Architecht ve Microsoft Türkiye’nin İş Birliğinde Düzenlenen Etkinlikte “Finans Sektöründe Güvenli Gelecek” Konuşuldu.

Architecht ve Microsoft Türkiye’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Finansal Dönüşümde Yapay Zeka ve Güvenlik’ temalı etkinlik, finans sektörünün önde gelen isimlerini Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürlüğü’nde bir araya getirdi.

 

Finans dünyasına yenilikçi çözümler sunan Architecht ve teknoloji devi Microsoft Türkiye’nin iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, yapay zeka ve finans sektöründe güvenliğin önemi öne çıktı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Microsoft’un genel müdür yardımcılarının yapay zeka ve üretken yapay zekadaki son gelişmeler üzerine sunumları ile devam etti. Etkinlikte konuşan Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek ise global finans alanında üretken yapay zekanın kullanım senaryolarını ve Architecht’in yapay zeka odak alanlarını anlattı. Özellikle Architecht’in teknoloji modernizasyonu yolculuğunda üretken yapay zeka destekli bir rota izlediklerini vurgulayan Balçiçek; kaynak kod ve dokümantasyon üretimi, kaynak kod dönüşümü, yarı otonom yazılım geliştirme, müşteri asistanı, çalışan asistanı, diyalog bankacılığı ve sentetik veri üretimi gibi alanlarda yapay zeka çalışmalarını arttırdıklarını belirtti. Balçiçek aynı zamanda Architecht’in güvenlik ürünü PowerFactor’ün bu alandaki etkilerini de katılımcılarla paylaştı. Balçiçek konuşmasında, özellikle yapay zekanın hızla ilerlemesine paralel olarak artan dijital güvenlik ihtiyacının, PowerFactor ile nasıl karşılandığına ve bu ürünün mevzuat ve regülasyonlarla uyumuna dikkat çekti. Etkinlik, yapay zeka ve güvenlik konularında finans sektörünün karşılaştığı zorluklara ve çözüm yollarına odaklanarak katılımcılara önemli bilgiler sundu.

 

Powerfactor, finans dünyası için kritik önem taşıyan güvenlik özellikleriyle öne çıkıyor

PowerFactor, finans sektöründe çok faktörlü kimlik doğrulama ve mobil uygulama güvenliği sağlayan bir ürün olarak dikkat çekiyor. Finansal kuruluşlar, PowerFactor’ü kullanarak, kullanıcılarının kimlik doğrulama işlemlerini güvenli ve etkin bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Son yıllarda gelişen yapay zeka, artan siber saldırılar ve dolandırıcılık tehditleri göz önüne alındığında, PowerFactor’ün sağladığı güvenlik özellikleri finans dünyası için kritik önem taşıyor. Bu ürün, kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerini koruyarak, mobil uygulama işlemlerinin güvenliğini sağlıyor ve finansal işlemlerde güvenliği üst noktaya çıkartıyor. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi regülasyonlara uyumluluğu ile de finansal kuruluşlara yasal zeminde güvenli bir çözüm sunuyor. Bu sayede finans sektöründeki kurumlar, PowerFactor’ün çok yönlü güvenlik çözümleriyle hem müşteri memnuniyetini hem de işlem güvenliğini artırıyorlar.

 

PowerFactor, regülasyonlarla uyumlu olarak finans sektörünün güvenlik ihtiyaçlarını karşılıyor

Gelişen finans dünyasında yapay zekanın hızla farklı bir noktaya geldiğini belirten Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek Microsoft Türkiye ile iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon, yapay zeka ve güvenlik konularında sektöre yeni perspektifler sundu. Özellikle, PowerFactor ürünümüzün finans sektöründe nasıl bir etki oluşturduğunu ve güvenlik ihtiyaçlarına nasıl cevap verdiğini detaylıca anlattık. Ürünümüz, siber tehditlerin giderek arttığı bu dönemde, finans kuruluşlarına sağladığı güvenlik ve uyum çözümleriyle kritik bir rol oynuyor. Microsoft Türkiye ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, sektör profesyonellerine ve katılımcılara, üretken yapay zekanın ve güvenlik stratejilerinin önemini bir kez daha hatırlatmamıza vesile oldu ve geleceğe yönelik hep birlikte sağlam adımlar atmamız gerektiğinin önemini vurguladı” açıklamasında bulundu.