Crypto Index Series, TRAC API çözümü ile Fintechtime Ekim sayısında yer aldı. Hem Blockchain cüzdanlarından hem de Borsa hesaplarından, kurumlar ve müşterilerin işlem verilerini toplayan çözüm hakkında merak edilenlere aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Kurumunuzun ve Müşterilerinizin Dijital Varlık Cüzdanlarını Yönetmek Artık Çok Kolay

TRAC API çözümümüz hem Blockchain cüzdanlarından, hem de Borsa hesaplarından, kurumlar ve müşterilerin işlem verilerini topluyor. Desteklenen blokzincir ve kripto borsa sayısı her geçen gün artıyor.

Dijital varlıklar, finans sektöründe köklü bir değişim yaratıyor. Bu yeni varlık sınıfı, bankalar, yatırım şirketleri ve kripto varlık saklayıcıları gibi finansal kuruluşlar için yeni hizmetler sunma imkanı getirirken birçok zorluğu da beraberinde getiriyor.

  • Yüzlerce müşteri için çok sayıda blok zincirden binlerce farklı kripto cüzdandan günlük olarak yapılan milyonlarca işlemi ve cüzdan içeriklerini toplanması
  • Tüm bu cüzdanlar için ayrı ayrı bakiye hesaplanması
  • Cüzdanların güncel ve tarihsel performansını oluşturmak için milyonlarca işlemin işlenmesi
  • İstenilen para biriminde işlem görmeyen varlıklar olsa da portföy değerlermesi için gerekli anlık ve geçmiş tarihli doğru fiyat verisine ulaşılması

Bütün bu zorlukları teknolojinin yardımıyla aşmak ve doğru zamanda doğru yatırım kararları almak, kurumların ve müşterilerin portföylerini doğru yönetmek için çok önemlidir.

 

Crypto Index Series TRAC API çözümü işte bu ihtiyaçlardan yola çıkıyor.

“Dijital varlıkların getirdiği karmaşıklığı ve riski, TRAC API sayesinde bir fırsata dönüştürebilirsiniz. Bu ürün, finansal kuruluşlara sadece veri toplama ve analiz imkanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda dijital varlıkların sunduğu potansiyelden tam anlamıyla ve en hızlı şekilde yararlanmaları için bir köprü oluşturuyor.”

 

TRAC API çözümümüz hem Blockchain cüzdanlarından, hem de Borsa hesaplarından, kurumlar ve müşterilerin işlem verilerini topluyor. Desteklenen blokzincir ve kripto borsa sayısı her geçen gün artıyor.

Verilen cüzdanlar için:

  • Cüzdan içerisindeki kripto varlık dökümü
  • Bakiye bilgileri
  • İşlem bilgileri toplanıyor.

Bu işlemlerin hangi sıklıkta toplanacağı ya da hangi gün ve tarihte toplanacağı da seçilebiliyor.

Üstelik tüm bu verileri kurumlar, kendi fiyatlandırma modeli ile değerlendirebilir, ya da Crypto Index Series’in Dijital Varlık Fiyat Verisi API ürününün de yararlanabilirler.

Büyük Finansal Kurumlar, bu bilgileri kendi platformlarına API yoluyla aktarabilecekleri gibi, orta ve küçük ölçekli firmalar için Google Sheet entegrasyonu da mümkün.

Bu veriler, yatırım kararlarını destekleme ve kripto cüzdan hizmetine alt yapı sağladığı gibi Finansal kuruluşlar için AML (Anti-Money Laundering – Kara Para Aklama) uyum süreçlerine de destek oluyor.

 

“’Crypto Index Series firmasının TRAC API ürünü ile olan entegrasyonumuz, verileri daha hızlı ve daha etkili bir şekilde toplamamızı sağlayarak karar verme hızımızı artırıyor. Bu ürün, cüzdan izleme ve raporlama yeteneklerimizi geliştirmek için tasarlanmış ve Crypto Index Series ile birlikte bu yenilik ve büyüme yolculuğuna çıkmaktan heyecan duyuyoruz.”

Karl Gero Wendeborn, CEO, coinIX

Finansal Kurumları Kripto Servis Hizmeti Hazırlarken Bekleyen Zorluklar

  1. Uzmanlık, Maliyet ve Zaman: Dijital varlıklar için kapsamlı iç çözümler oluşturmak kripto sektörü hakkında uzmanlık gerektirir, maliyetlidir ve zaman alır.
  2. Çoklu Entegrasyonlar: Farklı sağlayıcılarla çalışmak, yüksek maliyetlere ve karmaşıklığa yol açar.
  3. Fırsat Maliyeti: Benzer ürünü kendi imkanlarıyla yapmaya çalışan kurumlar rekabetin büyümesiyle birlikte fırsat kaybı ile karşı karşıya kalabilir.

Cüzdan Yönetiminde çözüm TRAC API

  • Veri Toplama: TRAC, merkezi ve merkezi borsalardan işlem verilerini etkin bir şekilde toplar.
  • Ölçeklenebilirlik: Tek bir API ile kolayca entegre olabilir. İşlem ve müşteri sayınız arttıkça size göre ölçeklenebilir.
  • Risk Yönetimi: Gelişmiş analitik altyapısı sayesinde, risk değerlendirmesi ve portföy yönetimi süreçlerinize input sağlar

Faydalar

  • Maliyet Etkinliği: Çoklu entegrasyon ihtiyacını ortadan kaldırarak operasyonel maliyetleri düşürür.
  • Zaman Tasarrufu: İşlem verilerini otomatik olarak toplar ve analiz eder, böylece manuel işlemler için harcanan zamanı azaltır.
  • Veri Güvenliği: Güvenli ve şifrelenmiş bir altyapı sayesinde veri güvenliğini sağlar.

 

Crypto Index Series’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Gökçe Phillips ile Fintechtime Eylül sayısı için gerçekleştirdiğimiz röportaja aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kurumların dijital varlık adaptasyonunda en çok güvendikleri çözüm ortağı olacağız

 

 

Crypto Index Series Hakkında: 
Crypto Index Series Ltd,  bankalar, portföy yönetim şirketleri, gibi finansal kurumlara ve finansal teknoloji şirketlerine, kripto para piyasaları için kurumsal düzeyde veri, analitik ve araçlar sunar.
Fintech ürünlerindeki deneyimimiz, kripto para piyasalarındaki bilgimiz ve yıllara dayanan uzmanlığımız, bizi kurumsal düzeyde, standardize edilmiş, normalleştirilmiş, analiz edilebilir ve karşılaştırılabilir veriler, yatırım ve portföy analitik araçları için sektörde lider çözüm ortağı haline getirmektedir.