AgeSA, Altın Paydaşı olduğu İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi tarafından düzenlenen Big Bang Startup Challenge etkinliğinde Captanomy ve Copetrack isimli iki girişime toplamda 300 bin TL’lik hibe desteği sağladı. 

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki AgeSA, Altın Paydaşı olduğu İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi tarafından düzenlenen Big Bang Startup Challenge etkinliğinde Captanomy ve Copetrack isimli iki girişime toplamda 300 bin TL’lik hibe desteği sağladı. 

AgeSA’nın, inovasyon odaklı çalışmalar kapsamında 2019 yılından bu yana destekçisi olduğu İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi tarafından 12 yıldır düzenlenen Big Bang Startup Challenge 2023 tamamlandı. AgeSA, İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’in her yıl destek verdiği girişimler arasından en iyilerinin belirlenerek sahne aldığı Big Bang Startup Challenge etkinliği kapsamında Captanomy ve Copetrack isimli girişimlerin her birine 150 bin TL’lik hibe desteği sağladı. Bu destekle AgeSA’nın Captanomy ve Copetrack’a verdiği hibe miktarı toplamda 300 bin TL’ye ulaştı.

En iyi 50 girişim arasında aldığı nakit, ödül ve yatırımlarla birinci olmaya hak kazanan Captanomy, imalatçı ve ihracatçıların karbon salınımlarını ölçüp azaltmalarına yardımcı olarak performanslarını puanlayan, bankalar ve sigorta şirketleriyle bağlantıya geçirerek yeşil ürünleri için avantajlı oranlar elde etmelerini sağlayan yenilikçi bir SaaS platformudur.

Çok fonksiyonlu bir akıllı sözleşme sistemi olan Copetrack ise son kullanıcının sözleşme maddelerini isteği doğrultusunda şekillendirebildiği, para aktarımının kolay ve sorunsuz bir şekilde sağlandığı, sözleşmelerin güvenli bir şekilde saklanmasıyla bireylerin ve işletmelerin (marka) haklarına sahip çıkabileceği bir platform olarak hizmet vermektedir.