Otelz’nin Craftgate ile elde ettiği ciro artışı, ödeme giderlerindeki maliyet avantajı ve müşterilerine sunduğu kesintisiz ödeme deneyimine dair detayları sizin için bir araya getirdik.

Önde gelen otel rezervasyon platformlarından Otelz, müşterilerine yüksek kalitede bir konaklama deneyimi sunabilmek için 2 yıldır tüm online ödeme süreçlerini ödeme orkestrasyonu platformu Craftgate ile tek noktadan yönetiyor. Yurt dışına odaklanan Otelz’nin toplam rezervasyonlarının %55’ini ise yurt dışı misafirler oluşturuyor.

Türkiye’den 30.000 otel, dünyadan ise 650 binden fazla oteli bünyesinde barındıran Otelz’nin tüm bu süreçlerinde Craftgate ile elde ettiği ciro artışı, ödeme giderlerindeki maliyet avantajı ve müşterilerine sunduğu kesintisiz ödeme deneyimine dair detayları sizin için bir araya getirdik.

 

 

Otelz’nin Craftgate ile Elde Ettiği Avantajlar

Craftgate ödeme orkestrasyonu platformu ile Otelz;

  • Tek noktadan, yurt içi ve yurt dışında dilediği ödeme hizmeti sağlayıcılarına kolayca erişebiliyor: Otelz, Craftgate’in ödeme geçidi çözümü ile tek noktadan dilediği kuruluşlara kolayca ulaşabiliyor; çalışmak istediği yeni ödeme hizmeti sağlayıcılarına dair geliştirmeleri ise Craftgate, kısa süre içerisinde tamamlıyor.

Böylece Otelz, Craftgate sayesinde yeni ödeme hizmeti sağlayıcıları ile çalışmak için gerekli ek entegrasyon yükünü ortadan kaldırıyor, zaman ve iş gücünden önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.

  • Ödeme giderleri için ödediği tutarı azaltıyor: Craftgate, Akıllı ve Dinamik Ödeme Yönlendirme çözümü ile Otelz platformuna gelen ödeme taleplerinin, Otelz’nin anlaşmalı olduğu komisyon olarak en avantajlı sanal POS’tan geçmesine aracılık ediyor.

Böylece Otelz, rekabetçi komisyon oranlarından yararlanarak tasarruf edebiliyor.

Craftgate ödeme orkestrasyonu platformunun, ödemeleri en avantajlı yöntem ile almamıza aracılık eden mekanizmaları sayesinde ödeme giderlerimizi %40 oranında düşürdük. Ödeme süreçlerimizi sorunsuz hale getiren çözümleri ve bilgi aktarımları ile ödeme adımımızı en yüksek kaliteye taşıdığımıza inanıyoruz.”

İbrahim Bakış – Otelz Head of Product

 

  • Ödeme başarı oranı ve cirosunu artırırken, müşterilerine kesintisiz bir ödeme deneyimi sunuyor: Autopilot özelliği ile Craftgate, Otelz’nin sanal POS’larda yaşanan kesintiler sırasında da ödeme alabilmesine aracılık ediyor.

Autopilot, herhangi bir kesinti veya arıza yaşanması halinde, ilgili sanal POS veya ödeme kuruluşunu devre dışı bırakıyor ve ödemeleri çalışan sanal POS veya ödeme kuruluşuna yönlendiriyor.

Böylece, o sırada ödeme yapmak isteyen müşteriler kesintiden etkilenmedikleri için sepeti terk etmiyor ve Craftgate, bu kesintiler sırasında kaybedebileceği potansiyel ciro tutarını Otelz’ye kazandırıyor.

Otelz’nin Ödeme Süreçlerine Dair Öne Çıkan Metrikler

Craftgate’ten önce 1 adet ödeme hizmeti sağlayıcısı ile çalışan Otelz bugün, yurt içinde 4 farklı ödeme hizmeti sağlayıcısını Craftgate Üye İşyeri Paneli’nden kolay ve etkili şekilde yönetiyor.

Yurt dışında ise Stripe, Braintree ve Paypal ile çalışan Otelz, hedef pazarındaki en önemli ödeme kuruluşlarına Craftgate sayesinde kolayca erişebilmiş durumda.

Otelz, Craftgate’in ciro artırıcı çözümleri ile 6 ay gibi kısa bir sürede ödeme başarı oranını ise %27.27 oranında arttırdı.

 

 

Craftgate ile yurt içi ve yurt dışındaki dilediğimiz ödeme kuruluşlarına tek noktadan erişebiliyoruz. Çalışmak istediğimiz yeni kuruluşlar için gerekli geliştirmeleri de Craftgate’in ödeme alanındaki uzman ekibi bizim için kolayca tamamlıyor. Platformumuzdaki başarılı olarak gerçekleşen ödeme işlem adedinin, tüm ödeme taleplerine oranını ise %27.27 arttırdık.”

İbrahim Bakış – Otelz Head of Product