Albaraka Türk, Açık Bankacılık alanında teknolojik gelişmelerine bir yenisini daha ekleyerek müşterilerinin hesaplarını tek yerden izleyebilme ve para transferi yapabilme hizmetini müşterilerinin kullanımına sundu.

Albaraka Türk, teknolojik gelişmelerine bir yenisini daha ekleyerek Açık Bankacılık hizmetlerini müşterilerinin hizmetine sundu.

Albaraka Türk müşterileri, açık bankacılık hizmeti ile tüm banka hesaplarını Albaraka Mobil üzerinden yönetebilecek, diğer banka hesaplarını görüntüleyebilecek ve farklı banka hesaplarından para transferi gerçekleştirebilecek. Albaraka Türk bu sayede müşterilerini birçok farklı banka uygulamasına girmekten kurtarıyor. Albaraka Türk’ün bu hizmetine tüm müşterileri Albaraka Mobil’den ve İnternet Bankacılığı üzerinden erişebilecek.

Açık Bankacılık alanında 2019 yılından beri faaliyet gösteren bankanın, piyasada birçok sektörden paydaşlarıyla yaptığı iş birliği bulunuyor. Türkiye’nin hem geliştirici deneyimi hem de API sayıları anlamında en deneyimli platformlardan birine sahip olan Albaraka Türk, bu anlamda sektörün öncü kuruluşları arasında yer alıyor.

API platformu ile tüm paydaşlarına müşteri memnuniyeti sağlayan Albaraka Türk, bankacılık sisteminin bir platform haline gelmesine olanak sağlıyor. Bu sayede banka yeni iş birliği stratejileri geliştirerek kendi ekosistemini oluşturuyor.

Albaraka Türk’ün Strateji ve Dönüşümden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, “Açık Bankacılık Hizmetleri ile müşterilerimizin güvenli ve verimli bir şekilde hesaplarını yönetebilmesinin yanı sıra finansal bilgilerine anlık erişim sağlayarak nakit akışlarını daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyoruz. Bu sayede müşterilerimiz, hesaplarını istedikleri zaman ve yerde kolayca takip edebiliyor, güvenli işlemler gerçekleştirebiliyor ve finansal hedeflerine daha hızlı ulaşabiliyor. Açık Bankacılığın katma değerli bir hizmet olması sebebiyle müşterilerimize benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Açık Bankacılık, bankamızın dijital dönüşüm stratejisinde önemli bir rol oynuyor. İlerleyen dönemde de müşterilerimize kişiselleştirilmiş finansal çözümler sunarak onların ihtiyaçlarına daha etkin bir biçimde yanıt vermeyi sürdüreceğiz.’’ dedi.

An itibarıyla 188 adet API’si bulunan banka hem API sayısı hem de deneyim anlamında Türkiye’nin öncü kuruluşları arasında yer alıyor.