Craftgate Key Account Sales Manager  Dilek Çakmak, Fintechtime Eylül sayısı için yazdı “Craftgate ile Sınırları Kaldırın: Yurt Dışındaki Ödeme Yöntemlerine Tek Noktadan Erişin!”

Son dönemde aralarında üye işyerlerimizin de olduğu ülkemizin önde gelen birçok markası, yurt dışı operasyonlarını hızlandırmaya yönelik adımlar atmaya başladı. Bu adımların temel motivasyonunun, markalarını daha geniş kitlelere ulaştırarak döviz geliri elde etme arzusu olduğunu biliyoruz. Yurt dışı pazarlarında başarılı bir şekilde varlık göstermek isteyen işletmeler için, operasyonel süreçlerin yanı sıra online ödeme süreçlerinin de kusursuzca tasarlanması ve uygulanması büyük bir önem taşıyor.

Artık yerel sınırların ötesinde satış yapmanın kolaylığına odaklanan işletmelerin, ödeme dünyasındaki çeşitlilikten kaynaklanan zorlukları da dikkate almaları gerekiyor. İşte tam da bu noktada, Craftgate ödeme orkestrasyonu olarak devreye giriyoruz.

“Online ödeme dünyası, doğası itibarıyla uzmanlık gerektiren bir alan olduğu için işletmeler, hedef pazardaki tüketici ödeme alışkanlıklarını başarılı bir şekilde analiz edip yön belirlemekte zorluk çekebiliyor. Bu noktada, güçlü bir ödeme teknolojisi ve derin bir bilgi birikimi onlar için kaçınılmaz bir gereklilik haline geliyor.”

Farklı pazarlardaki kültürel farklılıklar, ödeme alışkanlıklarını da doğrudan etkiliyor. Örneğin, bazı ülkelerde kapıda ödeme veya banka havaleleri daha yaygınken, kimi ülkelerde kredi kartı ödemeleri tercih ediliyor. Araştırmalara göre e-ticaret müşterilerinin %85’i ödeme sırasında tercih ettiği ödeme yöntemini görmediğinde alışverişten vazgeçiyor. Dolayısıyla, işletmelerin hedef pazardaki tüketicilerin ödeme tercihlerini anlayarak onlara en uygun ödeme seçeneklerini sunmaları, pazarda tutunabilmeleri açısından çok önemli.

 

Craftgate’in Yurt Dışı Ödemelerinde İşletmeler İçin Sunduğu Avantajlar Neler?

Üye işyerlerimizin stratejik kararlarına bağlı olarak yurt dışı ödeme süreçlerinde çözüm ortakları oluyoruz. Dilerlerse yurt içinde kullandıkları sanal POS’ları yurt dışı ödemelerine açarak devam etmelerini sağlıyor; ya da direkt olarak yurt dışındaki ödeme kuruluşları ile çalışabilmelerine olanak tanıyoruz. Üye işyerlerimiz bu kararı verirken tecrübeli ekibimiz ve bilgi birikimimiz ile doğru bir strateji belirlemelerine yardımcı oluyoruz.

Ödeme yerel bir kavram ve her bölgeyi domine eden farklı kuruluşlar var. Bölgedeki müşteri kitlesinde güven teşkil etmesi nedeniyle birçok üye işyerimiz ilgili pazara, oradaki yerel ödeme yöntemleri ile giriş yapmayı tercih ediyor.

Halihazırda üye işyerlerimizin; Stripe, Payoneer, PayPal, AliPay, Klarna, Afterpay, Clearpay, Braintree, Paytabs gibi ödeme kabul oranı yüksek kuruluşlarla anlaşma yapabilmesine ve 9 farklı para biriminde ödeme almalarına aracılık ediyoruz.

Bunlarla da sınırlı kalmıyoruz. Yeni pazarlarda çalışmak istedikleri her yeni kuruluşun operasyonel ve ticari gerekliliklerini yerine getirmelerinin ardından, bu kuruluşlara dair teknik bilgileri bizimle paylaşmaları yeterli oluyor. Kısa süre içerisinde teknik geliştirmeleri tamamlayarak, yurt dışındaki önde gelen ödeme kuruluşu ile çalışabilmelerine olanak sağlıyoruz.