Gate TR CEO’su Kafkas Sönmez, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

Yeni yılda, Gate TR ve Gate.io olarak, Türkiye’deki ve dünya genelindeki yatırımcılarımızla birlikte, Web3 ve blokzinciri teknolojilerinin sunduğu sınırsız olanaklardan faydalanmayı ve bu alanda yeni başarı hikayeleri yazmayı hedefliyoruz. Herkese mutlu ve başarı dolu bir yıl diliyoruz.

 

Gate TR’nin Türkiye’de geçirdiği ilk yıl, bizim için sadece bir dönüm noktası değil, aynı zamanda büyük bir gurur kaynağı. Temmuz 2022’de başlattığımız bu yolculukta, Türkiye pazarına özel bir lokalizasyon stratejisi izledik ve bu stratejinin yatırımcılarımız tarafından benimsenmesi bizleri ziyadesiyle memnun etti.

2023’ün ikinci yarısında, ilk altı ayına kıyasla %186’lık bir kullanıcı artışı ve %113’lük bir işlem hacmi artışı yakalamak, Gate.io’nun küresel vizyonunu ve yerel pazardaki etkisini kanıtlar nitelikte. Bu başarı, Gate.io’nun dünya çapında 6 milyar doları aşan işlem hacmi ve 14 milyon kullanıcı ile sürdürdüğü büyümenin bir yansıması olarak Türkiye’de de kendini gösterdi.

Onuncu yılını kutlayan Gate.io’nun CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en büyük 10 kripto para borsası arasında yer alması, bizim için büyük bir onur. İşlem hacmi, yatırım aracı seçenekleri ve 1.700’ü aşkın kripto para birimi ile işlem yapma imkânı gibi özelliklerimizle farklılaşıyoruz. Ayrıca, %100 rezerv kanıtı taahhüdümüzle güvenlik konusunda sektörde öncü olmayı sürdürüyoruz.

2024’te odak noktamız Web3 olacak. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde başlattığımız Web3 girişimleri, gelecek yılın stratejimizde merkezi bir yer tutacak. Yenilikçi Web3 ürünlerimizle, kripto ve merkeziyetsiz finansa kolay ve güvenli bir geçiş sağlayarak, teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz. Uzman ve adanmış ekibimiz, sadık topluluğumuz ve blokzinciri ekosisteminin dinamizmiyle, yatırımcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

2024, Türkiye için regülasyon yılı olacak. Türkiye’nin kripto regülasyonlarına ilişkin değerlendirmelerimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye’de tüm paydaşlarla birlikte oluşturulacak regülatif çerçevenin, yerel piyasayı canlandıracağına, küresel borsaların ilgisini çekeceğine ve kullanıcı güvenini pekiştireceğine inanıyorum. Fintech sektöründeki tecrübelerimiz, Türkiye’nin finans otoriteleri tarafından yapılan yapıcı düzenlemelerin, rekabeti ve sektör büyümesini nasıl desteklediğini gösterdi. Türkiye, kripto adaptasyonu açısından zaten lider konumda ve biz, bu pozisyonumuzu daha da güçlendirerek, yatırımcılarımıza en iyi hizmeti sunmaya kararlıyız.

Küresel yatırım topluluğu nezdinde güvenin, istikrarlı adımlar ve net bir stratejiyle inşa edilebileceğine inancımız tam. Yapıcı regülasyon çabalarımızla Türkiye’nin bu konudaki taahhüdünü pekiştiriyor ve kapsamlı bir yasal çerçeve üzerinde uzlaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye’nin bu yaklaşımı, ülkemize daha fazla yabancı yatırım çekecek ve mevcut kripto yatırımcılarının yanı sıra, yeni yatırımcıların da dikkatini çekecek. Geleneksel finans sektörü oyuncularının ve varlık yönetimi şirketlerinin, kripto varlıkları portföylerine ekleyebilir hale gelmeleri, Türkiye’nin finansal inovasyonda öncü rolünü pekiştirecek.

Biz, Gate TR olarak, bu heyecan verici dönüşümün ve yeniliklerin bir parçası olmaktan kıvanç duyuyoruz. Sektördeki her bir gelişme, bizim için, kripto finans dünyasında daha ileriye gitmek adına yeni bir fırsat anlamına geliyor. Türkiye’nin zengin kültürü, stratejik konumu ve dinamik ekonomisi ile kripto para borsaları için mükemmel bir buluşma noktası oluşturduğuna inanıyoruz.

Yeni yılda, Gate TR ve Gate.io olarak, Türkiye’deki ve dünya genelindeki yatırımcılarımızla birlikte, Web3 ve blokzinciri teknolojilerinin sunduğu sınırsız olanaklardan faydalanmayı ve bu alanda yeni başarı hikayeleri yazmayı hedefliyoruz. Herkese mutlu ve başarı dolu bir yıl diliyoruz.