Craftgate, işletmelerin online ödeme süreçlerindeki tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamalarına imkan tanıyor.

Online ödeme alan işletmelerin tek bir entegrasyon ile diledikleri ödeme yöntemine ulaşmalarını ve yönetebilmelerini sağlayan Craftgate, işletmelerin online ödeme süreçlerindeki tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamalarına imkan tanıyor. İşletmeler için, diledikleri ödeme yöntemine bir geçiş kapısı niteliğinde olan Craftgate, halihazırda kullandıkları yöntemleri kolayca yönetmelerini ve anlaşma yaptıkları yeni yöntemler ile hızlı bir şekilde çalışabilmelerini sağlıyor.

Sunduğu ödeme orkestrasyonu teknolojisi kapsamında; sanal POS kesintileri veya sistemsel ödeme hatalarında dahi kesintisiz ödeme alabilmelerini sağlayarak işletmelerin dönüşüm oranlarını artırıyor. Gelen ödemeleri en düşük komisyonlu sanal POS/ödeme kuruluşuna yönlendirme mekanizmaları ile ödeme kaynaklı giderlerini azaltıyor. Tüm bunların yanı sıra kart saklama, kapalı devre cüzdan, fraud yönetimi, link ve QR kod ile ödeme, pazaryeri gibi 21 farklı çözümü ile üye işyerleri için bir ödeme hub’ı olarak konumlanıyor; operasyonlarını yurt dışına taşımak istediklerinde de ilk durakları Craftgate oluyor.

Bu yılki sponsorları arasında yer aldığı World E-Commerce Forum’da gerçekleştirdiği panelde Craftgate, üye işyerlerinden DeFacto e-ticaret proje ve ürün yönetimi kıdemli birim yöneticisi Metin Bilen ve Boyner Grup e-ticaret ürün direktörü Mehmet Şevket Özdemir’i ağırladı.

“E-Ticaret ve E-İhracatta Ödeme Yöntemleri Dönüşüm Oranını Nasıl Etkiliyor?” başlıklı panelde, Türkiye’nin önde gelen iki perakende markasının e-ticaret ve e-ihracat süreçleri konuşuldu. Bu markaların Craftgate ödeme orkestrasyonu sayesinde elde ettikleri dönüşüm oranı artışındaki etkileri katılımcılara aktarıldı.

 

 

“DeFacto’nun Yurt Dışı ve Yurt İçi Operasyonlarının Tümünde Müşteri Deneyimini Ön Planda Tutuyoruz!“

Bugün DeFacto’nun 93 ülkede 520’den fazla mağazası ve 15 binden fazla çalışanıyla perakende sektöründe önemli bir operasyon ağına sahip olduğunu belirten Metin Bilen, Türkiye’deki 290’ın üzerine mağazasının yanı sıra CIS bölgesinde 84, Avrupada 20 ve MENA bölgesindeki 80 mağazası ile perakende tarafında oldukça önemli bir operasyon ağı olduğunu belirtti.

Son 5 yıl içerisinde, 10 farklı e-ticaret sitesi ile yurt dışında aktif varlık gösteren DeFacto’nun gerek mağaza gerek çevrimiçi süreçlerinde dikey olarak uzmanlaşmayı önemsediğinin altını çizen Bilen, ödeme sürecinin de bunlardan biri olduğunu söyledi. Craftgate ile iş birliği yapmanın kendilerine büyük avantajlar sağladığını dile getiren Bilen, yurt içi ve yurt dışı operasyonları başarılı şekilde yönetebilmek için bu yaklaşımı önemsediklerini belirtti.

 

Günümüzün Rekabetçi E-Ticaret Süreçlerinde Ödeme Adımının Sorunsuz Şekilde Tasarlanması Gerekiyor

E-ticaret süreçlerinde ürünlerin müşterilere sunum aşamasına kadarki yolculuğun zahmetli ve maliyetli bir süreç olduğunu vurgulayan Bilen; bu sürecin önemini şu şekilde açıkladı:

“Bugünün rekabetçi e-ticaret dünyasında ürünlerinizi listelemek, müşterinizin ürünü sepete eklemesini sağlamak ve onu ödeme sayfasına getirmek ciddi ölçüde emek isteyen, maliyetli bir süreç. Şu bir gerçek ki eğer ödeme sayfasında doğru bir hizmet vermiyorsanız ciro kaybı yaşıyorsunuz. Ayrıca, bu durumun ekip açısından da motivasyon düşürücü bir etkisi oluyor. Dolayısıyla ödeme adımında doğru bir çözüm ile çalışmak çok önemli.”

Yurt Dışında Güçlü Bir Şekilde Varlık Gösterebilmek için Ödeme Alanında Doğru Bir Çözüm Ortağı ile Çalışmak Çok Önemli!

DeFacto’nun yurt dışı operasyonlarında Craftgate ile yüksek dönüşüm elde ederek, yeni pazarlara en doğru şekilde açıldıklarını belirten Bilen, yurt dışı operasyonlarında dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın pazarı doğru analiz edebilmek olduğunu şöyle açıkladı:

“Yurt dışı süreçlerinde her ülkenin ve her kültürün ödeme alışkanlığı birbirinden farklı. Örneğin, Mısır’da 3D Secure olmayan ödemelerin tüketici açısından tercih edilmediğini öğrendik. Dolayısıyla operasyonlarınızı taşıdığınız her ülke için o bölgenin tüketici alışkanlıklarını analiz etmek ve bunlara uygun şekilde planlama yapmak çok önemli.”

Metin Bilen, yurt dışına açılmak isteyen markalar açısından bir diğer dikkat etmeleri gereken noktanın ise o bölgelerdeki en doğru oyuncularla çalışmak olduğunu belirtti:

“Müşteri deneyimi tarafında, tüketici alışkanlıklarının değişikliğine uyum sağlamak çok önemli. Müşterilerimize global tarafta da farklı ödeme çözümlerini kesintisiz şekilde vermeyi önemsiyoruz. Cüzdan, şimdi al sonra öde gibi çözümler ile Stripe, PayPal, Klarna vb. lider oyuncularla çalışmamız bizi rekabette ön plana çıkarıyor. Bunun için, yapmamız gereken tek şey anlaştığımız ödeme kuruluşlarına ait entegrasyon dokümanını Craftgate ile paylaşmak oluyor. Craftgate sayesinde 10-12 gün gibi kısa sürede hedef pazarımızdaki ödeme şampiyonları ile ödeme almaya hazır oluyoruz.”

 

 

Boyner, E-Ticaret Süreçlerindeki Projelerine Yenilerini Eklemeye Devam Ediyor!

Boyner olarak, pandemi dönemiyle birlikte hızlanan e-ticaret projelerinde müşterilerine daha iyi hizmet sunma hedefiyle bir dizi proje geliştirdiklerini ifade eden Mehmet Özdemir, Boyner’in omnichannel operasyonlarının müşteri deneyimini önceliklendiren stratejisinin altını çizdi. Özdemir ayrıca, Boyner Now gibi inovatif projeleri ve Boyner.com.tr ve Morhipo platformları ile e-ticaret süreçlerinde güçlü bir rol oynamaya devam edeceklerini açıkladı.

“Craftgate ile Ödeme Dönüşüm Oranımızı Artırarak Müşterilerimize Sorunsuz Bir Ödeme Deneyimi Sunmaya Başladık”

Online ödeme sürecinin uzmanlık gerektiren, niş bir alan olduğunun altını çizen Özdemir, Boyner.com.tr ve Morhipo’nun ödeme sürecini sorunsuz hale getirmek için çözüm arayışı içerisindeyken yollarının Craftgate ile kesiştiğini belirtti. Craftgate ekibinin ödeme alanındaki derin uzmanlığına güvenerek ödeme süreçlerinin çok ileri bir noktaya ulaştığının altını çizen Özdemir, bu başarının dönüşüm oranlarına da yansıdığını vurguladı. Ayrıca, her iki markanın ödeme dönüşüm oranlarının Craftgate’in katkısı ile %50-60 oranında arttığını belirtti.

Özdemir ayrıca, e-ticaret sürecinin müşteri perspektifinden bakıldığında, ödeme adımı ve sipariş aşamasına gelene kadar; ürün araştırması, fiyat karşılaştırması, karar verme gibi adımları içeren çok katmanlı bir süreç olduğunu; ödeme adımında yaşanabilecek herhangi bir sorunun, tüm satın alma kararını etkileyebileceğini hatırlattı.

Özdemir, Craftgate’in Boyner.com.tr ve Morhipo’nun kesintisiz ödeme almasını ve müşterilerine sorunsuz bir ödeme deneyimi sunmasını sağlayan Autopilot özelliğinden de bahsetti:

“Bugünün teknolojisi dünyasında; ödeme adımında hata alınması veya kesintiler nedeniyle ödeme alınamaması gibi sorunları müşterileriniz kabul etmez. Craftgate tüm sanal POS’larımızın çalışma durumunu anlık olarak izliyor. Autopilot özelliği sayesinde ödemelerin o anda arızalı sanal POS üzerinden geçmesine engel oluyor. Ödemeleri, bizim için en avantajlı olan bir diğer sanal POS’tan geçiriyor. Böylece sanal POS kesintilerinde dahi kesintisiz ödeme alıyor, ciro kaybı yaşamamış oluyoruz. Dolayısıyla Craftgate’in sunduğu kesintisiz ödeme deneyimi çok kıymetli.”

 

 

Uzmanlık Gerektiren Alanlarda Doğru Ürün ve Ekipler ile Çalışmak Rekabette Fark Yaratıyor

Boyner Grup olarak, 3. taraf çözümlerden yararlanırken oldukça seçici olduklarını belirten Özdemir, Craftgate’in ürün teknolojisini, kolay entegrasyon sürecini ve etkin destek sürecini şöyle açıklıyor:

“Önde gelen bir marka olarak, iyi projeler geliştirdiğinizde, uygulama sürecinde birlikte çalıştığınız ekiplerin yetkinliği, destek noktasındaki yaklaşımları ve raporlama süreçleri bizim için önemli bir parametre oluyor. Çözüm ortağı olarak çalıştığımız Craftgate ile tüm süreçlerimizde tıpkı aynı ekipteymişiz gibi hareket ediyoruz.

Craftgate, Ödeme Orkestrasyonu Ürünü ve Tecrübeli Ekibi ile Üye İşyerlerinin Başarı Hikayelerine Ortak Olmaya Devam Ediyor!

Son teknolojili ödeme orkestrasyonu platformu olarak; üye işyerlerinin ödeme süreçlerini sorunsuz hale getirmeyi ve işletme cirolarını artırmayı hedefleyen Craftgate; ihtiyaçları olduğunda ürünü geliştiren, ödeme alanındaki uzman ekibi ile kusursuz bir destek süreci sunuyor. Kapalı devre cüzdan, kart saklama, fraud yönetimi ve link ve QR kod ile ödeme gibi 21 farklı çözümü ile üye işyerlerinin hem yurt içi hem de yurt dışındaki online ödeme süreçlerindeki tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Üye işyerlerinin hem Türkiye hem de yurt dışındaki büyüme yolculuklarında onlarla birlikte yürüyor.