birlikte işlem süresi günde 16 saate çıkıyor

Midas’ın kısa süre içerisinde kullanıcılarına sunacağı bir diğer yenilik ise yatırım hesaplarının ABD borsalarındaki günlük işlem süreleri ile ilgili. Kullanıcılar önümüzdeki dönemde ABD borsalarında uzatılmış işlem saatlerinde de işlem yapabilecek. Bu özellik ile 16:30 – 23:00 saatleri arasında açık olan ABD borsalarında piyasa öncesi 11:00 – 16:30 ve piyasa sonrası 23:00 – 03:00 saatleri arasında işlem yapılabilecek. Böylece Midas yatırım hesapları ile  piyasa öncesi ve piyasa sonrası saatlerde de yatırım mümkün olacak. Bu sayede kullanıcıların ABD borsalarında işlem saatlerini günde 16 saate çıkaracak Midas, bu işlemler için ekstra ücret talep etmeyecek.