Lidio, çok uluslu şirketlerdeki 30 yılı aşkın tecrübesiyle eski PayU CEO’su Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse’nin Lidio Yönetim Kurulu’nda yerini aldığını açıkladı.


Kariyerine 90’ların başında Polonya’da girişimci olarak başlayan Jurriaanse, pek çok şirketin kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. 30 yılı aşkın deneyimiyle, EMEA düzeyinde organizasyonel dönüşümleri ve birleşmeleri başarıyla yöneterek değişimi yönlendirme ve sonuçlara ulaşma becerisini kanıtlamış olan tecrübeli isim Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, Lidio’nun Yönetim Kurulu’na katıldı.

“Bu heyecan verici şirkete katılmaktan ve Türkiye ödemeler pazarındaki en yetenekli ekiplerden birisiyle birlikte çalışmaktan çok mutluyum” diyen Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse‘in atamasıyla ilgili Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer de şunları söyledi:

Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse’in Lidio Yönetim Kurulu’na katılacağını açıklamaktan büyük heyecan duyuyorum. Naspers’daki önemli rollerine ek olarak PayU’nun da CEO’luğunu yönettiği süreçte kendisiyle birlikte çalıştık. O günlerden bu yana Türkiye fintech eko-sistemine duyduğu heyecanı kaybetmemiş olması bizler için çok sevindirici.  Lidio serüvenimizin başladığı gün itibarıyla her fırsatta Türkiye’nin finansal teknolojiler ve ödeme sistemleri alanlarındaki en deneyimli ekibini yepyeni yeteneklerle genişletmek istediğimizin altını çiziyoruz. Bu süreçte Lidio’ya katılan kıymetli çalışma arkadaşlarıma bir ismin daha eklenmesinden duyduğum memnuniyet, Jurriaanse’in dünya çapındaki tecrübesiyle taçlanıyor. Türkiye’de hedeflediğimiz mevcut ve yeni iş kollarına ek olarak Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse’in küresel bilgi birikimi ve network’ü ile hızlı büyümemize büyük katkısı olacağına inanıyoruz.

Arthur N. W. Van Wijck Jurriaanse kimdir? 
Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, seçkin kariyeri boyunca çok uluslu şirketlerde, yeni kurulan şirketlerde yönetici pozisyonlarında bulundu ve şirket birleşmeleri ve satın almalarında aktif olarak yer aldı. Kapsamlı bir uluslararası iş deneyimine sahip Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, EMEA bölgesinde 6.000’den fazla çalışandan oluşan ekip ve birimleri yönetti. Ayrıca Polonya’da uluslararası bir görev üstlenerek küresel bakış açısını ve kültürler arası yetkinliklerini daha da genişletti.

Yönetici rollerine ek olarak, PayU Global & Countries, MIH Global ve Allegro’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Yakın zamanda Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, Amsterdam, Hollanda merkezli bir danışmanlık ve geçici yönetim firması olan Pro-Cress BV’yi kurdu. Bir ortak ve kurucu olarak, www.twyns.com ve Digikala dahil olmak üzere çeşitli şirketler için büyüme stratejilerinin yeniden düzenlenmesinde ve uygulanmasında etkili oldu. Pro-Cress BV’den önce Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, gelişmekte olan pazarlarda faaliyet gösteren küresel bir PSP olan NASPERS’ta önemli pozisyonlarda görev aldı. PayU Global’in CEO’su olarak 15’ten fazla ülkedeki operasyonları, organizasyonel dönüşümleri ve merkezileştirme girişimlerini başarıyla yönetti. Ayrıca, CEE bölgesinde bir e-ticaret grubu olan Allegro Group’un CEO’su olarak görev yaptı, burada dönüştürücü bir iş birimi yapısı uyguladı ve birden fazla ülkedeki operasyonları denetledi. Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, NASPERS’a katılmadan önce e-ticaret yatırımlarına odaklanan bir özel sermaye fonu olan Garvest’i kurdu. Çeşitli şirketlerin satın alınmasında ve başarılı bir şekilde satılmasında önemli roller oynayarak sektördeki uzmanlığını daha da pekiştirdi. Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, kariyeri boyunca büyümeyi yönlendirme, dönüşümlere öncülük etme ve olağanüstü sonuçlar elde etme becerisini sürekli olarak gösterdi. Çok yönlü beceri seti, liderlik zekasıyla birleşerek onu güvenilir bir danışman ve aranan bir yönetici olarak konumlandırdı.